Wasteland(Thrash/Progressive)-Ankara

ilk19df.jpg

Grubun adı:Wasteland
Tür:Thrash-Progressive
Aslen Kuruluşu:2004
Şu andaki kadronun oturuşu.2006

Kadro:

Bas:Burak
Gitarlar:Cihan ve Umut
Davul:Doğukan


Grubun geçmişi

2004 sonlarına doğru,gitarda Emre-Umut,basta Fırat ve Davulda Özgür tarafından kuruldu.Sonra yollar ayrıldı,bir süre elemanlar geldi gitti gruba.Sonraları bu grupta Umut,Cihan(gitar) ve Emrah(bas) kaldı.Turkrock.com forumları aracılığıyla tanıştıkları Doğukan ile de davul pozisyonundaki açığı giderdiler.Grubun o anda tek eksiği vokalistti.Çalışmalar iyi gidiyordu.Derken bassist Emrah,gruptan kendi isteği ile ayrıldı.Yerine Doğukan’ın liseden beri sınıf arkadaşı artı yakın arkadaşı;manyak bir tesadüf sonucu olarak ta şimdi de aynı bölümde sınıfdaş olan ve halihazırda başka bir grupta Doğukan’la beraber çalmakta olan Burak davet edildi.Yani Burak ve Doğukan yapışık ikiz modunda devam etmektelerdir.

Grubun bu son formasyonu 2006 başında oluştu.Hemen çalışmalarına başlayan grubumuz bu yazı yazıldığı sırada uyum sorunuydu çalışma saati ayarlamaydı hangi stüdyoda çalışılacaktı (zira kendi çalışma odamız var) gibi sorunları atlamış bitirmiş durumda ve manyak gibi önümüzdeki önemli konsere hazırlanıyoruz.Biraz dar zamanda çok iş yapmamız gerekiyor o nedenle şu sıralar okulu sallamış ve müziğe abanmış durumdayız.

Kısa vadede gelecek planlarımızda olabildiğince çok okul festivali ve bar ortamında varolmak varken,beste çalışmalarımız kısa zamanda iyi sonuç veriyor gibi gözüküyor.

Genel olarak ilgilendiğimiz Gruplar (Alfabetik olsun kimse gocunmasın :) )

Ark
Control Denied
Crossfire
Cynic
Death
Dream Theater
Evergrey
Helstar
Iced Earth
Megadeth
Metallica
Nevermore
Symphony X
Testament

Bestelerimiz:

1-Debut
2-Perseverance

başka besteler için de çalışıyoruz.


Grup üyeleri hakkında kısa bilgi:

Umut-Guitars(Gitarlar):
Geçmişi hakkında fazla bilgi vermeyi reddeden umut ( :D ) kısaca "önce lise yıllarında klasik gitara başladım,sonra elektroya geçtim,sıradan bi yol" diyor.Ankara Matematik bölümünde okuyor,son sınıf öğrencisi.En etkilendiği gruplar:Megadeth,Death,Savatage,Hellstar ve Ark.

Cihan-Guitars(Gitarlar):
2002 de elektroyla başlamış,bir süre ders almış..Umut'la tanıştıktan beri de beraber çalışıyorlar.Ankara üni. Fizik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi.Etkilendikleri:Marty Freidman(Megadeth),Symphony X,John Petrucci(Dream Theater),Steve Vai. (Vai'yi ben ekledim cihan ama bariz adam seni etkiliyo işte :D )

Doğukan-Drums(Davullar):
Parkinsonlu hastalar gibi orası burası oynadığı için 2000'de davula oturmaya karar veren Doğukan,(arkadaşlarının kısa değimiyle Doğu veya DT ) (değte diye okunur) arkadaşlarından,dinlediklerinden ve eğitim CD lerinden gördükleriyle kendini eğitti.2003 yazında Dream Theater ile tanıştı (A Change of Seasons kasedi,teşekkürler Hüsam :LOL: ) ve progressive müzik ile uğraşmak istediğine karar verdi.ÖSS nedeniyle 1,5 sene ara verdikten sonra liseden arkadaşları Burak ve Ahmet ile,Biaxident grubunu kurdu.Daha sonra bir süre Epsilon grubunda çaldı,ve en son olarak ta bagetlerini Wasteland'in hizmetine sundu.Hacettepe İstatistik 1. sınıf talebesi.Etkilendiği gruplar ve davulcular:Ark,Dream Theater,Symphony X,Nevermore,Evergrey,Richard Christy'nin kendisinin bile tam sayamadığı grupları,Planet X,Opeth,Carter Beauford,Dennis Chambers,Bobby Jarzombek,Dreamtone,Crossfire,

Burak-Bass(Kalın ses):
Henüz kreş yaşlarında bir dönem piyano dersi alan burak,aramızdan virtüöz olma yolunda adım atan tek kişi diyoruz. :LOL: Lise yıllarında klasik gitar eğitimi alarak müzikle içli dışlı olmaya başladı. 3 sene kadar bölük pörçük bir şekilde klasik gitar eğitimi aldıktan sonra lisenin bitmesiyle liseden arkadaşları olan Ahmet ve Doğukan(bateri) ile bir dönem serbest çalışmalar yaptı. Sonrasında işin hıza ciddileştiğinin farkına vardı ve Epsilon kuruldu. DT'nin Wasteland'e gelmesinden birkaç hafta sonra o da grupta yerini alarak ayrılmaz ikili olduklarını kanıtladı.Hacettepe İstatistik 1. sınıf talebesi.Etkilendiği müzisyenler:John Myung,Victor Wooten,Ahmet Kanneci,Levent Yüksel,Greg Howard,Adam Fulara.

