Charvel / Jackson Başlığı

oguzeee demiş ki:
Arkadaşlar Japon Jackson'ların seri nolarını nerede check edebiliriz?Bilen varsa ve yarım ederse çok sevinirim

Jackson'ın web sitesine girip mail adreslerini al, o adrese seri numarasıyla birlikte elde etmek istediğin bilgileri gönder. Genelde kesin ve net sonuçlar çıkmıyor Japon Jacksonlarla alakalı, fakat bir şeyler söylerler yine de.
 
Niye seri numarasını soruşturma gereği duyuyorsun ki Japon üretimi olduğunu bildiğin halde. Spec lerine sitesindeki geniş katalog arşivinden bakabilirsin. Jackson ın bu olayı çok güzel.
 
dostum japon oldugunu biliyorum 7 haneli 9 ile başlayan seri numaram var ancak emin olmak istedim ayrıca gitarda floyd rose dan memnunum gayet hassas ve ergonomik ancak sanırım biraz fazlakaçırıyor belki ilk başlarda bu şekildir bilemeyeceğim ama şu anda biraz fazla kaçırıyor gibi
 
Fotoğrafını koy kimlik tespiti yaparız zaten. Onun harici hiç bir bilgi alamazsın. 98 ile başlıyorsa seri numaran nispeten yeni üretlmiştir, 97 ile başlıyorsa son 15 sene içinde üretilmiştir. Bu kadar.
 
2008 başında aldığım DK2M 9810048 seri nosuna sahipti, eğer seri no hakikaten seri olarak ilerliyorsa son 2 sene içinde yapılmış diyebilirsin işte. Hakikaten o kadar ama, fazlası yok Jackson'da.

Katalogda poplar yazan SL1'in alder çıkması, Alder yazan PS1'in yarı poplar yarı alder çıkması falan, olağan şeyler bunlar :)


Elimde dört tane J70 manyetik vardı bir ara, Performer manyetiği. Hepsinin backplateler tamamen farklıydı, nerelere ürettirdilerse artık :)
 
Uzun zamandır hareket yok başlıkta, bir atılım yapalım :)

Bildiğiniz gibi jackson yeni modelleri çıkardı arkadaşlar, çok model var birbirine benzer özelliklerde.

Konuya gelecek olursak, bu yaz amerikadan gitar getirttirmeyi düşünüyorum arkadaşıma, max. 1250 $ civarı bir bütçe olacak. Dolayısıyla usa'lere bakamayacaz. Bu yeni modellerin birbirine göre artısı eksisi nedir tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum.

Jackson DKDM-Q
635341.jpg

http://guitars.musiciansfriend.com/product/Jackson-DKDMQ-Dinky-Quilt-Top-Electric-Guitar?sku=583323

Jackson SLAT3-6 Soloist
688238.jpg

http://guitars.musiciansfriend.com/product/Jackson-SLAT36-Soloist-Archtop-Electric-Guitar?sku=584381

Jackson SL3MG Soloist
2914003801_md.png

http://guitars.musiciansfriend.com/...tric-Guitar-with-Floyd-Rose-Bridge?sku=502568
Ve bir de japon soloistlerde, üstteki gitarların tamamında kullanılan frt- o2000 adında bir köprü var, bu köprü ne kadar sağlamdır ? japon bir jackson'a 1200 dolar değer mi ? Üstteki gitarlara alternatif DK2, DKMG ya da en fazla SL3 diğer seçenekler. Sizin seçiminiz hangisi olurdu ?

Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Sl3 tercihim olacaktır. Sevdiğimden olsa gerek. Şunu sölemeden geçemeyeceğim ki slat çalmadım fakat dk dan daha iyidir emin ol... Köprü olayında ise iyidir yolda bırakmaz kolay kolay jacksonın köprüleride sl3 te org. floyd vardı değişti mi?
 
smtzdmr, japon da olsa "soloist" olduğu için benimde gönlüm kaymıyor değil sl3'e ama 1300 dolar fiyatı var keratanın :) ve kağıt üzerinde de diğerlerinden pek farkı yok gibi donanım olarak.

Floyd konusuna gelince; Dk2 ve dkmg hariç yeni gitarların hepsinde ve sl3'te de frt-o2000 var. sanırım ofr ile jt580 arası kalitede bi tremolo oluyor.

Blindeath, bu archtop muhabbetini ben hiç anlamadım zaten, ne avantajı oluyo hiçbir fikrim yok açıkcası :) Jacksonların hepsi de güzel görünüyo zaten kahretsin :D

En üstte olan DKDM-Q da acaip hoşuma gitti nedense. dimarzio manyetikler, quileted maple kapak ve gold hardware artı ters kafa ve diğer japon soloistlerle aynı köprüye sahip ve sadece 800 dolar. İlginç biraz :)
 
SL3 alacağına üzerine biraz daha koyar ikinci el SL1 veya SL2H alabilirsin. Üzerine kesinlikle daha fazla koyamam diyorsan boşver DKlara yönel, veya RR5 al ikinci el 750$ gibi görüyorum ben. Gerek yok 1200$ verip Japon Jackson almaya.

Değmez değil, ya ikinci elini alırsın o paraya ya da üstüne 100 200$ daha koyup USA alırsın.
 
DKDM-Q isim olarak yanlış bu arada, DRDM-Q olmalıydı, Reverse headstock zira alet. Çok hoş bence de, alınır ve dimarziolar satılarak gitara iki tane manyetik takılır, güzel gitar olur.

FRT-o2000 bildiğm kadaıryla Original Floyd Rose, ancak Schaller yapımı değil çin malı. Bende de var, şikayetim de yok. 1500$ altı tüm gitarlardaki Original Floyd diye geçen köprü odur, buna tüm Schecterler, LTDler, Japon Jacksonlar ve Production Charveller de dahil. Dean, DBZ falan hiç değinmiyorum, Amerika fiyatı 1500$'dan ucuzsa gitarın bilin ki bu köprü var.
 
Valla haklısın aslında obican, çok düşünüyorum lakin sl1 yada sl2-h 1800 $'ın altında bulmak mümkün değil ki. Çok düzgün ikinci el olacak 1400 $'a falan denk gelecekte zor işler malesef :S Öyle birşey denk getirebilirsem üstüne gideceğim mutlaka

RR5 çok hoş alet aslında ama 24 perde ve floyd rose istiyorum işte :) İsim olayını da hiç bilmiyorum valla adamlar yazmış aynısını kopyaladım. Valla benimde en çok dikkatimi bu alet çekti açıkcası ve çok daha ucuz olmasına rağmen sl3 ile aynı köprüye sahip. Dimarzio konusunda niye öyle dedin bu arada. Gitmez mi diyorsun ? Sanırm basswood o gitar bu arada.

FRT-O2000 olayı öyleyse gerçekten iyiymiş valla, bu durumda jackson da oldukça dürüst bir firma oluyor :)
 
eBay 1500$ altı SL1 SL2H dolu, haftada bir tane düşüyor ortalama.

Oha bu arada basswood ise direk salla, DK2M gövdesi ve DK2 sapıyla aynı gitarı daha ucuza çıkarırız :)
 
ebay yolları gözükecek diyosun yani, kaçarı yok :) takip ederim ben zatende, önemli olan gitardan anlamayan arkadaşın ordan işleri ayarlayabilmesi.

Yapma şimdi yaa, yıktın tüm ters kafa gold hardware mor gitar hayallerimi :D Dedim japon ceksın olunca iidir onun basswood'u :D
 
Geri
Üst