Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

manyetik konusunda pek bir bilgim yok ama benim köprü manyetiğimden cızırtı şeklinde bir ses geliyor bana göre gitarın ve manyetiğin dandikliğinden olabilir ama siz nedersiniz bilemem
 
arkadaşlar EMG-HZ OPEN SA1(F) & TB1(R) şeklinde bu cort un z44 ve katana (kx1q) modelleirnd ekullanılan manyetikler hakkında bilginiz varmı? kapaksız sıradan bi seymour duncan görünüşlü fakat emg-hz . emg nin internet sitesinde bilgi yok acaba orjinal manyetiklermi bunlar ? gşitarımı modifiye etmek üzere 1 çift satın aldım fakat orjinalite konusunda bilgi eksikliğinden ötürü kuşkularım var. yardım ederseniz sevinirim.
 
zamanında bir cort düşmanı cort ların üzerindeki emg ler çakma demişti falan ama yok öyle birşey...bir kere isimlerin hakları şirkete ait eğer emg den habersiz emg - hz diye bir manyetik koysa gitarlarına cort , emg ile anlaşmazlık çıkar.modele özel üretim olarak yapılmış emgler olabilir.maliyet düşük tutulmuştur ama gene emg onlar.orjinal yani.
 
Perfectionist demiş ki:
Emg-HZ serisi işte. Orjinalite ne? Onu anlamadım?

bir ürünün orijin fabrika da üretilmiş olması. emg ler içinkonuşacak olursak amerika birleşik devletleri yapımı olması durumunu orjinalite olarak niteledim ilgili manyetiklerin emg nin resmi sitesinde yeri yok herhangi bir bilgi bulamadım. anlaşılmicak bi durum yok. teşekkürler
 
yavuzkeremlongur demiş ki:
Perfectionist demiş ki:
Emg-HZ serisi işte. Orjinalite ne? Onu anlamadım?

bir ürünün orijin fabrika da üretilmiş olması. emg ler içinkonuşacak olursak amerika birleşik devletleri yapımı olması durumunu orjinalite olarak niteledim ilgili manyetiklerin emg nin resmi sitesinde yeri yok herhangi bir bilgi bulamadım. anlaşılmicak bi durum yok. teşekkürler
model adını yazarken "search" ksımına yanlış yazmış olabilirsin yada ararken gözünden kaçmıştır.ben bi keresinde koca seymour duncan hot rails'i seymour duncan'ın resmi sitesinde bulamamıştım.olur arada için rahat olsun.sahte olacağını sanmıyorum :)
 
evet manyetik hakkında emg den bi mail aldım. söz konusus alet kore de üretilmiş. tasarım ve üretim cort a aittir bize değil dediler. lakin gitarıma taktım bağlantıyı bitrlü beceremedik köprü manyetiği single olarak çalışıyo ton potansı çalışmıyo tam olarak ne olduğunu hissedemedim ama çok fark etti v7-v8 lerden daha belirgin daha sert oldu ton.
 
köprüye dimarzio tone zone ,sapa da dimarzio superdistortion takmayı düşünüyorum..sanırım bu manyetikler sap ve köprü olarak ayrılmıyor ya da ayrılıyorda ben mi yanlış biliyorum..bilen birileri varsa beni bilgilendirebilir mi?
 
1 adet sh8 aldım, bridge için. Ama takmasını bilmiyorum. Elimde kalır diyede tırsıyorum ufaktan. Yardımcı olabilicek varmı bana acaba ?

edit: taktım gerek kalmadı :D
 
Herkese selam ,
Ben de squier california serisi denilen bi gitar var ve malum manyetik değişimi yapmak istiyorum . Genel anlamda heavy metal , hard rock çalsam da bu blues'a kadar uzanıyor , aslında şuankinden artı olarak istediğim daha iyi harmonikler , daha yüksek çıkışlı daha dolgun bir ton. Buna göre bir köprü ve ileride de bir sap manyetiği alacağım .
Bu arada gitarımın manyetikleri s-s-h dizilişte , maple klavye ve sanırım alder gövdeye sahip .
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. ;) :)
 
köprü için seymour duncan sh4 önerebilirim sana. sh4 çok geniş yelpazede bir manyetik. thrash yapana da gider blues yapanada.hatta lakabı jb jeff beck den gelmekte bildiğim kadarı ile. sap için de seymour duncan lil' 59 derim. çok güzel sap tonları vermekte.single boyutlu humbucker.güzel bir kombinasyondur öneririm.
 
Teşekkürler :)
Ben de dimarzio tone zone mu avolution mı derken bir arkadaş dediklerini önerdi ve aklım biraz karıştı , aslında sh4'ü bir jackson üzerinde denedim ve harmoniklerden pek memnun kalmadım ama amfi nedeniyle de olabilir ben önerilerini bir araştırayım.
tekrar teşekkür ;)
 
SH-11 (Custom Custom) VE SH-1 59 u bir arada kullanan arkadaslardan bu setup ile ilgili bilgi almak isitiyorum.. bir kaç gün içinde bu konu ile ilgili karar evrmem gerkeiyor.. yardımcı olurlarsa cok sevinirim.. görüşürüz..
 
O iki manyetik beraber kullanmak için çok ideal değildir. Köprü alnico 2, sap alnico 5. Dolayısı ile köprü ve sap tonu birbirine daha yakın olur ki iyi olan en azından daha iyi diye genel olarak değerlendirilen, tam tersi, yani köprü ile sap tonlarının birbirinden daha ayrı gayrı olması.

Bunun için genelde ya alnico 5 alnico 5 taklır insanlar (JB/59 mesela o cins bir hadise), ya da alnico 2 alnico 2 (mesela Custom Custom ve alnico 2 pro o cins çok sevilen bir settir) veya alnico 5 köprü ve alnico 2 sap.

B ;)
 
Geri
Üst