Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bu gitara manyetik takmasam da, amfiye baglamasam da olur. Kaymak gibi gitar yaw. Elimde tuttugum zaman cok guzel bir his veriyor. Ustundeki cila da cok yaoiskan degil. Elin kaymasini engellemiyor. Fender Malmsteen icin Chevrolette Corvette Stingray diyorsam, Bu Ibanez e de Nissan Skyline GT-R V Spec Nur diyebilirim. Kesinlikle verdigi his daha cok hosuma gitti :)
 
Simdiden neye benzetecegimi biliyorum. Monster Truck :)
Esp MII nin iclerinden en iyisi olacagina suphem yok. Alder govde maple sap ve fretboard ve Jb manyetik ile avaz avaz bagiracagindan suphem yok.
Edit : Gitari calmaya basladim. Paf Pro da kopru de hic siritmiyor sanki. Bayagi sustainli ve parlak duruyor. Gerci JB ve Alder kombinasyonu gelince parlak neymis cozecekmisim gibi geliyor ama Paf Pro da bu gitarda bayagi yeterli gibi geldi. Degistirmesem mi acaba ?
 
Merhaba arkadaşlarım çok yakın bir zamanda elektro gitar sahibi olacağim bir buçuk seneye yakın klasik gitar çaldım ve şimdi elektro gitarda ilerletmek istiyorum kendimi..
iki gitar arasında kaldım biri hayalim(ibanez rg350dx-wh) diğeride mantıklı gibi görünen(cort x custom ht) iki gitar..gitarlar aynı ayarda değiller bunun farkındayim bende bu noktada yardımınıza görüşünüze ihtiyaç duydum x custom ht sabit köprülü manyetikleri çok sağlam Seymour Duncan manyetiklere sahip alıp direk sorunsuz çalabileceğim bir gitar ve cort x5 i deneme firsatim oldu o hoşuma gitti custom ht yi deneme şansım olmadı ama dükkan sahibi x5 i ezeceğini söyledi.. rg350dx-wh a gelince görünüş olarak çok hoşuma gidiyo harika görüntüsü var çalarken görüntümü olur diyeceksiniz belki haklısınız ama gitardan aldığın elektrikte çok önemli çalışmak için şevk vermeli bence, floydrose lu bi gitar ve ben kullanacakmıyım bilmiyorum çok nadir kullanacağım kesin ve bunun için akort kaçmaydı tel değiştirmeydi falandı filandı..bu sıkıntıları çekmeye değermi ibanezle cort arasında 150-200 lira oynuyo..alternatif gitar önerilerinize açiğim bütçe max. 750 lira lütfen gitarlara çamur atmayın bi çok konu çöplüğe dönüşmüş bana yardımcı olabilecek yorumlara ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim bol müzikli günler dilerim :)

cort.cortxcustomht.wh.jpg
RG350DX_WH_1M_05.jpg
 
İkisinin arasında seçim yapacaksak Cort derim. Ama sıfır gitar almamanı da tavsiye ederim. Deneyerek 2. el 750 lira civarına alacağın bir gitar, seni çok çok memnun edecektir. Epiphone LP Standartlar mesela 2. elde epey düştüler, bir çok alternatif var 2. elde. Acele etme, araştır, dene ve 2. el bir gitar al. Alım-Satım'dan bakabilirsin ilanlara, ya da 2. el gitar almak istediğini belirten bir başlık açabilirsin.
 
arkadaşlar bakar mısınız?

arkadaşlar forumunuza yeni katıldım...Bir şeyler öğrenmek istiyorum

Arkadaşlar ben bi arkadaşla elektro gitar öğrenmek istiyoruz ve bunun için kurs alacagız tokatlıyım bu arada bir de başlangıç için çok para veremeyecegiz en fazla 200-300 arası .alacagımız gıtarların çok kotu olmasını da ıstemıoruz .Ne önerirsiniz bir de pek bilgim yok hangisi daha kalitelidir die yardımcı olursanız sevinirm.Şimdiden tşkrler...
 
Arkadaşlar yakın zamanda elektro gitar almayı düşünüyorum.Alternative rock tarzı ağırlıklı müzik yapıcam.Sizce aşağıdaki gitarlardan hangisini almalıyım.Fiyat-performans bakımından önerebileceğiniz gitarlar var mı ? İşin açıkçası bi gitara da 700 liradan fazla para vermek istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

-Cort X11
-Ibanez s520ex
-Ibanez rg570
-Ibanez RG350DX-WH
 
merhaba arkadaşlar işte size yeni bi x lira param war gitar önerirmisiniz yazısı :D

öncelikle cevap veren herkeze teşekkür ediyorum şimdiden
benim 600 tl bi bütçem war eski gitarımı satarsam 250 civarı ordan geliceğini düşünüyorum yani zorlarsak 900e kadar limitim war öncelikle idarelik evde takılcak bi amfim war oyüzden amfiye şimdilik ihtiyacım yok.sizden müzik zevkime göre bi gitar önerisini yapmanızı rica ediyorum
guns n roses,acdc,queen,motorhead,kurban gibi müzikler seviyorum bu müzikler sert gibi gözüksede daha blues tadında bi gitar istiyorum böyle tonları tatlı tatlı gelen ama metal gibi keskin olmayan bi gitar olmalı ayrıca hard rock da yapabilmeliyim hertürlü önerinize acıgım

gitar
gitar+pedal
gitar+modifiye
gitar+modifiye+pedal


herşey olabilir
 
Beyler öğrenebilmek için sıfır "Epiphone LP100EB" aldım, bir kaç günede "Marshall 30W DFX" amfi (2.el) alacağım. Öncelikle bunlar nasıllar, başlangıç için yeterli mi?
Artı elektro gitarı yeni başlayanlar için az-çok öğretecek hangi kitabı önerirsiniz???
 
Arkadaşlar nakit 1300 liram var. Gitara yeni başlıcam. FR olamasa daha iyi diye düşünüyorum. Aklımda Schecter C1, Jackson DK2T ve Fender Mexico Strat .. Sizin tavsiyeleriniz neler?
 
envyboy demiş ki:
Arkadaşlar nakit 1300 liram var. Gitara yeni başlıcam. FR olamasa daha iyi diye düşünüyorum. Aklımda Schecter C1, Jackson DK2T ve Fender Mexico Strat .. Sizin tavsiyeleriniz neler?

Jackson DK2T (flattop, SD manyetikler), yada DKMGT (archtop, EMG manyetikler).
Ikisi de Japon mali, genis ve rahat sap, compound radius, harika iscilik.
Kore yada Meksika gitarlara hic bakma eger DK2T falan alabiliyorsan (Schecter C1 Classic haric, goz bebegimdir :) ).
 
banada bi el atan olurmu :D

gitar önerileri geldi yorumlarınızı bekliyorum yukarıda yazdım aradıklarımı

ibanez art120
squier strat duncan manyetikli deluxe
epp lp standar
 
Geri
Üst