Truva - Trojan War

Brad Pitt'in çekimleri tamamlanmış mitolojik filmi.. Fragmanları gösterimde şu sıralar ve izleyenler çok güzel olacak gibi diyorlar.. merakla beklemekteyim Brad Pitt, Achilles rolüyle çıkcak karşımıza..
 
bu destana taparım homerosun süper kurgusu ve mitolojik öğeler falan
ama film olayı bozar be hele achilles gibi kahraman cesur ve yapılı bi karakteri brad pittin canlandırması iyi olmamış.brad pitt iyi bir oyuncudur tamam ama achilles düşündüğümüzde hiç uymaz ya
neyse beklicez görcez
 
achilles güzel bi isim.

izledim filmi fena degildi.
insanlar brad pitt çıplak gözüktüğü için gidiyolarmış filme ya ..
baş rollerdekiler arasında en iyi karakter eric bana'nın oynadığı hector'du bence.

etraftakiler ağladı zırladı adamlar öldükçe.
bi de yanımdaki kız sürekli cep telefonuyla konuşuyodu.
bi rahat izletmediler yani.
 
Ben filmi çok beğendim. Brad Pitt Achilles'e çok yakışmış, ayrıca yuh bir insan bu kadar yakışıklı mı olur? Bu bir ayıptır direk diğer erkeklere...
Filme gelirsek, yıllardır çarpıtılan tarihe çok iyi bir yorum getrimiş. Her zaman Truva'lılar ezilirekn bu sefer Yunan krallıklarının iç yüzü gösterilmiş. Hector ismini yıllardır Avrupa'lılar hep köpeklerine falan koymuşlar, bir tek Rusya'da falan bu isme rastlanılıyormuş. Çünkü Hector Anadolu topraklarının kahramanı... Bu filmin bu açıdan önemli bir misyonu var.
Bu arada filmin galasının Çanakkale'de yapılması teklif edildi ve AKP'liler geri çevirdi. Yapılsa kötü mü olurdu, hatta biz gidip teklif etsek bu filmi Çanakkale'de çekin diye adamlar geri çevirir miydi?Ya da filmdeki Truva Atı kültür bakanlığının bir katkısıyla Çanakkale'ye alınsa onun parası kat kat turistlerden çıkmaz mıydı?
Bu arada Avrupa'lıların bir arsızlığı: İngilizler 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'yi ele geçirmeye geldiklerinde en büyük gemilerinden birinin adı Agamemnon'du, tabi Mustafa Kemal ne yaptı? Bu sefer Agamemnon'a hak ettiği dersi verdi.
 
Ya filmin zaten büyük savaş sahnelerinin hepsi fragmanlarda var..o biraz hayal kırıklığı urattı bende dahada fazla yakın plan meydan savaşlarının eksikliği içimde kaldı yane..bide achilles'in öldüğü sahneye biraz daha önem vermeliydiler yane adam süper bi kahraman neler neler yapmış herkes herife hayramn ama adam filmde çatdadanak diyee 5 dakkada öldü :) :) ama aslında sonıunda herkes öldü yane sonu bi çelişki nereye gittiler sonra noldu kim başa geçti kimler sağ kaldı felann...
ama bunlar sadece kendimce olan filmin kötü kısmlarıydı genel olarak beğendim film gidilmesi tavsiye edilir :) :)
bide asıl o konu var tabe AKP hükümetinin böle bi organizasyona tarihi eserler zarar felan görür diye izin vermemesi yazık vela :(
 
filmi seyretmedim.. truva savaşını da pek bilmem ama elimde olsa yanlız çanakkale savaşını içimde yaşamak için bir kere oraya gideceğim.. ayrıca sizin düşüncelerinizi pek bilmem ama truva efsanesine pek inanmıyorum.
 
Aslında çok inandırıcı değil ama Truva'nın kalıntıları bulundu. Yanlış hatırlamıyorsam Truva At'ının kalınıtlarına da rastlanmıştı galiba. Ama şu var bir tershanede bir senede 3 gemi yapılırmış eski Yunanistan'da. Toplam 10 tane falan varmış tershane . Yani 1000 gemi olayı biraz sallama.
 
izledim filmi ama gülmekten yerlere yattım neredeyse

yaaa egede güneş nasıl denizin üstünden doğar nasıl bunu kaçırırlar tirilyonlarca lira harcanmış bir filimde boyle bir hatayı nasıl yaparlar :)
 
Ya olur öyle hatalar aslında ama film bence baya güzeldi..Brad Pitt gerçekten baya başarılı bir iş çıkarmış hakkaten saygım 10kat arttı..Rolüde yakışmış kesinlikle..
Ayrıca Hector(eric bana?) baya başarılıydı..Bence film baya güzeldi..
İzlenmeli diyorum ben...
 
