Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

rancor dostum pedalları nereye nasıl bağlıyorsun , tam olarak setupın nedir yazarsan daha çok yardımcı olan olur. mesajlarından amfiyemi giriyorsun doğrudan pa sisteme mi anlamadım :)
 
halilpazarlama demiş ki:
rancor dostum pedalları nereye nasıl bağlıyorsun , tam olarak setupın nedir yazarsan daha çok yardımcı olan olur. mesajlarından amfiyemi giriyorsun doğrudan pa sisteme mi anlamadım :)

Benim soracağım soruyu halilpazarlama sormuş. :) Radial Engineering'in Tonebone serisi çok leziz ürünler gerçekten, Mesa Boogie V-Twin de iyidir, candır, ancak deneyeceksen yeni alınmış bir V-Twin'i deneme, lambaları daha açılmadığı için (burn-in'in Türkçesi yok galiba :) ) kesinlikle tatmin etmez. Ancak şöyle de bir durum var, tam olarak istediğin distortion karakteri nedir? Ya da daha spesifik bir soru sorayım, bas ağırlıklı mı, mid ağırlıklı mı yoksa tiz ağırlıklı mı? Daha çok power chord için mi istiyorsun, yoksa lead için mi? Genel olarak "distortiondaki o incelik", çok açıklayıcı olmuyor malesef. Hatta "şu gitaristin şu parçasındaki drive" diye örnek verebilirsen, eminin isteklerine çok daha çabuk ve net cevaplar alabilirsin.
 
saolun :)

pedallar şöyle bağlanıyor : sustainer-bluesdrive-metalzone-equalizer. paralelindede noisegate var...
gitardada emg 8185 takılı

mesela kim diyebilirim zakk wylde nispeten ama aslında şöyle söyliyeyim tam olarak zakk de değil. inceliği nasıl anlatacağım onuda tam bilmiyorum..
yani imkanım olsa nasıl bişey istediğimi denedikçe anlatıcak hale geliceğim ama yukarıdaki setupımla yarattığım soundu biraz daha boostlayacak ne bileyim tiz tonları daha fazla çızırdatmadan netleştirecek basları yutmayacak tabi bu arada da amfiden bass amfisi gibi ses gelmeyecek :D (çok şeymi istedim ne :D) biliyorum doğru yoldayım çok çok yaklaştım ama sanki bişey daha eksik gibi...

bu pre-amfilerin özelliği nedir?

bu arada evdeki 15watt bi randall ım var ama stüdyoda kh-120 var ama aslında fazla fark etmiyo nispeten kh-120 ile doğal olarak daha fazla yaklaşıyorum ama onda bile o istediğim doygunluğu elde edemiyorum...
 
Zakk Wylde drive'ını JCM 800'den alıp onu Boss SD-1 ile boostlayan bir şahsiyet. Şahsi kanaatim kuvvetli bir preamp kullanman. Peki preamp nedir? Yanlışım olursa ustalardan affola, ancak şöyle açıklayabilirim: Amfi dediğimiz yaratık 3 bölümden oluiur, preamp, power amp ve speaker. Preamp sinyalin voltajını yükselterek power amp için hazırlayıp power amp'e gönderiri, power amp de sinyalin akımını güçlendirerek speaker'a gönderir. Sinyalin drive seviyesi pre-amp'ta ayarlanır, bunun sonucunda "gain" preamp'la ilgili birşeydir. Devre dizilimi ve komponentlerin kalitesi gibi milyon tane detay bahsi geçen "gain" in karakterini belirler. Eğer bir preamp kullanılacaksa, eldeki amfinin preamp katı iptal edilerek sadece power amp olarak kullanılır.

Bahsettiğin incelik iki anlama gelebilir, birincisi mid tonlardaki seviye yüksekliği nedeniyle sesin boğuklaşmasının önüne geçilmiş olması; ikincisi de "sıcak "olarak tabir edilen lamba gain'i. Eğer birinci seçenekse, equalizer ayarlarıyla uğraşarak önüne geçebilirsin, tabi setup'ından MT-2 yi çıkartmak koşuluyla. :) Eğer ikinci seçenekse, malesef hybrid ya da all tube bir amfi; ya da lambalı bir preamp ya da prosesör alarak bu isteğine ulaşabilirsin. KH120 BENCE iyi bir amfi değil, istediğin "all-tube" sesine ulaşabilmen de pek mümkün değil. Eğer şahsi tavsiyemi soracak olursan, MT-2 yi elinden çıkart, bulabilirsen Mesa Boogie V-Twin; bulamazsan Radial Engineering Tonebone Trimode al. MT-2 kesinlikle versatil bir pedal değil, ses aralığı çok çok kısıtlı, senin de dediğin gibi, ne aradığını deneyerek netleştireceksin, MT-2 orada külfet olur.
 
