Charvel / Jackson Başlığı

:) Zamanında 1050 dolar mı ne vermiştim. Anfi almaya gittim. Gitarı gördüm dayanamadım onu aldım. Heralde USA dan getirseniz ikinci el bile bulamazsınız E sınıfı desenli bir SL1. Hayat boyu ilk ve son şansımdır.
 
SiLeNoZ demiş ki:
Hatta bir ara yapayım da deneyelim. Gerçi biri Si biri Re Biri de standart akortlu ama olsun.

Master takas düşünmüyorum acil paraya ihtiyacım var :D haha

Kayıt dediğin olayın çok farklı bir boyutu yalnız, yani bir gitarın tonunu "herhangi bir" kayıt içerisinde değerlendirmek bence doğru değil. Çok fazla parametre var çünkü. Diğer aletlerin tonlanışından bile etkilenecektir kayıtta gitar tonu. Tamamen aynı şartlar altında yani aynı ton, aynı akord, aynı kalınlıkta tel, aynı manyetik vs. olursa ve aynı şey aynı tuşeyle çalınırsa kayıtta da anlaşılabilir bence.

Bir de gitarı eline alıp amfinin karşısında çalmak, canlı çalmak çok farklı şeyler. Kayıtta bir gitarın tonunun hacimli olmasının faydasını çok görmeyebilirsin ama canlı olarak çaldığında birebir hissettiğin birşeydir mesela ve Amerikan Jacksonların tonlarından en önemli özelliklerden birisidir bence :)
 
Ben öyle düşünmüyorum.

Canlı olarak ton (gitar - manyetikleri telleri pena ıvır zıvır her şey dahil - + amfi ve effectler) ne kadar iyi ise, kayda da o kadar iyi yansıyor. Hatta canlı canlı duymadığım nüansları kayıtta duymaktayım.

Ondan dolayı R7'imi sağa sola götürmezken, o kadar iyi olmayan gitarımı sağda solda gönül rahatlığı ile çalıyorum.

Neyse, elbette zevk renk. Herkesin kulağı farklı.

B
 
StratoMaster demiş ki:
Ben öyle düşünmüyorum.

Canlı olarak ton (gitar - manyetikleri telleri pena ıvır zıvır her şey dahil - + amfi ve effectler) ne kadar iyi ise, kayda da o kadar iyi yansıyor.

B

Aslında benim söylemeye çalıştığım şey de bu, yani Evren'in (Silenoz) koyduğu herhangi bir kayıtta hangi gitarın daha iyi performans gösterdiğini ayırt edemememiz o gitarın canlı olarak veya kayıtta performansının iyi olmadığı anlamına gelmez. Dediğim gibi kayıt olayında çok fazla parametre var, ben kendi gitarımı canlı tonlarken nelere dikkat ediyorsam kayıtta da ona dikkat ederim ve canlı olarak yakaladığım performansı "kendi" kaydımda alabilirim ama başkasının yaklaşımıyla yapılan kayıtta o performansı anlayamayabilirim, bu o gitarların arasında fark olmadığı ya da birisinin nispeten iyi olmadığı anlamına gelmez :) Yine de eşit koşullarda kaydedilebilirse gitarları önceden bilen bir insan ayırt edebilir diye düşünüyorum..
 
Aynı şeyi farklı söyledik o zaman. 8)

Ben daha önce yaptığım kayıtlarda tam olarak hangi gitarı kullandığımı çıkartabiliyorum tee 2001den falan kalsa dahi. Hani manyetik değişimden ses değişmiş olabiliyor, oturup tam kayıt tarihine bakıp, hafızamdan o zaman o gitarda hangi manyetik vardı diye düşünmem gerekiyor zaman zaman gerçi. Ama elbette kaydı yapan ben, efektleri koyan ben, ... Başkası zor anlar.

B 8)
 
Sigmastern demiş ki:
FaithDown demiş ki:
Ben telefonda ufak bir pazarlıkla 1800€ ya ayarladım ama dediğim gibi İstanbulda gittiğimde biraz daha indirim yaptırmayı umuyorum :)

Artik senden gitar hakkinda kapsamli bir test bekliyoruz. Bu aralar bende ciddi ciddi SL1 i düsünüyorum. Aslinda cok asiri sert ton istedigimden falan degil, bana SL1 alder gövdeli, hum+single olmasindan dolayi emmeyede gömmeyede gelecek bir gitarmis gibi geliyor, (ne fenderi nede gibsoni ne tonda nede kalitede aratmiyacak ;) )bir iki defa elime aldim ama alici gözüylen hic bakmadim. Yorumlarini bekliyoruz.

