Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Öncelikle merhaba ,
Forumlarda yaptığım bir çok araştırma sonucunda kafamda bir kaç seçenek canlandı
Tarz olarak Rock , Hard Rock
İsim vermek istersek de Audioslave , Guns N Roses , Aerosmith , Metallica türevleri diyebiliriz.
Amfi olarak marshall mg30fx düşünmekteyim
Gitarı Amerika'dan getirtme şansım olduğu için açıkçası aklımdaki 2 seçenek şunlar

Fender American Standart Stratocaster
Gibson Les Paul Studio Raw Power
(Farklı bi gibson modeli de önerebilirsiniz, Gibsonlar konusunda pek fazla bir bilgim yok)
Bunun dışında aletin Amerika'dan temin edilicek olması biraz gözü kapalı bir alım olucak. Amerikan malları ne kadar iyi olsa da bu bi risk oluşturur mu?

Tavsiyelerinizi bekliyorum
Teşekkürler.
 
arkadaşlar gitara baslıyalı yaklasık 1.5 sene oldu daha once klasık we akustık calıyordum ancak su an elektro almak ıstıorum aklımda 1 kac model war ama hangısını almalıyım bılemıyorum lutfen yardımcı olun
esp ec-1000
esp ecylıpse 2
esp ec 401
eger tavsıye edebılcenız baska modeller warsa lutfen soyleyın elektro konusunda fazla bı bılgım yokda
 
ikinci el solak bir gitar almak istiyorum bende bütcem 1000 ytl ve biraz üstü, aklımda kalan gitarlar rg1570 ile dk2. rg1570' i bizzat deneme sansım oldu ama dk2' de ne yazık ki oyle bir şansım olmadı. clean tonlar pek umrumda degil onun içinde ayrı gitarım var. heavy, thrash türleri calıyorum daha çok. bu gitarlardan hangisini önerirsiniz ve neden ? lütfen sadece şu diyip geçmeyin klavye, agaç, manyetik diye açıklarsanız sevinirim. bir de bu fiyat aralıgında alınabilecek başka gitar varmıdır ? schecter' ların methini duydum fakat bizzat denemedigim için gitarlar hakkında cok bilgim yok.
 
@sheliakonur Maple olan Esp M II yi aliyorum tesekkur ederim kutur kutur calacagim. Bir sorum daha olacak. Elime cok uygun 2 gitar gecti 2 sinden birini almak istiyorum ( Esp yi almami engellemeyecek). Bir tanesi Ibanez RGT3120TDB, digeri ise Ibanez RG2550Z.
RGT3120TDB : 3 piece Ultra through neck, AAA flame maple top, mahogony body, jumbo frets on a rosewood board, PAF PRO pickups, available inTDB
http://www.ibanezrules.com/namm/2003/rg.htm
RG2550Z: Edge Zero bridge with ZPS3 spring system, 5 piece Wizard maple/walnut neck, basswood body, jumbo frets, Dimarzio IBZ neck, middle, and bridge pickups.
http://www.ibanezrules.com/namm/2008/rg_prestige_1.htm

Direk olarak RGT3120TDB alip kullanayim mi yoksa RG2550Z i alip Tone Zone, Air Norton ikilisi ile mi kullanayim ? Ikisinin de maliyetleri ayni olacak ikisi de sifir gibi gitarlar, toplam maliyet 1100 dolar civari ikisinde de.
 
Ibanez'den pek anlamam fakat m-IIyi alacaksan, rgt3120 daha mantıklı, bir tane de yekpare gitar olmuş olur, maun gövde falan. Pek Ibanez olmayan bir ibanezmiş o. Manyetik falan uğraşmaya değmez diğeri bence.
 
Yani maun ibanez rg pek yok bildiğim kadarıyla, e yekpare bağlantı bir de. Ibanez rg'lerden epey farklı yani. Alıp, köprüye seymour duncan custom custom, sapa da seymour duncan alnico 2 pro tak bence. Çok sakin, tatlı bir gitar olur. M-II'nin tam tersi yani. :)
 
Bu cihazin ustunde Paf Pro- Paf Pro geliyor. Bunlarla nasil gider ? Mesela sapi paf pro birakip, kopruye Seymour Duncan Jb veya DiMarzio Tone Zone taksam? Koprude Paf Pro nasil oluyor acaba? Neck de duydum ama koprude ??? Muhtemelen kopru manyetigini degistirebilirim. Oneri bekliyorum.
 
Dimarzio'dan nefret eden biri olarak hiç birini önermiyorum :) Seymour Duncan SH-11 köprüye ve Alnico 2 Pro da sapa diyorum. Üzerindekileri satarsın, meraklısı çok dimarzioların.
 
Köprüde Tonezone çok güzel olur.Paf Pro'lardan ben kendi adıma nefret ederim adı paf ama paf karakteriyle alakası yok hiç parlak manyetikler değil.

