Deli

Delirmek insanın elindedir bence. Yani ortada hiçbir şey yokken delirebilirsin. Bunun için hayal gücü yeterli. Ben arada bir deniyorum bunu, bazen sınırdan dönüyorum... 8O :!:
 
insanın sahip olduğu en güzel en değerli hazine aklı ve iradesidir.bunu kaybetmek özenilecek birşey değil bana göre...aşağılama olarak algılanmasın ancak deli bir insanın hayvandan farkı yoktur.kendi zevki için sapıkça fantezilerini deliler üzerinde kolayca deneyebilen kişiler gördüm ben.inanın hiç iç açıcı değildi..
 
Öyleyse başka tabi sonuçta deliler bir başlık altında toplanmıyor.Bizim etrafımızdakilerin çoğu zihinsel özürlü diyelim.Bilmekten kafayı yiyen deliyle bende karşılaşamadım maalesef.
 
Bence delilik birazda insanın elinde olan birşeydir. insan bir saniyede felç iner gibi deli olmaz aşamalardan geçer ve sonun nereye gideceğinide farkeder veya hisseder bence ama.Toplumun dinin vs koyduğu kuralları aynen kabul eden adam deli olamaz zaten deliliğin temelide isyandır bence.
delilikle farklı olmak aynı değildir ama benzerler birbirlerine bence.Delilerin egoları nerdeyse yoktur insanlardan ve toplumdan bir beklentileride yoktur özgürdürler ve cesurdurlar.Farklı insanların toplumdan beklentileri vardır egolarıda vardır deliler kadar cesur ve özgür değillerdir ama onlarda toplumkurallarına vs karşıdır genede.Fekat deli olmak farklı olmaktan daha iyi değildir bence ben deli olmak istemezdim.Delilerin normal insanlardan daha çok acı çektikleri kesin
.Özenilecek bişey değil delilik bence :)
 
herkezin içinde ufakta olsa delilik vardır ama kimse onu dışarı cıkaramaz korkar yada en azından alacagı tepkilerden korkar
bende bazen aklıma o kadar delice şeyler gelirki ama yapamam cevremdekiler ne der diye bi düşünürüm ama bazen öyle bi an geliyoki işte o an ciddi kopuyorum hiçbirşeyi gözüm görmüyoo
keşke herzaman böyle olabilsem kimseyi gözüm görmese....
 
akıllı olup delilerle uğraşacağına deli ol bırak onlar seninle uğraşsın demiş birileri....
bu işin geyiği tabii..bence herkes delirmeye müsaittir ..kimse ilerde cinnet geçirmeyeceğini kanıtlayamaz
 
Tibbi anlamda deli olan insanlarin (paranoyak sizofren fln) gercekten apayri bir dunyalari vardir ve ne yazik ki hastadirlar tedavi gorurler bence de ozenilecek bisey degil ama onlarin ic dunyalarini bende cok merak ederim, yani sizofren olsaydim nasil bir hayatim olurdu simdikinden ne farki olurdu diye.. ama ilk sayfalarda bahsedilen delilik kavrami hani kendi sinirlarini belirlemek kendi kurallarina gore yasamak delilik degil bence akilliliktir, akilli oldugumu savunmak adina degil ama ben bunu yapabiliyorum ve bunu yapan cok insan var bence, isteyen hayatini istedigi gibi yasamalidir hani farklilik fln diye bahsetti bir arkds delilerin egosu olmaz farkli olmaya calisanlarin egosu vardir ama deliligi tibbin disinda tanimliyorsaniz o zaten farkliliktir. Yine daha once bir arkds deli istedigini gider oldurur umurunda omaz demis zaten bir insani oldurmek hayatini istedigin gibi yasamak kendi ahlakina gore yasamak degildir bence o zaten klinik bir vaka oldugu icin birini oldurmustur tedaviye ihtiyaci vardir..
 
Soyledikleri, yaptiklari seyleri onaylayabilsek "delilik" ya da "deli" kavrami olmazdi.. ;)

adamin biri icerdeki delilere sormus: "siz icerde kac kisisiniz?" diye, o da "siz disarda kac kisisiniz?" demis.. :)
 
Geri
Üst