fifa 2013'ü ps3'te en sonunda test edebildik, oynadığım demo versiyonuydu. en son söyleyeceğimi ilk başta söyliym: hayatımda oynadığım en iyi futbol oyunu, çok net. aynı yorumu geçen sene fifa 2012 için yapmıştım, bu sene de aynı yorumu yaptırıyorlarsa bu adamlar her sene üstüne koyuyorlar arkadaş, 2-3 sene sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum.
fifa 2013'ü ilk oynadığımda sesli düşünerek etrafımdakilere "hacı bu oyun alınmaz, 2012'den hiçbir farkı yok" demiştim ama yanımda 2012'yi çok oynayan adamlar olduğundan onların bana bazı şeyleri farkettirmesiyle ve ben de 3-4 maç daha yaptıktan sonra aradaki farkı algılayabildim. ama ilk görünüşte hakkatten oyun anlamında fark yokmuş gibi geliyor ama var. adamlar daha kıvrak, her sene robotik yapıdan bir adım daha canlıya geçiyorlar, topun ayağa yapışma olayı da keze her sene iyileşiyor, top kaptırma ve top çalma gerçeğe daha yakın hale geliyor. ara paslar inanılmaz keyifli, üçgen tuşuna ne kadar uzun süreli bastığınla orantılı olarak ara paslar çok daha gerçekçi atılıyor, evet eski oyunlarda da üçgen'e fazla bastığınla orantılı bir hızla gidiyordu ama belli bir yerde top saçma bir şekilde duruyordu, 13'te bu saçma frenleme yok.
grafikler gerçekten dehşet, iyi bir tv'de oynuyorsanız oyunu, lig tv'den yayınlanan hd maçlar halt etmiş, mükemmel bir futbol maçı ambiyansı, kramponlara daha fazla önem vermişler sanki, instant replay'de oyunu durdurup pozisyonları izlediğinde gözlerine inanamıyor insan, krampon birebir aynı.
başlama seromonisinde oyuncuların soyunma odalarından çıkışları daha ayrıntılı ele alınmış, sahaya girerlerken güvenlik görevlileri ve polislere özel önem verilmiş nedense 🙂 oyuncuların biribirleriyle tokalaşması hakemin yazı tura atıp top/kale seçimine kadar bütün süreçlere yer verilmiş ki bu ilk defa oluyor bir oyunda benim bildiğim.
bir de deplasman tribünü daha bi belli oyunda.
gidip bir yerlerde oynamanızı şiddetle tavsiye ederim aman haa bazı ps cafelerde korsan oyunlar var, hiçbirşey anlamazsınız onlara denk gelirseniz, orijinal cd kullanan bir yere gidin ve oynayın 😉