Neck'e Sh1n yada Sh2n en öneririm, köprü içinde Tonezone yada tb-4.Ha biraz daha agrerif ve "çığırtkan" birşeyler istersen Tb-11, Dimebuckera kadar yolu var :)
 
Soru : Alder da cigitrkan olan jb Mahogany de nasil ton verir ? Zaten M II de Jb var deyip Rgt3120 ye Custom Custom taktirirsam Mahogany de nasil davranir ? Yoksa M II de Jb var ama sonucta Mahogany de farkli davranir deyip Rgt ye de Jb mi taktirsam ? Puzzle gibi soru oldu :)
http://www.youtube.com/watch?v=SFWkDLI7WlE
Istedigim ton budur Savas Ustad Seymour Duncan Blues Saraceno ve Basswood govde ile almis.
Bu arada Custom Custom alma ihtimalim yok herhalde cunku alacagim yerin elinde http://www.shamray-shop.ru/catalog/pickups/SEYMOUR_DUNCAN/for_electric_guitars/ linktekiler var. Custom Custom gozukmuyor.
 
İyisi mi o ibanezin köprüsüne TB-6, sapına da SH-1 tak sen. Öyle güzel olur. :) Çok fazla kombinasyon kurulabilir. M-II Cazyır cayır bir hard rock gitarı olacak, alder gövde tek parça maple sap, bolt-on bağlantı, JB/'59(sanırım) manyetikler. Diğer gitar daha farklı, şöyle les paulvari daha koyu olsun diyorsan ki yapısı buna yatkın, maun ve yekpare olduğundan. Böyle bir gitara. custom Custom gibi, Alnico 2 pro gibi manyetikler daha çok yakışır diye düşünüyorum. Yada '59/'59 set te olabilir.
 
550ye kadar 2. el, başlanıç içingitar tavisiyesi lütfen

merhaba,
hard rock ve thrash metal ağırlıklı ayrıca az da olsa heavy metal çalmak istiyorum. daha önce klasik gitar vs çalmadım. tecrübem hiç yok. thrash için gerekli sertliği ve dist. alabileceğim ve cleanlerde de can yakmayan bi gitar düşünüyorum. megadeth, metallica thrash olarak, ac dc hard rock olarak en sevdiğim gruplar.

yeni başlayacağım için sorun yaratmaycak ve kolayca alışabilceğim bi gitar istediğimden, genel kanıdan dolayı sabit köprülü tercih edeceğim. bu fiyat aralığında 2.el ibanez ve cort öneriliyor genelde yanlış bilmiyorsam.

sadece okuduğum yorumlara göre

Ibanez SA120EX 604
Ibanez RGR321EX 673
Ibanez RGA42 816

Cort X Custom HT 646
Cort EVL-Z4 659
Cort KX1Q 684
Cort KX101 885



belirttiğim tarzlar için hangisi en iyisidir sizce?bu konuda bilgisiz ve hevesli birisi olarak önerilerinize gerçekten ihtiyacım var.
şimdiden çok sağolun
 
Tb-11 yok ellerinde. Asagida olanlardan secsek ? Bu arada DiMarzio Tone Zone un ne sakincasi vardi ? Hatta sormusken Breed, Evolution, Fred ve X2N de sorayim ?


Seymour Duncan TB-4b (JB Model Trembucker) Black
Seymour Duncan TB-4 (JB Model),Zebra
Seymour Duncan TB-6b (Distortion Trembucker) Black
Seymour Duncan SH-5 (Duncan Custom)
Seymour Duncan SH-2b (Jazz Model) Black
Seymour Duncan SH-4b(JB Model) Zebra
Seymour Duncan SH-1n ('59 model) Zebra
Seymour Duncan SH-2n (Jazz Model) White
Seymour Duncan SH-4b (JB Model) Black
Seymour Duncan SH-2n Jazz Model
Seymour Duncan SH-6n (Duncan Distortion),Black
Seymour Duncan SH-13 (Dimebucker),Black
Seymour Duncan SH-4b (JB Model) Gold
Seymour Duncan SH-8b (Invader) White
Seymour Duncan SH-8n (Invader),Black
Seymour Duncan SH-12 (Screamin' Demon),Black
Seymour Duncan SH-8b (Invader),Black
Seymour Duncan SH-6b (Duncan Distortion),black
Seymour Duncan SH-1n ('59™ Model)
Seymour Duncan SH-4b (JB Model) Nckel
 
Tone Zone'un ne sakıncası vardı bilemiyorum. Ben sevmediğimden ve Seymour Duncan Custom Custom'ı sevdiğimden böyle konuşuyorum. Fikirlerimizi başkalarına empoze etmeyi seviyoruz, egoyla alakalı sanırım bilemiyorum. Neyse, Duncan Custom ya da '59 Model de iyi gidebilir. Ama gitar tremololu olduğundan TB(Trembucker) olanlardan olsa daha iyi olur. Görüntü açısından, öbür türlü tel dışarda kalmış gibi gözükür.
 
Geri
Üst