Bu arada arkadas gitari aldi alali foruma ugramaz oldu, aramiza kara SL1 girdi.
 
Metalci gitarı yakıştırması cok manasız bir yakıştırma ,alakası yok diyorum , insanlar kendini öyle inandırmış,sert ton diye,yaw dk2 im var evde , stock larla hemde , blues çalıyorum , e çalınıyor ? :D
ne yani blues çalınınca blues çalınmıyormu jacksonla haha cok gülüoyrum ya buna , sadece karakter farkı vardır,başka birşey değil,ne çalarsan gitardan da o çıkar bu kadar basit. Gitarın serti yoktur,notanın serti vardır diyorum ve yazımı burda noktalıyorum :)
 
Ben buraya 1-2 gitar resmi koymak istedim bu olayın üstüne :) Jackson'ın çok güzel Tele'leri var bence, ben çok seviyorum..

Bu tele mesela Elton John'un gitaristi Davey Johnstone'un gitarı

picture561oa8.jpg
 
Jackson SL1 görünce dayanamadım yazayım dedim.Jackson SL1 im 1 ay kadar önce geldi.Tam beklediğim gibi bir gitar.Seymour Duncan manyetikler canavar gibi.Yekpare akçaağaç sap ve gövdeden dolayı müthiş bir sustain var.İnce mi teline vurunca tüm ağaç titriyor.Rezonans harika.Benim dandik amfimden bile güzel ton aldım tek eksiğim amfi kaldı artık.Jackson almak isteyenlere tavsiye ederim verdiğiniz paraya değer.Adamlar gerçekten özeniyorlar yaptıkları işe.Teller klavyeye çok yakın olmasına rağmen neredeyse cızırtı yok.Umarım her gitarist böyle bir gitara sahip olur.


dsc00314yr8.jpg
 
Sonra mesela şu gitar ile bir çok tarz müzik yapılabilir bence :)

untitled2jb9.jpg


Bu arada benim görüşüm Jackson'ın gayet metalci bir firma olduğu yönünde. Yani Jackson'ın bazı gitarlarıyla ya da bir çok gitarıyla metal müzik dışında tarzlar çalınabiliyor olabilir. Jackson'ın bazı gitarları çok yumuşak tonlar (bu kavramı kullanan ne anlamda kullanıyorsa o anlamda yumuşak :D ) veriyor olabilir bu Jackson'ın genel duruşunu konseptini bence değiştirmez. Metal müzik ile alakası olmayan bir gitar firmasının gayet güzel metal çalınabilecek gitarları da olabilir bu da o firmayı metalci gitarı yapmaz.. Mesela İsveçli Death metal grubunun birinin gitaristi Fender Tele kullanıyor, klipleri de var bulursam yollarım :)

Jackson'a baktığınızda ürettiği gitarlar sivri uçları olan, üstünde yüksek çıkışlı humbuckerlar olan yaptıkları boya/finish opsiyonları gayet metalci işi olan bir firma.. Bunun dışında genelde soloistler vs. shred gitaristleri tarafından da çok seviliyor ve kullanılıyor.. İnsanların burada bahsettiği anlamda yumuşak müzikler için Jackson kullanan insanlar da var ama azınlıktalar :)

Şu gitar da Gary Moore'un gitarıdır mesela


j3638jr7.jpg


Örnekleri çoğaltmak mümkün..

Ama mesela bir de şöyle bir şey var, hangisi daha çok yakışıyor siz karar verin :D

FTC_0117.jpg
 
öncelikle jackson sever bir insanım bu böyle biline. ama firmanın kendini konumlandırması da müşteri kitlesi de sert müziğe yönelik olunca tasarım, ton vs biraz daha gölgede kalıyor açıkçası. nasıl southern rock veya country çalan adamın imajı kovboy şapkası, çizmeleri, dar kesim kot vs üzerine vintage tarz bir gitarsa ve bu duruşa v gitar imajı bozarsa aynı şekilde de yukarıdaki resimdeki kabak kafa metalcinin elinde de gretsch falan görmek biraz ters düşerdi. mesa triple recto'ya tele bağlayarak alacağınız ton fender bassman'a king v takarak alacağınız tondan çok daha metaldir yoksa.

bir de müşteri profili açısından baktığımda jackson forumlarında insanlar tondan daha çok şekil ve finish üzerinde takılıyor sanki, yanlışsam düzeltin :)
 
Geri
Üst