Yüksek Sadakat

bende aynı fikirdeyim rock'n coke deki performans iğrençti yani hele o kafile şarkısını anca böyle katledebilirlerdi şarkının orjinaliyle alakası yoktu yani apayrı bişi çıkmıştı ortaya bi tek klawyecinin sondaki solosu tamamdı başka bişi yok prof. bi gruba yakışmayacak bi iş daha ilk başta şeboyu seğretmeseydim soundla sahneyle ilgili bi sorun var zannederdim çünkü çıkan 5 türk grubun ve sanatçının 4 remen kötüydü ama şeboyu dinleedim aynı sahnede o kanı silindi aklımdan çünkü hatun çıktı çatır çatır sööledi elemanlarda çatır çatır çaldılar demekki isteyince oluyomuş diye düşündürdü...
 
denızın solosu bayag bı ovgu almıs ama gerı kalan kısımı kımse gormemıs en buyuk sıcısı denız yaptı bı kere vurusların genelı yanlıstı gereksız cros bastı ve hep eksık rıtımle caldı serkanın yoklugunda ant cok ıyıdı 4 gunluk bır calısmayla cıktı ve olabılecegı kadar ıyı caldı bas gıtar sesı ugultudan baska bısıy degıldı kutlu genel olarak sıctı zaten cemılın vokalıde grubun bu performansından dolayı kotu oldu denızaltı,ıkarus ve ıhtımaller denızı ıyıdı dıger sarkılarda okadar tat vermedı grubun durusuda cok kotuydu sankı cenazeye gelmısler gıbı caldılar grup sınerjısını ızleyenlere vermedıler genel olarak baktıgımızda vasat bır performanstı umarım yenı oldukları ıcindır ve rockncoke heyecanıdır dıyelım yoksa bu gruba yazık olucak hakettıklerı yerıde kaybedıcekler
 
çok ayıp,çok ayıp,çok ayıp... mavi sakala yapılacak hareket miydi bu?bu ne biçim davranıştır?performansları hakkında rock'n coke'a karşı olduğum için ve oraya katıldıkları için zaten yorum yapmıyorum,ve diğer katılan gruplara yaptığım gibi kınıyorum.bir insan isterse 10sene 20 sene veya istediği kadar yıl müzisyenlik yapsın,ama önce insan olsun!ogün sanlısoy ve deniz(kurban)danda çok yetenekli olmalarına karşı soğumuştum bu yüzden.bir grubun menejeri kalkıpta bir grubu sevenler için köpek derse...ha diyeceksiniz ki o zaman mavi orduda kalkıp yüksek sadakata orta parmak hareketini yapmasaydı!yıl başından beri 35(!) konser vermiş grupsalar ve eğerki bu işten birazcık anlıyosalar orda asla ama asla herhengi gibi bir karşılık vermezlerdi...yada menejerlerine verdirtmezlerdi.. menejerleriyle bu olaylardan sonra hala yola devam ediyorlarsa gerçekten çok çok yazık
 
Ben de bir arkadaşımın tavsiyesi ile aldım albümü. Açıkçası müzikal anlamda üstün bir şeyler bulamadım ama basit olup vurucu olan birçok parça var albümde. Bunun temel sebebi de sözler tabi ki. Hemen hemen aynı konseptte yazılan sözlerde çok dolaylı yollardan gerekli mesajı veren güzel kalıplar kullanılmış, aklımın iplerini saldım gibi...

İhtimaller Denizi, Döneceksin Diye Söz Ver, Aklımın İplerini Saldım ve Pervane parçalarını albümü aldığım günden beri sürekli dinliyorum. Denizaltı ve İkarus parçalarını ise hiç beğenmedim ama yine de genel anlamda çok güzel ve sözleri bakımından da vurucu bir albüm.
 
her ne kadar rock n coke festivalinde kötü bir performans çizseler bile sağlam grup oldukları su götürmez bi gerçek sanırım gitarist trafik kazası geçirmiş geçmiş olsun bi kaç günlük çalışmayla olmadı yeni gitar biraz zorladı hiç kuşku yok.ilk şarkıda yanlış çaldı falan ama olsun iyi grup başarılar diliyorum..
 
Kafile...
Bendeki bu ateş sönmeden
Mevsim yazdan hazana dönmeden
Gözlerine uykular inmeden
Göğsüne yatır beni düşlere götür beni..

