Ibanez RG2550

Sigmastern demiş ki:
gecen hafta gittim jem den, js1200 e, music man den Les Paul standart, BFG ye, Strat tan tele ye bir sürü gitar denedim. Bu arada rg2550 yide doyasiya deneme firsatim oldu aletin clean tonlari cok iyi kapa gözünü sanki strat ama köprü manyetigi distorsion da sanki biraz zayfi gibi geldi bana onun hemen arkasindan alder gövdeli bir tele denedim ayni anfi ayarlariylan tele nin köprü manyetigi daha yüksek cikisliydi ve daha yirticiydi yani tele onu telef etti ;) hatta inanamadim bir daha denedim. Bu arada ben schecter kullaniyorum sanki ibanezin köprü manyetigi ona görede zayifti, gerci simdi ayni anfi mamfi muhabbeti olacak, aletlerin hepsini pod xt ilen her zaman kullandigim anfi simulasyonu ile kullandim. Belki bana öyle gelmistir siz kullananlar olarak daha iyi bilirsiniz tabiki.

Simdi kendi dedigimi cürüteyim, benim gitarla karsilastirmam haksizlik olmus, sonucta bende 11 lik tel var ondakiler 09 luktu, bir ara aklimdan cikivermis, karsilastirmak objektif olmaz ama tele gercektin daha saglamdi köprü manyetiginde.
 
slmlar insanlar ben de rg 2550 aldım zuhalden
oldukca memnunum evet single biraz zayıf cıkıslı ama ton olarak kapatıyo bence acıgı..

arkadaslar 2 soru:
1.sol telımde bi cızırdama var caldıgımda kafayı yedirtti yarın goturucem tekrar ama sızce neden olabilir?
2.yanında roland cube-60 aldım zuhaldekiler kanıma baya girdiler bi de forumlarda okumustum marshaldan daha iyidir diye yorum yaparsanız sevinirm
3.bunun konuyla alakası yok ama :) gitar proda indirdigimiz parcanın tonunu nasıl degistirebiliyoruz?
4.bunun pickguardının cesitleri var mı site felan biliyo musunuz degistirmicem de ilerisi icin soruyorum
5.modifiye eden arkadaslar manyetiklerini yazarsa sevinirim
6.en iyi hangi processorla anlasır bu arkadas analog da olabilir
7.2 soru yazdım neden paso soru soruyorum tutamıyorum kendimi
 
5. Sapta FRED, köprüde Evolution kullanıyorum, benim hoşuma gidiyor bu kombinasyon.
6. Benim imzamdaki set-up'la oldukça iyi anlaşıyor gitar ama senin çaldığın türü bilemiyorum tabii...
 
sanırım ben sap ta yüksek çıkış istediğim için full shred alıcam.. ama rg2550 yle nasıl gider bilemiyorum... ne yapsamki =/ .. zaten clean tone larda sadece single ı kullanıyorum... o yüzden sap ta yüksek çıkışlı high gain sololar için bir manyetik düşünüyorum... full shred nasıl olur ? =/
 
DawnUnder demiş ki:
1.sol telımde bi cızırdama var caldıgımda kafayı yedirtti yarın goturucem tekrar ama sızce neden olabilir?
2.yanında roland cube-60 aldım zuhaldekiler kanıma baya girdiler bi de forumlarda okumustum marshaldan daha iyidir diye yorum yaparsanız sevinirm

1. Hangi fretlerde var cızırdama, telin kendi mi cızlıyor, nedir? Açman lazım soruyu.
2. Marshall mg15dfx'ten iyidir, JCM'den kötüdür ..... çok bakma böyle yorumlara. Cube-60 çok iyi amfi ama muadili bir Marshall'ı da ezer gibi bir yorum yapılamaz.

Gitarın 2550 ama soruların genel içerikli ve aslında başka başlıklara ait, konuyu çok saptırmadan ilgili başlıklarda sor istersen.
 
tel bosken cızırdıyordu neyse onu hallettım koprudekı kılıdı tamamen degistirerek neyse bisey daha sorcam

clean tonda manyetikleri degistirirken kucuk bir cızırdama oluyor bu acaba sizde de var mı goturup gostermem gerekir mi??2550 gibi bi gitarda olmaması gerekmez mi yoksa dert edilmemesi mi gerekir
 
Amerikadaki bi arkadaşım vasıtasıyla gitarıma rg350ex dekiyle aynı renkte pickguard aldırmayı düşünüyorum fakat sitelerde birtürlü bulamadım,nerden bulup aldırabilirim picguard?2550 nin mor pickguarı hoşuma gitmiyor :)
 
Direkt RG350'nin pickguard'ıyla değiştirmeyi düşünmez misin? İki gitarı da biliyorum hani, pickguard'ın oturmasında bir sorun çıkacağını sanmam. Alım Satım forumuna bir ilan bırakmanı tavsiye ederim. :)
 
Ses örneği koyarım koymasına da amfinin önüne bilgisayar mikrofonu koyup kayıt alacağım için pek bir şey anlaşılmıyor malesef. Bu hafta içinde bayağı bir kayıt işim var ama, eğer güzel bir tane yakalarsam ekipmanla, ayarıyla falan beraber aktarırım buraya.
 
