Boost Pedalları hakkında

ben de mxr doubleshot kullanıyorum, boosterım boss sd-1. çok transparan ve dolgun tonlu bir pedal, tam bir booster.
ayrıca boost ayarını ben boosterın gain seviyesi sıfıra yakın halde kullanıyorum ses seviyesini clean tona göre ayarlıyorum. dip gürültüsü biraz oluyor ama pek takmam kendisini.
 
KaRaBaSH mxr double-shot sence hangi tarza çok çok uygun gider ben mxr kullanıyorum ve zaman zaman sanki metal için zayıf kalıyor gibi daha sert ton elde edebilmek için senin gibi sd-1 kullanmayı düşündüm ve ses kontrolü için tabiki bu mümkünmü ? yoksa bu senin tarzına göre değil mxr ı değiştirmi diceksin bilmiyorum :)
 
2. kanalı gain 8 civarı kullanıp bir de boostlarsan oldukça iyi metal tonu alırsın. 1. kanal ise daha bir hard rock, böyle dolgun, kamyon bir ton :) kullanabilirsin tabi ama başka pedallar var tarzına daha uygun, onları da bi araştır.
 
Başka pedallardan kastın nedir ? bide mxr'ın ilk kanalının sustain seviyesi biraz az gibi full gain de bile, ikinci kanalda da bu şekildemi ? mxr'ın yanına bir sd-1 birde mxr eq almayı düşündüm sence bu şekilde sustain'i uzun ve dolgun bir metal tonu elde edebilirmiyim ?
 
ilk kanalın sustaini fena değildir aslında, ilginç olmuş. alacaklarınla iyi metal tonları alabilirsin gibi görünüyor.
başka pedallardan kastım, mesela her metalcinin bi kere elinden geçen boss metal zone ya da line 6 ubermetal gibi pedallar.
 
benim hiç uber metalim olmadı :( :)
ben mxr10 band + metal zone ile aynı rahmetli dimebagin tonuna cok yaklastım.nasıl olur demeyin vallada tüplü randall kafa tonu.laney tf300 ve kevin bond ile oyle bir sonuc aldım.bir deneyin.
 
dimebagi dimebag yapan albümlerde zaten tüplü kafa yok. century 200 randall kullanıyor. ve transistörlü anfidir. çokta beğeneni yoktur. bildiğim kadarıyla bir çok speaker kombinasyonu ve eq ile kendi tonunu bulmuştu. bu yüzden mt2 ve eq ile benzer tadlar almak şaşırtıcı değil. üstelik orjinalede oldukça yaklaşmak mümkün bu şekilde. ufak bir tavsiye vereyim. kesinlkle line 6 uber ve mt2 yi bence clean kanaldan girmeyin. doğrudan poweramp e girmeyerek çok şey kaçırıyor bu şekilde kullananlar. en kötü ihtimal fx ten girmeli. büyük fark oluyor.
 
Ben mt2 ile yjm dod kullanmayı düşünüyorum.
Kullanan varmı.Mt2 yi sololarda pek iyi görmedim açıkcası.Malmsteen amcanın hastası olduğum için yjm olabilir diye düşünüyorum.Yada megadeth,metallica gibi solo tonları için ne önerirsiniz?
 
assault demiş ki:
Evet onuda düşünüyorum eq da.Peki comp/sustain cs3 gibi aletler aynı işi görürmü acaba?

Teorik olarak evet görür ama ben pek tavsiye etmem açıkçası..Comp/sustainer asıl işlevi sinyali belirli bi seviyede tutmak olduğundan boost için daha farklı aletlere yönelmek gerekir bence.Al bi ts-9 veya ts808 oh yeme de yanında yat..Eq pedalını daha çok preampı şekillendirmek için kullanma taraftarıyım..Yani sürekli açıktır bende :)
 
seymour duncan pickup booster da gayet iyi bir alet bu is icin. bir drive'dan once konursa saturasyonu, sonra konursa volume'u arttiriyor. bi de pickup sesinin frekansiyla oynama gibi bir ozelligi var ama o ayri hikaye.
 
ben hiç bir pedalın başka bir pedalı boost etmesinden yana değilim bence booster pedal direk lambalı amfiyi boost etmeli onun dışındaki denemelerimden hiç memnun kalmadım.

solo tonlarımı belirginleştirmek için eq pedalı kullanıyordum bu seferde eq yu kapatınca diğer ton çok yavan geliyordu. iki tane eq pedalı kullanmaya başladım soloda birini kapatıp diğerini açıyordum ritimde diğerini falan ve çok mutluydum halimden.
 
millet ben epeyce DS2 ile Mt2(halen kullanıyorum) ve DS2 TSL100 biçminde kullandım sonuclar çok çok güzel benim zevkime gore cok sert ve dolgu bir ses veriyor ds 2 .yakko nun dediği gibi ses karakterini anfiye yakın olan mt 2 den alıyosunuz fakat level ve dist potlarına cok ince ayar cekmek icab ediyor . TSL 100 ve ds2 de ise volume full tone %50 mode 2 dst %5 gibi kullanıyordum biraz parazit yapıyor ama noise reducer kullanırsanız ruya gibi olur lambalı anfiden adamın sakat atının sallar cinsten distortion geliyor.fakat bir iki hafta içinde bir boss super overdrive alacam bakalım onasıl olacak
 
The_Answer demiş ki:
ben hiç bir pedalın başka bir pedalı boost etmesinden yana değilim bence booster pedal direk lambalı amfiyi boost etmeli onun dışındaki denemelerimden hiç memnun kalmadım.

solo tonlarımı belirginleştirmek için eq pedalı kullanıyordum bu seferde eq yu kapatınca diğer ton çok yavan geliyordu. iki tane eq pedalı kullanmaya başladım soloda birini kapatıp diğerini açıyordum ritimde diğerini falan ve çok mutluydum halimden.

dostum ole bi solemişsin sanki tabuymuş sapıklık mış gibi bence herkez denesin arkadaşlar ben seneler suren drive arayışımı bu boost olayında buldum en salak iki pedal ve veya anfi ve pedal bile biraz uğraşınca cok cok güzel ton veriyo
 
Geri
Üst