contor de ses azalmasını overdrive kanalındaki volume le eşitleyebilirsin..
marshall ın mg serilerinin drive ları gerçekten pek hoş değil.. boss compress. kullanarak contor olayında geçenlerde yeni bi ton yakaladım ve gerçekten çok hoş bi ton oldu.
od ayarı 2.de olması gerek. yani daha sert olan kanalda.
(saat yönünde)
bas: 3
mid: 11
tiz: full
contor : full
(en önemli contor ayarını yazmamışım

tekrar düzeltme yapıyorum)
ve bu ayarların üzerine boss compres kullandım. ayarları:
level saat : 4
tone saat : 9
atack saat : 2
sustain saat : 12
bu ayarlarla satrianinin g3 live in concert (eric johnson ın olduğu g3) deki tonuna çok çok yakın bi ton oldu. ben bile inanamadım ama ton çok hoş oldu. ama yinede mg lerin drive ı iyi değil..
ses çıkış olayına gelince:
mg lerin hepsi aynımı bilmiyoeum ama benim 100dfx te kafa kabin bağlantısı ayrı. yani kabinden gelen jack kafaya giriyo.. farklı kabin bağlanabiliyo. gerçi çoğunda böyledir.. ama mg15 de yoktu.
şimdi eğer bu hoparlör çıkışından mixere çıkış verirsen yakarsın..ama amfinin üzerindeki line out yada headphones yazan yerden mixere çıkış verirsen hiç bişey olmaz. çıkış verdiğin zaman mixerde ki sesini kanalların volume ayarlarıyla kontrol edersin. amfinin üzerindeki ana volume lede amfine ses verebilir ve bunuda monitör olarak kullanabilirsin. mikrofon bence mg için pek bişey değiştirmiyo.. lambalı bi amfi olsa tamam dicemde, bunda lineouttan daha iyi sonuç alınıyo..