Notalı çalmak bu yaşta zor olmaz mı? Yada zorlasa yapabilir mi?
arkadaş doğru demiş ben kendimden biliyorum gerçekten şu an ne zaman müzik hayatımı düşünsem müziğe o yaşlarda piyano ile başladığım için şükrederimnotalı bir şeye başlaması büyüdüğünde daha bilinçli olmasını sağlar. piyano ile ilerde gitara geçmesi daha kolay olur(hep piyano çalan gitaristlerin tappingi daha kolay yaptıklarını söylerler zaten). ayrıca sonuçta bateri ve piyanoda beynin iki tarafını kullandığı için zekası da gelişirbence piyanoyla başlasın. bateri içinde eğer alabilirsen şöyle aux girişli ucuz pad drumlardan al evde canı istediği zaman şarkı eşliğinde bateri çalmaya çalışsın. zaten yaşı büyüdükçe daha da bilinçlenir ve ilerlemiş olur ikisinde de. sen arada gitar da öğretirsin canavar gibi bir kardeşin olmuş olur
kardeşim her konuda piyano ile başlaması iyi olacaktır gerek nota bilgisi gerek çalma olarak. piyanoda öyle gitar gibi zor bi nota dizilimi yok aralıksın do'dan başlıyor gidiyor alt kısım. bemol ve diyezler zaten küçük tuşlar halinde üst tarafa konulmuş. hem nota ile tanışması açısından çok büyük bir kolaylık olur. çalış şekli olarak da sen de yarım saat uğraşıp araştırarak kardeşine bir şeyler öğretebilirsin. ama bana kalırsa bir hoca ile başlaması en iyisiPiyano için kursa gitmesi şart dimi evde ben biraz gösteriyorumda aslında bateri olursa ona çok yardımcı olabilirim.
kardeşim her konuda piyano ile başlaması iyi olacaktır gerek nota bilgisi gerek çalma olarak. piyanoda öyle gitar gibi zor bi nota dizilimi yok aralıksın do'dan başlıyor gidiyor alt kısım. bemol ve diyezler zaten küçük tuşlar halinde üst tarafa konulmuş. hem nota ile tanışması açısından çok büyük bir kolaylık olur. çalış şekli olarak da sen de yarım saat uğraşıp araştırarak kardeşine bir şeyler öğretebilirsin. ama bana kalırsa bir hoca ile başlaması en iyisi