Hangi manyetiği almalıyım yardım edin ?

A

apple4s

Elimde jackson dx10d var uzerindeki manyetikler artik bana yetersiz gelmeye basladi seymour duncan takmayi dusunuyorum ama hangi modeli takacagima karar vermedim.melo death,death,genelde caldigim tarzdir. Gitarimin akord duzeni re dedir bazen dahada dusuk akordluyorum gitarimi buna gore manyetik tavsiye ederseniz memnun olurum
 
Dimarzio X2N(Chuck Schuldiner kullanırdı zamanında) güzel olur. Onun dışında yine Dimarzio D Activator olabilir. İnternetten birkaç demo dinlemeni öneririm. Bir de en sevdiğin müzisyenlerin kullandığı manyetiklere bak, manyetik ağaç uyumu da önemli galiba ama o konuda bilgim yok maalesef.
 
Arkadaş Seymour Duncan istemiş Dimarzio öneren var:D Bence sh-2n ve tb-4 güzel bir ikili,biraz daha yüksek çıkışlı olsun istiyorsan köprüde sh-8 de kullanabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Sh 8 i inceledim begendim ama ihlamur agaciyla uyumlumudur bilmiyorum bilen bri varsa beni bilgilendirsin
 
jacksonun varsa bence emg,seymour dışına pek çıkma.Emg tonlarını beğeniyorsan kesinlikle 81-60 al pişman olmazsın.Sevmiyorsanda SH serisinden düşünmeni öneririm.Seymour ve Jackson abi kardeş gibidir.EMG önermemin sebebide gitar ağacının ıhlamur olması ve EMG nin aktif olmasından ötürü ağaç karakteristiğini minimum yansıtması.
 
SH8 Invader genellikle ciliz tona sahip olan Alder body gitarlari daha sisko, daha basslari vurucu tonlara cevirmek icin kullaniliyor, Ihlamur ve Maun gibi agaclarda camurlanmadan baska bir ise yaramadigini rahatlikla soyleyebilirim. Modern death metal ve melodik death metal caldigini varsayarakdan, palm mutelardaki tightness'i ve nota temizligini koruyacak turden bir manyetik lazim. EMG rotasinda klasik 81-60 ya da 85-60 gidebilirsin, ammavelakin duncan blackout'lari da cok begendigimi soyleyebilirim sahsen. Pasif manyetik tarafinda kalmak istiyorsan SH6 distortion da gayet guzeldir, camurlanmayi olabildigince engellemek icin de manyetik yuksekligini standarda nazaran biraz daha dusuk tutup, tiz taraftaki vidalari dondurerek birazcik daha yukseltebilirsin, ben sahsen maun govde gitarimda boyle bir yol izledim.
 
Geri
Üst