Film gerçekten muhteşemdi.Üzerinde yaşadığımız topraklarla ilgili filmler hep ilgimi çekmiştir zaten.Ayrıca medyamızda yeni bir tartışma başladı : Türkler'in truva soyundan geldiği öne sürülüyor.Yunanların truvayı yerle bir etmesinden sonra oradaki halkın kaçarak anadolunun iç yerlerine ve oradanda Orta asyaya gittikleri rivayet ediliyor.Hatta Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu aldıktan sonra "Hektor'un intikamını aldık" dediği'de bir diğer rivayet.
Konumuza geri dönersek film oyunculuk ve görsellik açısından izlenmesi gerekenler arasında.Saygılarımla.
 
Film gerçekten muhteşemdi,acayip iyi bir film olmuş. Bu olayların gerçek olduğunu,o kadar kişinin acımasızca öldürüldüğünü bilmek o zamanlarda insan hayatının ne kadar değersiz bir şey olduğunu gösteriyor... Gerçi şimdi de öyle değil mi ?
 
film çok güzeldi.karakterlere gelince ben hector u da sevdim,achilles i de.orlando bloom içinse,Yüzüklerin efendisinde neydi,şimdi ne olmuş diye de düşünmeden geçmedik tabi :p
 
rocksurfer demiş ki:
Türkler'in truva soyundan geldiği öne sürülüyor.Yunanların truvayı yerle bir etmesinden sonra oradaki halkın kaçarak anadolunun iç yerlerine ve oradanda Orta asyaya gittikleri rivayet ediliyor.Hatta Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu aldıktan sonra "Hektor'un intikamını aldık" dediği'de bir diğer rivayet.

Trojanın intikamını alan Mustafa Kemaldir. Bende öyle hatırlıyorum.
 
darthseth demiş ki:
rocksurfer demiş ki:
Türkler'in truva soyundan geldiği öne sürülüyor.Yunanların truvayı yerle bir etmesinden sonra oradaki halkın kaçarak anadolunun iç yerlerine ve oradanda Orta asyaya gittikleri rivayet ediliyor.Hatta Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu aldıktan sonra "Hektor'un intikamını aldık" dediği'de bir diğer rivayet.

Trojanın intikamını alan Mustafa Kemaldir. Bende öyle hatırlıyorum.

Sanırım bu konuda her ikimizde haklıyız.Net üzerinde yaptığım araştırmaya göre ;

Osmanlı sultanı Fatih Sultan Mehmet de 1462 tarihinde Midilli'ye bir sefer düzenlediği sırada Troya'yı ziyaret etmiştir. Bununla da yetinmeyerek İlyada'yı okumuş, İlyada onu çok etkilemiştir. İyi bir Homeros okuyucusu olan Fatih Sultan Mehmet'in çevirttiği İlyada, bugün Topkapı Sarayı Müzesi'nde saklanmaktadır. Devrin tarihçisi Kritovulos; Fatih Sultan Mehmet Bizans'ı almadan önce Papa II. Pius'a yazdığı mektupta "Ben Troya soyundan geliyorum, sende Troya soyundan gelmektesin, o halde niçin Bizans'tan yanasınız?" şeklinde bir mektup yazdığını bildirir. Bizans'ı aldıktan sonra da Troya'yı ziyaret edip orada "Allah aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen bu şehrin ve halkının intikamını alma hakkını bana nasip etti" dediği yanında bulunan tarihçilerce ifade edilmektedir.

Ayrıca büyük Atatürk'ün de Homeros'u okuduğunu biliyoruz. Sabahattin Eyüboğlu; Büyük Ata'nın Sakarya Savaşı'nın zaferle sonuçlanması üzerine, arkasında bulunan albaya "Ben burada Yunanlıları yenmekle, Troyalı Hektor'un öcünü aldım" dediğini, albayın kendisinden dinlediğini söyler.

Not: http://www.aksityayincilik.com/mitoloji01.html adresindeki "Mitoloji - Ege'nin İki Yakasının Öyküsü" adlı yazıdan alıntı yapılmıştır.
 
Ya ben film konusunda çok olumluyumdur. Her filmden etkilenirim. Truva'da çok güzel filmdi açıkçası. Achilles karakteri iyi yansıtılmış. "Yenilmez Savaşçı" olduğunu çok güzel göstermiş film boyunca.
Film ama Achilleus karakteri üzerinde çok durmuş. Bildiğim kadaıyla asıl iş Odysseus'tadır. Kitapların biri güç ve kahramanlık üzerindir, öbürü zeka ve kurnazlık üzerinedir. Daha okumadım ama yakındır. O zaman daha ciddi yazabilirim.
 
Geri
Üst