Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

manyetik değiştiren usta olarak kimi önerebilirsiniz bir de bugün bir yere gittim bana 60 ytl fiyar çekti manyetik değişimi için. 2 humbucke ve 1 single..

tünelde kimi önerirsiniz?
 
arkadaşlar acepro marka bi elektro gitarım var ve artec manyetik almıştım ve kendim lehimledim .
eskisine oranla gitardan daha güzel ses çıkıyo ama acayip de dip ses çıkartıyo bunu nasıl önleyebilirim
 
arkadaşlar fender single manyetiklerin çıkış gücünü bilen varmı?örneğin highway1 köprü manyetiği yada mexico fenderden çıkan manyetikler..bunları hangi internet adreslerinden bulabilirim?

Bir de şunu merak ediyorum,dimarzio area61 kullanan var mı?daha çok hangi pozisyon için kullanılır bu alet?
teşekkürler
 
şekil :D ya açıkçası sese bir etkisi olduğuna inanmıyorum. kimi H S kombinasyonlu gitarlarda saptaki single sap bitiminde yamuk yapılır. bence estetik dursun diye yani.sound a bir etkisi olucağını,olsa bile bizim anlayacağımız bir etkisi olucağını sanmıyorum. :)
 
Pilsiz aktif manyetik varsa(ben bilmiyorum çünkü gitarist değilim, elektornikçiyim)gücünü anfiye taktığın jacktan alır ve içinde ufak bir devre vardır.Ses devrenin üzerinden geçerek preamplifiye olur böylece kullandığın manyetif aktif manyetik işlevini görür.
 
selamlar herkese ben bi les paul custom yaptırdım kendime ve mayetik arıyorum kapalı humbucker olarak hem vintage tonlara sahip hep drive kaldıran hemde uzun sustain ozelliğine sahip alnico humbucker ne onerirsiniz?
 
Arkadaşlar benim bi ibanez 2550 im var.Ben buna Seymour sh-8 ve sh-2 takmak istiyorum.Fakat şu trembucker olayını tam anlayamadım.Bildiğim kadaryla floyd rose lu gitarlara trembucker takılıyomuş tel aralıklarından dolayı-Sh-8 nin trembucker olanı da yok-ne yapmalyım?trembucker konusunu yanlış mı biliyorum?Manyetik olarak alternatif bi fikriniz var mı?
 
melih-71 demiş ki:
selamlar herkese ben bi les paul custom yaptırdım kendime ve mayetik arıyorum kapalı humbucker olarak hem vintage tonlara sahip hep drive kaldıran hemde uzun sustain ozelliğine sahip alnico humbucker ne onerirsiniz?

Seymour duncan Pearly Gates ve Alnico2 Pro ötmezler(driveda) vintage paf manyetikleri alnico2 mıknatıslılar, gitarın tamamı maun ve klavye abanoz maple cap koydurmadın sanırım(hem abanoz hem maple cap fazla tiz olacaktır o zaman alnico2 mıknatıs bile kurtarmayabilir) Seymour duncan ın yine 59 var buda alnico5 mıknatıslı paf manyetiği bunların hepsinde kapak opsiyonu var bulamazsanda kapakları ayrıca alıp takabilirsin taktıktan sonra yapacağın tek iş base plate ile kapağı hafifçe birbirine lehimlemek.
 
Geri
Üst