Açıkçası ne kadar para o kadar ton.
Mesela forumda 800 TL ye bir V-Twin var.
Daha çok paran varsa daha iyiside var.

Buradada F*CK THE SYSTEM demek en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum. =)
 
prof bir distortion ya da distortion parasıyla kapsamıyla kaç band eq olduguyla vb. ölçülmez, daha doğrusu distortion ölçülebilir bir varlık değildir. 50 liralık pedalı deneyip "alternatif çalmıyorum sonuçta işimi görmedi" demen ayrı bi komik olmuş, alternatif dediğin nedir bilmiyorum neyin alternatifidir ama tahminimce Türkiye' de Rock müzik olması gereken ama her ne boksa alternatif rock diye anılan birçok grubun gitaristi 50liralık pedalları değil uçuk amfileri kullanıyorlar. Şu da var, heavy metal çalacaksan doğru ayarla mt2 den de iyi tonlar alabilirsin diye düşünüyorum ama mt2 karakteristik olarak cılız ve tiz bir pedal, fazla köşeli ve hacimsiz bir tona sahip diye biliyorum. senin istediğin "hacimli" tonları ise herhangi bir distortion pedalından bir bahsettiğin şahsiyetlerin amfilerinden aldacağın kadar alamazsın, bass tonları seviyorsan ve higain takılacaksan boss ml2 yi, bass olsun ama kendi karakteri olsun distortion pedalı değil adının pedalı olsun diyorsan satch ya da warp önerebilirim. ya da bahsi geçen lambalı mesa preamp larını da kullanabilirsin ama o da her amfide başka başka tonlara sebep olacaktır kanımca.

Kolay gelsin...
 
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim peeedeee lamba gaini sanırım istediğim şeye tam oturacak gibi görünüyor..

vtwinin fiyatları nedir bir bilginiz varmı? 800 lira şu an için imkansız 0 ı taksit falan düşünebilirim ama türkiyede satan biyer bulabilirmiyim?
 
Maddi durumlardan dolayı 3 kez alıp sattım metal muff'ı, şuan distortion pedalım yok ve alıcak olsam yine metal muff alırdım, bende thrash çalıyorum, ne metal zone kadar çiğ nede mxr kadar boğuk, üzerindeki boost pek kullanışlı değil ihtiyaçta duymadım, boost u amfiden alırsanız tadından yenmez bir pedal oluyor metal muff.
 
İkisi arasında kararsız kaldım aslında gönlüm Pocked Pod dan yana ama adaptörünün olmayışı düşünddürüyor, pille çalıştırsak pil dayanır mı?
Vamp 2 ise footsviçle ve adapterle satılıyor KARARSIZIM
Hangisini almalıyım :?:
 
Arkadaşlar merhaba. Aklıma takılan bir nokta var, şimdi çeşit çeşit prosesörler var malum, farklılıkları iyi ve kötü yanları var hepsinin. Bazılarında bunlara ek olarak kesin amfiye bağlanmalı ve kayıt için kullanılımı daha iyidir vs gibi karşılaştırmalar gördüm. Güncel pedalları bu konuda ele alabilirmiyiz acaba? Gt 8 gt10 line 6 korg ve zoom marka prosesörler için.

Acaba bunlardan hangisini alırsam amfiye ihtiyaç duymadan normal bir ses kaynağında kullanabilirim? Normal bir ses kaynağından kastım da evde güzel bir müzik seti var, beko marka 2 x 170watt rms oldukça tatminkar bir alet. Üzerinde mikrofon ve aux girişleri var ve bunlar 3.5mm değil normal gitar jackı girecek şekilde yapılmış. Malum aletin eq su falan da var, acaba ben gitar ile müzik seti arasında önereceğiniz prosesörlerden birini bağlarsam verimli bir ton alabilirmiyim? Yoksa amfi gerçekten şart mı.

Tabi üst seviye bir amfi ile daha iyi bir ton almak mümkün olabilir ama, 15 30 watt standart bir amfi alabilirim maksimum şu an için, onun yerine müzik setini kullanmak aynı kaliteye ulaştırırmı beni acaba?


Şimdiden çok teşekkürler..
 