Aşk bu cana bedenden hak ise
Can ne cami çeker ne kilise
Ten sönmeden bitmez bu hadise
Beni yanlış anlama şikayetim yok ama
Ben aşkı böyle bildim gel merhem ol yarama

Ben hem kalp hem bedenim
Nefestir ruhum benim
Aşk şarabı içerim
Tez gelse de ecelim

Ben hem kalp hem bedenim
Ateşten ruhum benim
Aşk şarabı içelim
Kendimizden geçelim

Bir ömür böyle geçmez ah ile
Ağlasan da gülsen de nafile
Sen dursan da yürür bu kafile
Beni yanlış anlama şikayetim yok ama
Ben aşkı böyle bildim gel merhem ol yarama

Ben hem kalp hem bedenim
Nefestir ruhum benim
Aşk şarabı içerim
Tez gelse de ecelim

Ben hem kalp hem bedenim
Ateşten ruhum benim
Aşk şarabı içelim
Kendimizden geçelim

;) :)
 
neler olmuş foruma uğramayalı..

yazacaklarım şimdiye kadar yazılan hiçbir mesaja yanıt (destek ya da ret) değildir. hiç kimseyi de bağlamaz. zaten benim düşüncem. hakaret olmadığı sürece kimsenin düşüncesi kimseyi bağlamaz zaten değil mi?!

türkiye'de rock patlaması bilmemne deniliyor. yok manga, çilekeş, deja-vu çıkıyor ve türkiye nin en iyi gruplarından ilan ediliyor. buna sesiniz çıkmıyor eyvallah..

eline bassı, davulu alan rock grubuyum diye çıkıyor; bir şey denmiyor buna da eyvallah..

eskilerden beri var olan rock müziğin babaları ilahlaştırılıyor ve sanki onlardan başka grup olamazmış; onları herkes sevmek zorundaymış ve sadece onlar saygı görürmüş gibi davranışlar sergileniyor buna da eyvallah hadi..

yeni gruplar çıkıyor. elemanlarının geçmişleri hakikaten çok iyi. iki ay bara çıkıp "hadi albüm yapalım." tarzı insanlar da değiller; bu işe yıllarını vermiş heyecanlı, profesyonel insanlar; ama nedense bu gruplara zerre saygı duyulmuyor!

şu yazdıklarınızı bir okuyun dönüp. sevmeyebilirsiniz, çok normal. benim de sevmediğim ve dinlemediğim insanlar var hatta bir kısmı herkesin tanrılaştırdığı isimler; normaldir; ama saygı duymak zorundasınız. alay, hakaret vs. tipi şeyler, türkiye'de eleştirdiğiniz ırkçılık politikalarından farksız.

türk'ün türk'ten başka dostu yoktur söylemi ne kadar ırkçıysa yüksek sadakat dahil, sevmediğiniz gruplara, insanlara ettiğiniz hakaretler de en az o kadar ırkçıdır. kabul edin ya da etmeyin; o benim sorunum değil.

bu insanlar, yıllardır emek veriyorlar. sadece yüksek sadakat grubu, yıllarca harcanan emek sonunda kurulmuş bir grup.

deniz çok iyi bir davulcudur ve aynı zamanda hocalık yapar. keza serkan öyle. kutlu bey'i anlatmama gerek yok sanırım?
cemil, endüstri mühendisliğinin yanında iyi bir müzik geçmişine sahip. ayrıca "migros'ta çalışıyormuş bu." söylemiyle eğlenmeye çalıştığınız insan müdür orada.
uğur yine iyi bir müzik geçmişine sahip.

afşin bey'in durup dururken böyle bir davranışta bulunacağını düşünmüyorum ha, kesin bir şey yapmışlardır da demiyorum. olayın bir şekilde abartıldığını ya da taraflı anlatıldığına inanıyorum. bu da benim bakış açım.

her renkli yapılmış klibe pavyon bilmemne gibi yakıştırmalar yapmak mı lazım? klipler renkli filan olamaz mı? giyim tarzlarını eleştiriyorsunuz. neden? çünkü SİZE uymuyor. oysaki herkes kendi istediği gibi davranmış, ne de güzel olmuş.

bu insanların iyi niyetine sonuna kadar inanıyorum ve ne olursa olsun da yanlarındayım. yaptıkları albüm kötü değil; hem de hiç. bu da benim kişisel fikrim.

sevmiyorsanız dinlemezsiniz, konsere gitmezsiniz, tv'de çıkınca değiştirirsiniz olur biter; ama emeğe saygısızlıktır hakaret, kişiye saygısızlıktır.

ben de mavi sakal'ı sevmiyorum diyelim, ki haksız da buluyorum diyelim zeytinli olayı için. kalkıp forumda hakaretler yağdırsam, dalga geçsem hoşunuza gider mi? ki yapmam böyle bir şeyi, yakışmaz bana.

kişi, kendisine nasıl davranılacağını kendisi belirler. bunu unutmayın. bırakın kim ne istiyorsa yapsın ayrıca, hiçbir şey zorla dinlettirilmiyor size.

son olarak..
aklınızdan geçebilecek sorulara cevap vereyim;
1- hayır grup menajeri değilim.
2-hayır basın danışmanları değilim.
3-hayır gruptan hiçbirinin arkadaşı değilim.
4-hayır gruptan birinin nişanlısı, sevgilisi değilim.
5-hayır gruptan kimsenin akrabası değilim.
6-hayır "groupie" değilim.
7-hayır mavi sakal'dan nefret etmiyorum.
 
ha son bir şey daha..

kral tv'de yüksek sadakat klibi, ibrahim tatlıses'ten sonra yayınlanıyor demişsiniz. bu onların değil medyanın ayıbıdır.

