Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Şuanki performansım ile mg10/+ pedal performansı farkı nasıl olur.Önemli olan her zaman lead tonları benim için.Pek farketmicekse boşuna satıp almakla uğraşmiyim ama performans artışı uğraşmaya değerse kesinlikle uğraşırı.
 
mg 10 da 8'' hoparlörlü bir amfi. Çok fark etmez bence. Güzel drive ve lead tonlarında amfi gerçekten önemli bir unsur. Ve 8'' hoparlörlü bir amfiden çok da böyle şeyler beklememek lazım. Pedal bağlarsan nası ses alırsın bilemem tabii ki ama 10'' hoparlörlü bir amfi bile bu tarz tonlarda sönük kalabiliyorken 8 ile istediğin tonu yakalamak biraz zor bir olay. Çünkü tok ve basslı sesler hoparlörün büyümesiyle orantılı bir olay. Ama elinde ki bütçeye göre düşünürsek Joyo pedallara bakabilirsin. Güzel clone pedalları var. Amfini değiştirip mg10 hiç alma. Ses olarak değişmeyecek çünkü.
 
Hatta yeni serisini bilmiyorum ama şuan zuhal muziğin sayfasında ki mg10 için 6.5'' hoparlör diyor. 8 bile değilmiş. Yani elinde ki tondan daha sönük bir ses alırsın tahminen. Yine de yanılıyorsam affola.
 
Merhabalar pop punk çalıyorum blink 182 new found glory ( aynı zamanda kayıt için ekipman toplamaktayım ) bu grupların soundını bilen biri bana yardımcı olsun boston at15 superblues amfim var roland studio capture ses kartım var sm57 ile mikrofonlayıp gitar kaydı alıcam izolasyon kabinim var voxvt100 prova için kullandıgım amfim var benim için önemli olan tek şey mesa sounduna max 1000 tl harcayarak ulaşabilmek istedigim tek şey sıcak bir overdrive tonu bu ve bu tonuda kaydetmek beni memnun edicektir ( elbetteki mesa almalı ama hayat zor ) bu grupları dinlemiş birisi bana yardım edebilirmi gitarım fender tom delonge signature cevaplarınıza ihtiyacım var:))
 

Dosyalar

  • unnamed (21).jpg
    unnamed (21).jpg
    43.6 KB · Gösterim: 390
Tavsiye

TS9 için (Yumuşak drivelar ve boost işi için) : Joyo Vintage Overdrive.
Daha sert drivelar için : Mooer Black Secret.

Tecrübeyle sabit ikisi de fiyatına göre tek pedallar. Özellikle Joyo Vintage Overdrive ın TS9 dan eksiği yok fazlası var, ton olarak aynılar. Mooer tam bir Rat 2 değil ancak çok başarılı fiyatına göre. Ayrıca 2. el de 200 lira civarında RAT ler olması lazım onlara da bakabilirsiniz.
Ekleme gereği hissettim Joyo vintage overdrive, TS808 klonu.
 
Sağolun arkadaşlar farklı pedallar önerildi, kayıtlarını dinliyorum, haftasonu da deneyeceğim umarim, bu klon pedalları kullananlar varmı joyo ve mooerleri, kayıtlarını dinledigim kadarı ile fiyatlarına göre oldukça iyiler, bilgisi olan paylasirsa sevinirim.
 
Arkadaşlar merhaba,
Forumda konu ile ilgili mesajları 2-3 gündür okuyorum fakat yine de tam olarak bir sonuca varamadım. Ton aralığı oldukça geniş bir drive pedalı arıyorum, blues, classic rock, hard rock yapabileceğim bir drive pedalı. Big Muff Pi, Tube Screamer, Proco Rat, Mxr Distortion gibi bir çok pedalın örnek kayıtlarını dinledim, tube screamer ve boss blues driveri deneme imkanım oldu, özellikle tubescreamer ve ts9 beni tatmin etti ancak aynı zamanda biraz daha sert tonlar da alabileceğim bir pedal aklımdaki. Yani hem yumuşak blues tonları(eric clapton, srv, bb king, david gilmour), hem de biraz daha sert(led zeppelin, deep purple, guns'n roses) drive tonları için hangi pedalı seçmeliyim. Rat 2 ve big muff pi oldukça versatil pedallar ve aradığım tonlara yakın gibi, özellikle Rat 2'nin tonları oldukça tatmin etti fakat onu da temin edeceğim bir yer yok, sizler ne önerirsiniz, özellikle bu pedalları kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Bu arada ekipman olarak elimde Fender Meksika Strat ve Blackstar Ht5 var, bütçe olarak ise en fazla 400-500 lira ayırabilirim.
T-rex Mudhoney-II yi bir araştırmanı öneriyorum. Çok az bilinen ve çok çok güzel bir pedal. Sahnede Kenan Doğulu' dan Pentagram' a kadar çaldığım bir repertuar olduğundan bu tarz pedallarla çok ilgiliyim ben de. Bir göz at derim :)
 
Açıkçası kendi adıma "yok öyle bir pedal" diyorum! Overdrive'ı ayrı al, Distortion'ı ayrı al diyorum! Senin aradığın, çekik gözlü - sarışın - zenci diyorum başka da bişey demiyorum. :D
 
line 6 über metal. Noisegate li mükemmel bir pedal tek geçerim. Blues da yaparım kariyerde diyosan al derim. Gerçi eyvallah birazcık sert bi pedal ama iyidir hatta benim bu güne kadar kullandıklarım arasında en iyisi.
 
Geri
Üst