Charvel / Jackson Başlığı

Poplar genelde tercih edilen bi agaç degil, ama cok kaliteli olanlar da var herhalde ki Steve Morse Music Mande var mesela. Agacın ses karakterini tam bilemiyorum ama Warmoth soyle yazmıs:
" Due to the grey/green color, this wood is used mostly when solid color finishes are to be applied. Its weight generally runs about one half pound more than Alder. Tonally, it is similar to Alder as well. Poplar is a closed grain wood that accepts finish well."
 
Bir dönem sahip olduğum poplar gövdeli trans finish'li esp/ltd/jackson bozması garip gitar :)

IMG_5698.jpg



Gövdesi gördüğüm en güzel birkaç gövdeden biriydi.. Tonları da şu ana kadar bir gitarda duyduğum en "haşin" tonlardı :) Alder gövdeli bir çok gitar kullandım, ağacın kalitesinden midir bilinmez bir seçim yapma şansım olsa bu gitar yüzünden poplar'ı tercih ederdim herhalde :)

Ayrıca kesin birkaç kere daha yazmışımdır fakat. Jackson firmasının kurucusu luthier Grover Jackson hep "poplar gitar yapımında kullanmayı en çok sevdiğim ağaç" dermiş :)
 
TheJester demiş ki:
Kelly XL'ın ağacını ve sap-gövde birleşim tipini bilen var mı?

Kelly Xl poplar gövdeli olmalı, şu anda evde değilim olsaydım resim koyardım. KElly xl'ler bolt-on yalnız normal veya diğer bolt-on Jacksonlara göre ufak bir farkları var. Bildiğim kadarıyla neck-plate dediğimiz o birleşim yerindeki plakaları yok..

Bana sorarsan kelly xl alınabilecek en güzel Japon jacksonlardan birisidir. Her daim bir tane istemişimdir. Hem kelly, hem kaliteli bir gitar hem de bindingi var. Nedendir bilinmez bindingi olan Jacksonlar bana hep diğerlerinden 1 sınıf daha üst oluyorlarmış gibi gelir :) Yani kelly xl'i hiç bir ke-3'e değişmem genel anlamda bütün özellikleri aynı olsa da..
 
IsKeLeToR demiş ki:
Teşekkürler bilgiler için Megadeth79.

Jackson Dk2 si olan biri,ses kaydı varsa yollarsa cok sevinirim ?

www.purevolume.com/dementiatr

Bu kayıtlar yapıldığında ben grupta değildim ama grup elemanlarını biliyordum ve birisinde çok kez çalma fırsatı yakaladığım lacivert çok güzel bir dk-2 vardı. Sonradan öğrendim ki bu kayıtlar (sololar hariç) o gitarla yapılmış. Stok haliyle..
 
James Hetfield, Master of Puppets kayıtlarında KE1 kullanmış yanlış okumadıysam.Sonraları gitar Saptan kırılmış sanırım.Bi daha da kullanmamış.İlginç değil mi? :D
 
Kaish demiş ki:
http://rapidshare.com/files/14445823/jackson_dk2_ornek.mp3 buyrun kendım kaydettım fender 15 watttlık anfıyle sonuç bu bridge de tb4 var bu arada

Güzelmiş tonlar nerdeyse isteidğim tonlar tb 4ün de etkisi vardır sanırım da 15 wattlık amfiyle yine cok iyi sonuç beni vs 30r ile nasıl olurdu acaba :)
Soloyu iyi çalmışsın.. :)
 
Eldrun demiş ki:
James Hetfield, Master of Puppets kayıtlarında KE1 kullanmış yanlış okumadıysam.Sonraları gitar Saptan kırılmış sanırım.Bi daha da kullanmamış.İlginç değil mi? :D

ke1 değil, kv1. o da kayıtlarda değil, drop-d şarkılarda kullanırmış konserlerde uzun ölçekten (scale) dolayı.
 
IsKeLeToR demiş ki:
yine konuyu Ke-1 e getircem :D
Birde şöyle birşey var,bilindiği gibi Ke-1 tek manyetik,Doğal olarak insanın aklına acaba nasıl clean ton alınır bundan diye düşünmek geliyor,yabancı bir tanıdıkta aynı gitardan var camera ile falan gösterdi Clean tonlarını sordum gayet mükemmel dedi,ama bazılarıda özellike bu forumdan clean tonlar iyi olmaz güzel olmaz gibi şeyler söylüyorlar,Clean tonları gayet güzel gibi ,dinlediklerimde,Marty F. nın ve o deidğim arkadaşın sizin yorumlarınız nelerdir ?

evet, strat tonları var gerçekten. şunu dinleyip kendin karar ver bence.
 
Biliyorum , Marty F. nin nerdeyse TÜm parçalarını herşeytini dinledim evet burda tonlar gerçekten harika,bu tonu nasıl alıyor ya,bu blues solosunda clean ton da fakat sanırım hafif wah da kullanılıyor cok garip bir ton ya bayıldım şahsen.
 
Geri
Üst