45 Yaşındayım Ve Oyun Oynuyorum

Demo PSN'de... Yumulun!

images
 
Ben oynuyorum 2 haftadır bazı oyunlar bitirdim hepsinide. Oynayacak kaliteli oyunlar bulamadım. Hem oyun paylaşımları olur oyun aramayız hemde oyunlar üzerinden muhabbet ederiz diye düşündüm. :) Herkes yazsın oynadığı en güzel oyunları ve en son oynadıklarını. Ben başlıyorum. :)

En son GTA 4 ü bitirdim. Oyunu gerçekçi yapmışlar. Oynadığım en güzel oyunlardandı. Görevlerdeki silahlı çatışmalar filan sesleri muhteşemdi. Senaryosunda da bana göre abartı şeyler yoktu.

Bide GRID ve GRID 2 oynadım. GRID in en çok sevdiğim yanı drift yarışları. Gerçekçilikten biraz uzak drift yarışları olsada muhteşem zevkliydi. Direksiyonla oynansa çok daha güzel oluyor. GRID 2 de drift yarışlarına daha gelmedim. Arada sırada oynuyorum ama araba kontrolleri biraz daha hantallaştırılmış birincisine göre. Daha mı iyi daha mı kötü bilemedim. :)

Need For Speed Shift 2 drift yarışlarını direksiyonla oynamanızı hem tavsiye ederim hemde tavsiye etmem. :) Neden tavsiye derim? Çünkü çok güzel simüle etmişler. GRID kadar yapay değil. Çok gerçekçi. Neden tavsiye etmem? Çünkü biraz uğraştırıcı. Kafaya takmıştım ben 4-5 günde filan çözmüştüm tam anlamıyla direksiyonda drift yapmayı. Ama sonunda başarmıştım. :) Diğer yarışlarına çok bakmamıştım ama GRID 2 ye benzerdi kontrolleri. (Ben biraz drift hastasıyımdır. Müzikten vazgeçmem ama drift müzikten daha ağır basar. :))

Sizlerdende bekliyorum yorumlar. :) Daha sonra oynadığım diğer oyunlar hakkında da böyle ufak bilgiler vermeye çalışıcam. :)
 
Son zamanlarda en büyük keyfim Farcry3'te korsan karakolu basmak. Öyle güzel öyle başına esir eden bir oyun yapmışlar. Özellikle Bioshock Infinite sonrası fps adına artık ne oynasam bunun yanına yaklaşamaz kafasındaydım ve hala öyle düşünüyorum ama Farcry3 de ayrı bir keyif. Bu serinin olayı malum, tropik bir adada hayat mücadelesi veriyorsun. Silah çeşitliliği adına yeni birşey yok ama türlü çeşit taşıtla ulaşımı aşırı keyifli hale getirmişler. Tepe noktalarda planörler var, bir yerden bir yere uçarak bile gidebiliyorsun. Eski model hurda bir arabaya veya cipe atlayıp adanın bir yerinden bir yerine baskına veya suikaste gitmek nasıl keyifli anlatamam.
Ada tropik olunca üzerinde yaşayan hayvanlar da çeşit çeşit. Kaplan, leopar, bufalo, ceylan, tapir, dingo, köpek, komodo ejderi ve hatta timsahlar var. Bir şekilde araç gereç yapabimen için her birinden avlaman gerekebiliyor. Sessiz sakin karşıya geçeyim de kimse uyanmasın diye bir dereden geçerken timsah kaptı geçen gün, korkudan ölüyordum.

Artık birbirinin kopyası çok fazla FPS oyunu var. Bu türde fark yaratmak istiyorsan çok başarılı bir senaryon olacak, görsellik tatmin edici olacak. Farcry3'te hepsinden biraz var. Oynayacak oyun arayanlara tavsiye.
 
Link bilgilerin özeline yollandı kardeş. Teraziye bir tıkı çok görmeyelim.

Yani öyle bir oyun olmuş ki bu, kendi türünde en iyi olmayabilir ama oynayıp üzerine geyiği çevrilebilecek neler var. Karakol basmaya giderken yolda korsan devriyesine denk gelip panikle kaçan, ormana dalıp kaplan saldırısına uğrayan insanım yahu. Bir de yüksek bir yerden suya atlama olayını inanılmaz gerçekçi yapmışlar. Suya daldığın an ekrandaki sarsıntı ve yüzeye doğru yüzme efektini nasıl yaptılarsa çok başarılı.
 
Oyun oynamaya en çok vaktimin olduğu dönemde bilgisayarım oyun kaldırmamaya başladı. Şanssızlığın bu kadarı.

Sanırım fazla ısınmaktan kaynaklanıyor olsa gerek, oyunlara girdikten 15-20 dakika sonra ÇAT diye kendi kendine kapanıyor. Hep oyundayken yaptı bunu.

Henüz FM'de filan yapmadı ama mesela FarCry bu şekilde, oyunu pek oynayamıyorum. Eskiden çatır çatır oynadığım NBA 2K11'de bile aynı sorunu yaşıyorum.

Bilgisayar halen hızlı ve sağlam ama bu olay canımı çok sıktı yahu. Masaüstü almak istiyorum aslında fakat şöyle bir bakındım, masaüstü kalmamış lan neredeyse.

Ben zaten neyi sevsem tedavülden kalkıyor, neye tav olsam tavan yapıyor. Geçenlerde telefonuma su girdi, ulan muadili bile yok neredeyse, hani yeni almaya kalksak ya ufak saçma bir şey ya da dokunmatik almak zorunda kalacağız.
 
Geldi gene üç kuruşluk oyun zevkimizi şeyetti derdiyle tasasıyla :(

Arkadaşım Bioshock Infinite oynayıp bitirmeyen, "ulan o neydi öyle" deyip günlerce açıklamalarını tam çözümlerini okumayan oyun oynadım demesin o kadar diyorum.
 
FarCry3 üstüne FPS oyun tanımam kurgu,hikaye gerçekten başarılı tek eksik kendi başına karakol basarken destek çağıramamak ayrıca FC3 sırf manzara için bile oynanabilir :)
 
Geri
Üst