Digitech RP 500, GNX 3000 derim. En iyisi yabancı forumları dolan , Harmony Central Reviewlerine bak. Benim topladığım izlenim şu. Sert tarzlar için Digitech'in dediğim modelleri. Daha yumuşak soundlar için Vox Tonelab LE.
 
songlessbird demiş ki:
Digitech RP 500, GNX 3000 derim. En iyisi yabancı forumları dolan , Harmony Central Reviewlerine bak. Benim topladığım izlenim şu. Sert tarzlar için Digitech'in dediğim modelleri. Daha yumuşak soundlar için Vox Tonelab LE.

Cevabın için sağol, bu bahsettiğin modeller acaba dediğim sisteme daha uygun olmalarıylamı öne çıkıyorlar? Yani bir gt10, bir x3 den daha iyi bbir sound alırmıyım bahsettiğim müziksetinde acaba?
 
GT 8'ler her ne kadar ülkemizde çok övülselerde müzik setinde özellikle drive tonları bence hiç iyi değil. Amfi simülasyonları berbat. Yabancı forumlarda da pek methedilmiyorlar. Ama burda seveni çok modülasyondan dolayı doğrudur ama modülasyon amfisiz o aletle işini görmez. Hele acemiysen Boss'lardan uzak dur. Şimdi birkaç GT fanatiği gelir yazdıklarımı kötüler :)

İngilizcen varsa şu başlığı oku :

http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=535761


Pod'lar olsun Zoom olsun Digitech olsun bunlar sana istediğini verir müzik setinde.
 
Hmm sağol link de yardımcı oldu bayağı. Aslında boss sever birinin de yorumlarını da görmek güzel olurdu burada:)

Öyle aşırı bir efekt yelpazesi beklentim yok, sadece başlıca şeyler olursa yeter bana. Zaten prosesör işini de ilerde yaratmak istediğim sound için bana hangi analog pedallar gerekli olacak bunu öğrenmek için istiyorum biraz.

Peki bu olay dışında, söylediğin 3 prosesörü birbirinden ayıran şeyler nelerdir? Ona göre seçim yapayım hafiften:)
 
Şimdi ikna Boss GT-8 aldım. Onu 1 sene programlarda kullanmış arkadaşımı çağırdım ve teybe bağladım senin gibi. Bir distorsion patch seçtik tellere vurdum aman allahım bu nasıl berbat bir sestir dedim . O input leveldandır dedi neyse uğraştı uğraştı en son abi amfi lazım dedi. Zaten bu bossların amfi sim'leri iyi değildir dedi. İyi dedim sattım hemen en güzel tarafı GT-8'in aldığın fiyata rahat gidiyor. O 4 kablo metoduyla güzel sesler alıyormuş da senin sistemde olacak şey değil bence.


Zoom için iyi yorumlar var Türk forumlarında yabancı forumlarda distorsion'ların fazla dijital olmasından şikayet var birde çabuk bozulmasıyla ilgili bir şey okudum. XT Live için de efektlerini beğenmiyorlar . Digitech'i övüyorlar ben kullandığım için yorumum kulaklığımla yaptığım patchi direk stüdyoda aynen duyabiliyorum bu bakımdan işimi görüyor.
 
arkadasim butcen ne kadar? ben de bu aralar bitane prosesor almayi dusunuyorum. 2+1 ses sistemime baglicam :D

aklimda Pocket POD (250tlye yakin fiyat, ses karti olarak kullanabilme, super portatif) ve Boss ME25 (450tlye yakin fiyat, ASIO driverlar, Expression Pedal)
arasinda kaldim.

Kulaklik ile de kullanicam. Ayrica sana da Guitar Rig 4 ve Amlitube 3 tavsiye ederim prosesorle beraber. Ses karti gibi tanitinca gecikme sifir ve bu iki program da gayet basarili.. Kayit yapabilme yetenegi de cabasi..
 
Bütçe konusu biraz esnek açıkcası. Alabildiğim fiyattan satabileceğim çok uçuk olmayan herşey olabilir..

Programlar konusunda da, ses kartı gibi prosesörü mü tanıtacağız? Bilgisayarımdaki ses kartı pek bu işler için uygun değil, xtreme music var. Ama eğer prosesör ile birlikte sıfır gecikme ile çalışıyorsa o programlar gerçekten hoştu, asio4all ile bir dönem kullanmıştım. Ton tabi tatmin etmiyor da çeşitlilik güzeldi.
 
Geri
Üst