Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

muhtemelen manyetiği takıp aktif manyetiği topraklamayan kişi, pasifi de dalgınlıkla topraklamadan bırakmıştır.
açıkçası ben, aktif ve pasif manyetikleri bir arada kullanmanın pek iyi bir seçim olduğunu düşünmüyorum. kullanılması gereken ses açma kapama potansları farklı olduğu için birine uydursan öbüründe sorun çıkıyor.
 
Şimdi ben bir adet Evo 7 almayı düşünüyorum ama neck için. Aksi gibi evo lar da bridge olarak tavsiye ediliyor. bu evo nun neck için olanını nasıl bulucaz .ıkış seviyesi çok yüksek olduğu için istiyorum onu benim cort x7 nin bridge den memnunum ama neck i değiştirmek istiyorum onu neck e taksam çok mu kötü olur sonuçta sert distortion tonları alıyorum ama daha böyle crunch tonlar ve güçlü cleanlar istiyorum ciyaklamayacak (bridge de clean çalmayı sevmiyorum 2 humbucker li sistemde ayrıca onu takınca 3lü switch i 5 e çevirticem) ritm atabileceğim clean lar.Nedir ne değildir bir tavsiye verseniz.
 
ilk önce selamlar rg modeli ibanez gitarıma yeni 2 adet manyetik aldım neck'e pafpro bridge' e duncan tb-4 yalnız pafproyu taktım sanki single calışıyormuş gibi zayıf tiz bir ses ve dip ses var kablosu 4tane+toprak fakat duncan ı takmadım ama onda 2tanekablo+1toprak bunları bağlamakta sorun çıkarmı? ve paf daki sorun nedir sizce birde şu f-spaced olayını çok kısa bin anlatırsanız iyi olur nedir bu f-spaced?

saygılar....
 
selamlar
benim su anki gitarım bir jckson js30..bu gitar oldukca iyi ses veriyo.sustain bakımından cok sorunum yok.ama su an emg81-85 set almak istiyorum.sizce nasıl olur .su ana kadar kac emg kullanıcısı gorduysem cok memnun.ağacın karakteristiği o kadar onemli deil.bu arada ağac alder ustu flamed maple.
 
Gitarın iyi ses veriyormuş, neden alıyorsun?
Deney yapmak istiyorsan al, neden soruyorsun?
Yani sana kalmış birşey almak yada almamak. Olmaz diye birşey yok...
 
deney amaclı deil.gitarın manytetikler simdilik yeterli.ama tonla cok fazla bass sesi verio.yani bole hosuma gitmeyen yanları var.sustain yeterli o konuda bişey diyemem.ama emg nin ününü duydukca,tonlarının ne kadar iyi olduğu konusuldukca ve ozellikle ağacın karakterini minimize etme olaynı bilince almak istediğime karar verdim.yani deneysel bi amacım yok...
 
şu emg furyası bitsin artık diyorum 81 85 peki neden 81 set değil neden 81 60 değil yada neden kimse alıp 60 ı köprüde denemez kulakdan dolma bilgiler ile emg almayın iyi bi ekipman olmadan emg den iyi ton beklemeyin taktıkdan sonra üüüff süper oldu şeklinde kendinizi kandırmayın eğer imkan varsa bu manyetiklere sahip bi gitar ı deneyin ne aldığınızı bilinde alın.Evet gerçekden güzel manyetikler ama clean kanalda çalarken allah amfim mi bozuk bu sesde ne şeklinde başlıklar açıp forumu kirletmeyin daha sonra

hepinize kolay gelsin

birde olurda alırsanız duracel pil ile kullanın başka bir amfim bozuldu faciasına sebeb vermeyelim dimi 8)
 
acıkcası her üç emg setinide denedim.yani 81-81,81-85 ve 81-60.81 ve 60 seti denedim ve oldukca beğendim clean soundlar ciddi basarılı.ama neck swicthindeyken solo tonları cok boğuk geldi.neckde ki 81 de ise biraz fazla tiz li bir ton aldım.(81-85 ve 81-60 manyetikleri sonradan takılmıstı)...81 set ise esp m II idi...ama 85 li gitar (jackson dkmg) de oldukca harika bir ton aldım.cok hosuma gitti.tabi bunları neck içn konusuyorum.bridge i konusmaya bile gerek yok.

bu arada volume potunu biraz kısmam yeterli oldu...hic de aaa bu ne demedim ;) volume potu ile oyanyınca oldukca iyi clean sesleri alabiliyorum...

ama pil konusundaki tavisyen için tesekkurler... ;)
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
selamlar
benim su anki gitarım bir jckson js30..bu gitar oldukca iyi ses veriyo.sustain bakımından cok sorunum yok.ama su an emg81-85 set almak istiyorum.sizce nasıl olur .su ana kadar kac emg kullanıcısı gorduysem cok memnun.ağacın karakteristiği o kadar onemli deil.bu arada ağac alder ustu flamed maple.

Madem denedin neden soruyorsun ki? Sen milleti aydinlat bari!

B :?:
 
arkadaslar bende ibanez rg270dx war..manyetiklerinden hic memnun degilim ama ne alacagimi da bilmiyorum:?:guzel sololar ve uzun sustainler icin nasil bir manyetik tavsiye edersiniz?..
 
Seymour Duncan veya Dimarzio araştır tarzı da göz önünde bulundurarak.Fakat Emg tavsiye etmem arkadaşımdan alıp 2 ay kullandım o gitarı Emg li hiç memnun kalmamıştım...
 
Enteresan bir soru ama öğrenmezsem çatlarım. Pasif manyetik kullanan bi gitara aktif manyetik takabilir miyiz yani o yuvalar sonradan oyulabilir mi oyulursa kim uyar. LTD MH-50 ye emg81-81 takılsa nasıl olur.
 
ben gitarın h/s/s sizilimini elimdeki humb ları takarak h/s/h yapmak istiyorum ama gitarın üzerindeki bağlantı ile bendeki humb ların kabloları biraz farklı nasıl takılır gitarın üzerinde ses potu ton potu birde anahtar var humb u seri paralel yapmak için ha bide 5 konumlu anahtar

bu bağlantıları nerden buluruz??
 
neonal demiş ki:
Enteresan bir soru ama öğrenmezsem çatlarım. Pasif manyetik kullanan bi gitara aktif manyetik takabilir miyiz yani o yuvalar sonradan oyulabilir mi oyulursa kim uyar. LTD MH-50 ye emg81-81 takılsa nasıl olur.

Takabilirsin.Bunun için ağacı baya bir oyuyorlar hiç tavsiye etmem.Yok illede yaptırıcam diyorsan Kıvılcım Müzik yapıyor Ankarada.

Ne bu EMG sevdası yahu...Koçlar gibi Seymour Duncan varken...
 
Geri
Üst