Son zamanlarda en büyük keyfim Farcry3'te korsan karakolu basmak. Öyle güzel öyle başına esir eden bir oyun yapmışlar. Özellikle Bioshock Infinite sonrası fps adına artık ne oynasam bunun yanına yaklaşamaz kafasındaydım ve hala öyle düşünüyorum ama Farcry3 de ayrı bir keyif. Bu serinin olayı malum, tropik bir adada hayat mücadelesi veriyorsun. Silah çeşitliliği adına yeni birşey yok ama türlü çeşit taşıtla ulaşımı aşırı keyifli hale getirmişler. Tepe noktalarda planörler var, bir yerden bir yere uçarak bile gidebiliyorsun. Eski model hurda bir arabaya veya cipe atlayıp adanın bir yerinden bir yerine baskına veya suikaste gitmek nasıl keyifli anlatamam.
Ada tropik olunca üzerinde yaşayan hayvanlar da çeşit çeşit. Kaplan, leopar, bufalo, ceylan, tapir, dingo, köpek, komodo ejderi ve hatta timsahlar var. Bir şekilde araç gereç yapabimen için her birinden avlaman gerekebiliyor. Sessiz sakin karşıya geçeyim de kimse uyanmasın diye bir dereden geçerken timsah kaptı geçen gün, korkudan ölüyordum.
Artık birbirinin kopyası çok fazla FPS oyunu var. Bu türde fark yaratmak istiyorsan çok başarılı bir senaryon olacak, görsellik tatmin edici olacak. Farcry3'te hepsinden biraz var. Oynayacak oyun arayanlara tavsiye.