Ben sizin ptt kargo demenizi yadırgamıyorum.. Bir gitar Alıyorsunuz.. Bir avuç büyüklüğünde pedal değil.. Bir pedal ı bile kutusuyla yollarken ptt kargo 10 tl alıyor.. Madem 70 tl lik gitara 40 lira ödemem diyorsunuz.. O zaman siz hiç şehir dışı gitar alımı yapmayın.. Bir ürün almak için.. Masrafını göze almıyorsanız sizin düşünceniz.. Benim dükkana gelip 160 tl dediğim çeyrek altın a 159.5 a arayanlar gibisiniz.. 159 u gözden çıkarıyorlar.. 50 kuruş derdindeler.. Siz de 70 i gözden çıkarıyorsunuz en sağlam en hatasız şekilde yollanacak şekildeki karara itiraz ediyorsunuz.. Peki çok kötü bir ambalajlama olsaydı.. 20 lira tutsaydı.. Kırık değil de çizik oluşsaydı.. ??
Konuya hakim değilsiniz,
yukarıdaki mesajımda, geçmiş yazılanlara bakmanızı öneririm.
Saptırarak yazdığınız için düzeltiyorum, alışveriş yapmadan önce özel kargo şirketleri ile gönderim yaparsa muhtemelen 30tl civarı tutacağını ve ptt ile gönderdiğinde normalde 15-20tl aralığında gönderebileceğini düşünerek ptt seçimini yaptım.
Kargo ücreti konusunda da hassas olduğumu dile getirdim, alışveriş öncesi.
Gelecek gitar elektro gitar, ebat olarak klasik ve elektro gitarlara göre paketi ve desiside illaki az olacaktır.
Bir elektro gitarın ebatı bellidir, isterseniz en sağlam ve hacim kaplayacak paketlemeyi yapın ptt kargoyda 25tl den fazla tutacağını sanmıyorum.
Buzdolabı göndermiyoruz sonuç olarak, minimal bir paketleme de 15-20tl tutan ürün, biraz daha hacimli bir paketlemede 20-25tl tutacktı en fazla.
Söylemek isterimki defalarca 15tl ye ptt kargo ile gitar gönderimi yaptığımı hatırlarım..
Buradaki amacım konuşma esnasında gitarı almamaya yönelik değil, daha avantajlı şekilde alternatif üretmekti.
Ama satıcı telefon konuşması esnasında öfekeli biçimde beni dinlemeyerek, tehditler savurarak suratıma kapattı. Daha sonra defelarca arasamda ulaşamdım. Sonra buraya gelip durumu tam netliğiyle aktarmamış.
Şehir dışı bu zamana kadar bir sürü gitar aldım-sattım. Sorun yaşamadım, çünkü alım-satım yaptığım kişiler bu işlerde benim gibi hasastı.
@
Gariban_Kuyumcu, bu ay içerisinde 5-6 tane farklı şehirlere pedal yolladım ve sabit 6.5tl tuttu, 10tl de yanlışınız var. Ptt nin fişleri elimde duruyor.
Yukarıda da yurtiçikargo ile ilgili net olmayan bir bilgi paylaşmışsınız. Eğer asılsız vet net bilginiz yoksa lütfen yazmadan önce gözden geçirinz.
Gerekenler zaten tartışıldı. Ama konuya müdahil olmak istiyorsanız yazlan ve cevapladığım tüm mesajları okuyunuz. Zira olaya sadece tek taraflı yaklaştığınızı görüyorum, altınlarınızdan örneğiniz gerçekten tuhaf. Ben satılan ürüne yönelik fahiş fiyatlar verip elde etmek istemedim, ki bu durum bile alıcı-satıcı arasındadır.
Gönderim yapacak kişinin de kargo seçimi konusunda sorumluluğu vardır, eğer alıcının kargo şirketi satıcıya uymuyorsa alışverişe girmemelidir.
Alışveriş öncesi ptt kargo ile gönderdimde bir sorun olup olmayacağını satıcı ile görüştüm, bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediğinden ortak karar ile hareket etti.
Paketleme konusundaki sorumluluktan satıcı sorumludur evet, ancak bu hangi kargoyu gönderirseniz gönderin zaten öyle. Bu forumda emin olun yüzlerce ürün göndermişimdir ve bu sorumluluğu da yüzlerce kez üstlenmişimdir merak etmeyin.
Kargonun sağlıklı bir şekilde gönderilmesi demek, kat kat karton altına sarmak mıdır acaba?
Gitar üretici fabrikaların tasarladığı gitar kutuları buzdolabı büyüklüğünde mi? Bu işin bir satandartı olmalı değil mi?
Evet zaten var, herkesin bildiği gitar kutuları. 100tl lik bir gitardan tutunda 1000tl lik ya da daha pahalı bir gitar dahi bu kutular içinde taşınıyor.
Kutuyu sağlam bulmayanlar da, o ebattaki bir kutu içerisine ekstra koruyucu malzeme koyarak gönderisini destekleyebilir ve paketini daha sağlama alabilir.
Uygun kutu ve paket ile gönderim yapılmıyorsa, zaten kargo ücretinin artacağı gibi kargoda da sorun teşkil etme olasılığı artacaktır.
Bunları neden göz ardı ediyorsunuz anlamış değilim.