Charvel / Jackson Başlığı

hehe nazik olmak lazım :) Ben öyle sorunlarla hiç karşılaşmadım,telleri sıkıştıran küplerden birisi kırılmış benimde azıcığı , ama benden kaynaklanmadı,cıkartınca bi baktım ucu kopmuş,ama idare ediyor tutuyor teli :)
 
FaithDown demiş ki:
Ben telefonda ufak bir pazarlıkla 1800€ ya ayarladım ama dediğim gibi İstanbulda gittiğimde biraz daha indirim yaptırmayı umuyorum :)

Artik senden gitar hakkinda kapsamli bir test bekliyoruz. Bu aralar bende ciddi ciddi SL1 i düsünüyorum. Aslinda cok asiri sert ton istedigimden falan degil, bana SL1 alder gövdeli, hum+single olmasindan dolayi emmeyede gömmeyede gelecek bir gitarmis gibi geliyor, (ne fenderi nede gibsoni ne tonda nede kalitede aratmiyacak ;) )bir iki defa elime aldim ama alici gözüylen hic bakmadim. Yorumlarini bekliyoruz.
 
bijen abi de vardı bir sl1 kayıt falan koysa güzel olur aslında yani başka sl1 i olanlarda koysalar iyi olur sl1 bayağı geçmeye başladı forumda alacak olanlar için iyi bir yardım olur
 
ben 2 sene kullandım sl1 ve yakınlarda sattım. kayıtlar elimde olsa yollardım ama zaten kayıtlara falan bakmak bence hiç de iyi fikir vermez. hele hele porssesore girilmişse. bence prossesore takacak olan almasın sl1. asla gitarın kendi karakterini duyamazsınız. ben aslında biraz da bu yüzden sattım.
diğer aletler sl1in yanında ezik kalıyordu resmen :D

neyse,
öncelikle şunu belirteyim ki üzerindeki manyetiklerle beraber müthiş yumuşak tonlar alabilirsiniz. gitar aşırı versatil. sert gitaristler için jb çok başarılı disortionlarda.
şahsen benim o kadar geniş yelpazeye ihtiyacım olmadığı için jb'yi duncan distıortion ile sap manyetiğini de hot rails ile değiştirmiştim.
öyleki halini çok daha fazla seviyordum. tabi bunlar benim kendi fikirlerim.
 
Tamam İşte dediğim gibi , jackson u cogu insan niçin metalle özdeştirir anlamam , metal gitaristleri kullanıyor diye , jackson sert ton vermez,kendi stock manyetikleriyle tamam sert tonlar alırsın,ama normalde istediğin tonu alabilirsin jacksondan.
 
Bundan bir onceki site tasarimlari feci sekilde metal isiydi dedigin gibi. Bu seneki tasarim biraz daha ilimli her yola gelen birsey olmus.

Ben Jackson ve ESP nin izledigi pazarlama stratejisini haksiz gormuyorum. Adamlar pazardaki talebe gore hareket ediyor. Fender ve Gibson o kadar kult hale geldiki rock ve blues calmak isteyen dogrudan onlara yoneliyor. Ortada bir marka imaji birde urun imaji var. Sen bana istedigin kadar ' Abi strat ile soyle boyle metal calarsin' de ben yinede strat alip metal calmam. Gitar secerken kalite ve teknik konularin ne kadar onemi varsa aldigin gitarin imajinin da o kadar onemi var benim gozumde. Jackson ve ESP de piyasadaki boslugu doldurmak icin dogrudan metal camiasina hitap edecek urunler uretiyor.
 
Adı abartılmış olabilir. Maun gövdeli gitarlar diyelim o zaman. Bu arada Pink Floyd sevmem :) hatta genel olarak çok sevilen şeylere antipati duyarım. Ama Gibson hariç :)
 
Herhangi bir gitarın sapına jackson yazarsanız; o metal gitarı olur ve sadece metal calınır. Clean tonu kaybolur. Distortion pedalı veya amfi kullanmadan bile jın jın sesini duyabilirsiniz. :twisted: :D (Biraz abartı oldu ama gerçekten böyle düşünen insanlar var. :) )
 
Her zaman aynı şeyi söylerim. USA Jackson, Japon Jackson bir de Epi ile aynı kaydı aynı tonla yapsam hangisinin USA olduğunu bulmanız çok zor olur :)

Dimmu nun gitaristinin (Galder) albüm kaydında elinde Strat görünce anladım ben bu olayı :)
 
Geri
Üst