kadim dostlarım bugünlerde birşeyler kafamı kurcalıyor
1.zuhale gittim entonasyon ayarı yapılan küçük vidanın yuvasını benim kuzen bozmuş 1gün emanet ettik mahvetmiş herneyse o vidayı sormaya gittim varmı diye gittim biz hertürlü ayarı falan yapıyoruz zaten dedi aldı elimden bişey dememe fırsat vermeden iyi dedim ama özellikle uyardım çünkü 6.teldeki vida gevşemiş ve o parça olduğu gbi ileri gelmiş(yani telin bağlı bulunduğu parça) çok fazla değil ama ileri geldiği bariz belli.yeni vidayı takarken onu eski orginal haline getrmesini söledim tamam dedi entonasyon ve sap ayarı istedim artı yeni takım tel istedim toplam 50 kaat aldı ama gitarı adama vermeden önce bukadar cızırdamıyodu tellerim 20 gün geçti hala cızırdıyo 6.tel felaket neredeyse amfiden bile duyuluyo azıcık tuşe yapamıyorum braz sert basamıorum içim gidiyo sinirden patlıyorum sonra diğer tellerde değişik perdelerde cızırdıyo.ve dediğim vidayı yerine geri almamış tabi bunu orda farkettim ama ben sölersem kavga çıkar o dükkanı başlarına yıkarım ama terbiyem karakterim el vermedi ve şaşkındım beklemiyodum bukadar kötü muamele.gitardan tam randıman alamıyorum 12 perdeden sonra komple alternate picking yapamıyorum cızırtılardan ve ayarsızlıktan kendim yapacam ama daha 4 aylık gitar bi hata yapmaktan korkuyorum.sizce bu olan normalmi.sap ayarı yaptımı yapmadımı anlayamıorum ama yaptıysa ve tel cızırdaması bundansa hakkaten yazıklar olsun bu ayarları yapan kişinin adı mümin bi luthiere götrmem şart olucak çalarken böle su gibi akıp gitmesini istiorum ama bi rahatsızlık geldi klavyeye eskisine göre keşke elletmeseydim diyorum.

2.aldığımdan beri tam randımanlı kullanamadım gitarı alındığı günkü ayarlarıyla bi müddet idare ettim ama şu başlıkta bahsedilen kalite seviyesine ulaşamadım sanırım şimdiyse daha berbat oldu bukadar parayı luthiere vermediğime yanıyorum. bi satış danışmanının yaptığı ayar bukadarmış demekki 50 ytl lik hiçbişey yapmamasına rağmen....herneyse

3- 09 luk tel kullanıyorum d'adario şimdi bana adam cızırdama sebebini telleri alçaltması ve 0.9 luk tel olması olarak gösterdi bende teleri yükselttim ama öküz gbi yükseltmem gerekio cızırtının gitmesi için bende eski haline getrdim clean çalamıyorum.

4-şu sıralar ayrıca bide benim rg prestige2550 yi 4. ayında olmasına rağmen bir rg2570 le takas etmeyi düşünüyorum pickguardsız oluşunun sustaine yaptığı artı katkıyı göz önünde bulundurarak ama sanki aradaki fark sadece bu olmayacakmış gbi bi his var içimde (görünüm dışında) şimdi bu takası bişekilde yaparsam neler kazanmış neler kaybetmiş olurum?mümkün olduğunca açık cevaplar arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır aranızda mutlaka tamam kimine göre az gelebilr ama bir üni.öğrencisine ve bir memur çocuğuna göre gayet yüklü bi miktar para ödedim alırken ve açık söliyim karşılığını alamıyorum gibime geliyo.alırken 2sinide inceledim bi rg350 den sonra bu gitar tabiiki bana muhteşem geldi (2550) zaten kullanan arkadaşımda vardı buradaki yorumlar ve benim canımdan çok sevdiğim ve bence türkiyedeki en yetenekli en kaliteli gitaristlerden biri olan (hatta bence 1.)ERMAN BAYKAN(www.myspace.com/ermanbaykan) ın tavsiyesi almam için yeteri kadar sebep vermiş oldu bana 2570 i denedim daha oturaklı geldi bana ama çokta farklı değildi ve şekilcilik yine galip geldi ve 2550 aldım gitarımı seviyorum neredeyse sarılıp uyuycam ama bu sevgime karşlık alamıyorum şuan için.

eğer bu uzun yazımdan dolayı rahatsız olduysanız özür dilerim lütfen azarlamadan uyraın hatalıysam. teşekkürler.
 
Eğer Ankaradaysan Turtes Pasajında Evrensel Müzik var bi ara kapalıydı fakat şu aralar açık olabilir,orda Kenan usta var,çok fazla bişey vermezsin ve süper ayar yapar.Eğer ora olmazsa Kıvılcım müziğe verebilirsin.Yani eğer tel değiştirmiyceksen 15-20 liraya halledebilirsin,o kadar para verdiğin ve sevdiğin bir gitarı adam gibi kullanırsın.
Pickguard olayına gelince,ton olarak çok değişmiyor ama
bana sorarsan pickguardlı olması hem görüntü açısından hem de sağlamlık açısından(pena vuruşlarında boya kalkması olabilir 2570 de çünkü hassas bir boyası var bu gitarların)daha iyi.
Bunlar benim görüşlerim,daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar umarım :)
 
istanbulda oturuyorum da bu piyasaya hiç güvenim kalmadı bukadar insanlık dışı başka bi sktör olamaz insanları ayakta s....meye çalışıyolar resmen ya alayının allah belasını versin gitardan soğudum kankam yaa şöle kaymak gbi bi gtar sahibi olamadık aslında olduk o hale getiremioruz allah kahretsin ya.
 
Geri
Üst