-------------------------------------------

Grubun seyirciyle ilk buluşması 19 Mart Pazar günü Garage Rock Bar -Stay Heavy Vol.1 etkinliğinde olacaktır.



Grubun yeni kadrosu kurulalı daha çok az zaman oldu ama bu konserle beraber çalışmalarını olağanüstü hızlandıran grup üyeleri için çok iyi bir instant-uyum ve ısınma oldu.Destek olmak için oraya gelecek herkese burdan sonsuz teşekkürü peşinen borç bilirim ve bu borcu öderim: orda bize yanlız olmadığımızı hatırlatacak olan herkese teşekkürler.
 
Arkadaşlar yazı çok uzundu tamamını okumadım ama :LOL: Vokal ile ilgili bir tanıtım göremedm coverlarınızı entrumental mı çalıyorsunuz ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Şu anda grubun vokalisti dağılan Karaleke'den tanıdığımız Vuslat'tır.19 marttaki etkinlikte bize yardım etmeyi kabul ettiği için beraber çalışıyoruz.
 
eğer bu iki adam yerine (büyük konuşmayayım) başka adamlar olsa(burak-ve doğuyu kastediyorum) sanırım destek yerine köstek olurdum.


ilk başta şöyle diyeyim nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama bu guruptaki adamların sıcak kanlılığına gidilip izlenir konserleri.
burk doğu favori adamlarım zaten. dt ile yoğruldular toprak sağlam yani. o gün orda en önde olmak için bayağa istekliyim.

ilk yazdığın neydi arkadaşım derseniz bu guruptan önce beraber çalışıyorduk EPSİLONda artık epsilon maneviyatımıza gömdük bitirdik o romanı. bu adamlarla ne olursa olsun aynı sahneyi paylaşacağım ama o kesin lamı cimi yok.

doğu bir yerde repertuarı açıklarken BURAK SOLO demiş 4gözle bekliyorum. o soloyu aslında doğunun da bi solosunu bekliyorum dicem ama sanırım o tüm şarkılar boyunca yapacak artisliğini.
gitaris kankiler cihan ve umutuda unutmam bir kez dinledim adamları bayağa istikrarlı ve azimliler.

şimdi dinlemeden görmeden böle olumlu yorum yapmak neye çare bilinmez gaza gelmeyin arkadaşlar 4gözle bekliyoruz sizi sahnede.

iyi çalışmalar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Her ne kadar epsilon dağılsa da mert ve sen kardeşimsiniz,size desakord ile başarılar diliyorum.Bigün aynı sahneyi paylaşmak,daha önce dediğim gibi en öncelikli hedefimiz.ayrıca ömer'e de desteği için teşekkür ederiz.

sizleri orda görmek dileğiyle.
 
acos demiş ki:
ilk başta şöyle diyeyim nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama bu guruptaki adamların sıcak kanlılığına gidilip izlenir konserleri.
burk doğu favori adamlarım zaten. dt ile yoğruldular toprak sağlam yani. o gün orda en önde olmak için bayağa istekliyim.
4gözle bekliyoruz sizi sahnede.

enes saolasın abi, desteğinizin olduğunu hissetmek beni mutlu ediyo. umarım alnımızın akıyla çıkarız elimiz attığımız her işten =)
 
olum öyle şarkı arası sayko bas solosu değil lan :D solar groove'u biliyo musun? john myung'un bass bestesi.drum'n bass yapcaz o şarkda.ama davul tekdüze ve normalde drumbox'tan ibaret olduğundan burağın kişisel bi şarkısı olcak.çok leziz şarkıdır.intermission gibi bişey olcak o şarkı diyebilirim :) o esnada umutla cihan ve az olsa da ben dinlenecem.biraz konsantrasyon isteyen bi şarkı olmasından ötürü burak biraz enerji sarfedecek.

bu kadar ayrıntı anlatmamam gerekiyodu aslında sürpriz olacaktı ama :p neyse.
 
başarılar la bebeler ehauhau.pazar günü en önde olcam.burakın bas solosunu merakla bekliyorum :) umarım herşey istediğiniz gibi olur ve güzel bi performansla sahnelere merhaba demiş olursunuz.en az sizin kadar heycanlıyım.ben kimmiyim.nicke bak anla işte :)
 
şşşş ortada bir bas verip alma varmış :D olum büyük oynuyorsunuz söliim .


doğu ben anlamam burak çıkacak
-EVET KARDEŞİM BASS SOLOSU VAR metropolis den gircem solar groove DAN ÇIKACAM .

DESİN BİZ ANLAMAYIZ DİMİ LAN SCHECTER? :d:d
 
Forum açılmış hayırlı olsun.cihan ve umut başarılar dilerim ve diğer grup elemanlarınada , herzaman yanınızdayız :) 19 martta da konserdeyiz .
(Cihan olm bakımdan çıkınca getir su 7yi bi çalıyım :) )
 
andaç bugün senin soloisti gördük sonunda,harbiden çikolata gibi kokuyo aehaehauhea :D kokladık yaladık :p şık,rahat gitar,ayrıca sniper çantası gibi çantası çok karizma :)

konserde destek olacaklara tekrar şimdiden teşekkür etmek istiyorum.hacettepeden olup da bilet almak isteyen olursa HüRock'a başvursunlar,onlar sizi doğru yere yönlendirecektir.Biz istatistik bölümü'nde okuyoruz ve elimizde yeterince bilet var.

görüşmek üzere.
 
Geri
Üst