öyle bir döngü var ki türkiye'de kral tv'ye çıkmayanın albümü göz ardı ediliyor. örneğin rebel moves'un da klibi dönüyor orada, erkin koray'ın da, şebnem ferah'ın da, "asi rockçı kızımız" filan denilen özlem tekin'in de (onun rockçılığı bambaşka zaten, neyse).

neden bu saydığım isimlere bir şey demiyorsunuz da karşınıza sadece yüksek sadakat örneği çıkıyor?

bence bunu bir düşünün.. hatta korsana hayır! kampanyasına katılın ve gruplar da üç kuruşa muhtaç olmasın;)
 
ya ben bu mavi sakal muhabbetini tam bilmiyorum ama sanırım taş atmışlar onlara halt etmişler tırnakları olamazlar yani kusura bakmasınlar ama yüksek sadakat efendiler mavi sakalı epeydir dinlemiyodum geçen b iyerde şu baltaya sap olma diiye bişiler duydum bööle titreyip öze döndüm türkçe yapılacak en ii rock budur diye düşündürttü bana ve sakatat eğer ööle bişi yapmışssa haddini bilsin ööle bu işler 2 tane la sol fa mi şarkı yapmakla olmuyo bak yine gerildim habuki kafle şarkılarınada bayaa sevmiştim haa dinlemem artık ayrıca ö ööle mavi sakal fanatkliğimde yok sadece insanların hemen bi yerlerinin kalkması beni rahatsız ediyor...
 
ryaonair! okadar güzel konuşmuşsunki.ben eski bir turkrock üyesiyim.bir süre sonra hiç takılmadım ve tekrardan üye oldum.ama tamda benim düşüncelerime sahipsin.bunları önceden okadar çok söylemiştim ama kimsenin umrunda olmamıştı.olsun yinede bıkmadan usanmadan yinede söylerim ve sana sonuna kadarda katılıyorum.eğer bir grubu sanatçıyı beğenmiyorsanız yapmanız gereken tek şey dinlememek.kalkıpta o grup yada sanatçı hakkında aşağılayıcı laflar söylemeye hiç gerek yok.bence yüksek sadakat gerçekten kaliteli bir grup.şuandaki piyasaya bakarsak.konserlerine gelince,hiç izlemedim.ama bence çeşitli teknik sorunlar veya talihsizlikler olmuştur diye düşünüyorum.sadece bir iki konseri kötü diye o grubu kötüleyemeyiz.bence yüksek sadakat önü açık bir grup ve çokta güzel müzik yapıyor.insanları müzik adına eleşrireceksek sadece müzik adına eleştirelim.gidip yaptıkları diğer işleri konuşarak değil.burada bizi ilgilendiren yüksek sadakat'in ve grup üyelerinin müzikal kimliğidir.önlerinin açık olduğunu tekrardan söyleyerek gruba başarılar diliyorum...
 
Arkadaşlar kafileyi vermek istedim

Bendeki bu ateş sönmeden
Mevsim yazdan hazana dönmeden
Gözlerine uykular inmeden
Göğsüne yatır beni düşlere götür beni..


Aşk bu cana bedenden hak ise
Can ne cami çeker ne kilise
Ten sönmeden bitmez bu hadise
Beni yanlış anlama şikayetim yok ama
Ben aşkı böyle bildim gel merhem ol yarama


Ben hem kalp hem bedenim
Nefestir ruhum benim
Aşk şarabı içerim
Tez gelse de ecelim


Ben hem kalp hem bedenim
Ateşten ruhum benim
Aşk şarabı içelim
Kendimizden geçelim


Bir ömür böyle geçmez ah ile
Ağlasan da gülsen de nafile
Sen dursan da yürür bu kafile
Beni yanlış anlama şikayetim yok ama
Ben aşkı böyle bildim gel merhem ol yarama


Ben hem kalp hem bedenim
Nefestir ruhum benim
Aşk şarabı içerim
Tez gelse de ecelim


Ben hem kalp hem bedenim
Ateşten ruhum benim
Aşk şarabı içelim
Kendimizden geçelim
 
pearl jam'in once adlı şarkısını bilen bilir şarkı tek bi melodiden oluşuyor ve yüksek sadakat da o melodiyi almış ve belki üstümüzden bir kuş geçer adlı şarkıya intro olarak koymuş bilmiyorum belki de tesadüftür..
 
Geri
Üst