Crossfire

Hayır efendim, her şey gayet güzel, arkadaşlar forumda zıtlaşıp telefonda gülerekten bu zıtlaşmaları değerlendirmek gibi ilginç meziyetlere sahip oldukları için size öyle gelmiş olabilir :LOL: Bildiğim kadarıyla konserlere bir süre ara verildi ve yeni albüm çalışmaları mevcut, eh bize de beklemek düşüyor..
 
Y_J_Malmsteen demiş ki:
Selam herkese ya grubu uzun zamandır takip ediyorum fakat şu nightwolves olma işi nerede olacak bi türlü öğrenemedim taaa albümün ilk çıktıı zamandan beri fan cluba üye olacam göya ama hala olamadım bilgilendirirseniz sevinirim başarılar...
http://www.nightwolves.org/forum/viewtopic.php?t=245
Yukarıdaki linkte de görebileceğin gibi, bu aralar üye alımı durmuştur, ancak inanıyorum ki kısa zaman içinde, hediye paketleri hazır olur olmaz tekrar başlayacak... O zaman, sen de, şimdilik bekleyen bir çok arkadaş gibi, yeni hediye paketi ile üye olabilirsin...
Şimdi senin sorunun tam cevabı olmadı gibi bu cevap, :) ama merak ettiğin diğer her türlü şeyi, üstte verdiğim forumda Soru&Cevap bölümüne yazabilirsin... Yazarsan en ayrıntılı biçimde bilgilendirilirsin zaten... ;)
.
Edit: Aneyyy!!! ben bu sayfayı görmemiştim, atladım cevap yazdım bir de :oops: :LOL:
 
biraz eleştrel bir bakış olacak ama umarım kimseyi kırmam.nightwolf'un etkinlik alanları konusunda bazı şüphelerim var.benim gördüğüm kadarıyla fan club,grubun etki alanı içerisinde hareket ediyor ve gruptan bağımsız değil.gruba yapıcı yıkıcı hiçbir eleştiri getirmiyor.gruba karşı hiçbir yaptırım gücü yok.son olaylarlada buna delil oluşturur nitelikte
fan club sanırım bayadır devrede ve bu oluşumu örnek alan çıkmadı.yani ankarada hiçbir grup böyle bir oluşuma ufakta olsa özenmedi.yani özendiriciliği yok.insanlarda gruba tepki oluşmasına neden oluyor.(bu bayrak olayları falan)
crossfire yurtdışını hedefliyor fakat yurtdışında herhangi bir club oluşumu yok.
FAN CLUB'LARIN AMACI GRUBA YENİ FAN'LAR KAZANDIRMAK DEÐİLDİR.bu sevenleri grup kendisi kazanacaktır ve yaptığı özgün,yaratıcı işler bunun aracı olacaktır.
bence nightwolf bugüne kadar yaptığı işleri iyice bir gözden geçirmeli.amacını iyi belirlemeli.tüm rock müzik sevenleri kucaklamalı.ankaralı diğer gruplara elinden gelen desteği vermeli.ve bence grubun çok çok yakınında olan club yönetimi biraz geri çekilmeli.
birde uğur aksoy'un küfür kullanımı tüylerimi diken diken ediyor.küfür yerinde kullanıldığında güzeldir.
illâ bana fan club kurduracaksınız lan...
 
kalipardi demiş ki:
biraz eleştrel bir bakış olacak ama umarım kimseyi kırmam.nightwolf'un etkinlik alanları konusunda bazı şüphelerim var

Eleştirmek, içerisinde çözümü de getirdiği müddetçe kabul edilir. Daha doğrusu "eleştiri" kavramının tanımında bu vardır. Yoksa yergi ya da övgü denmelidir. Eleştiri kavramına uygun yapıldığı sürece de herkesin hakkıdır.
Şüphe kelimesi ise çok yerinde kullanılmış, ağzına sağlık. Hemen, süratle gidereyim ben...

Fan kulüp kurucularından, mevcut yönetimin de aktif elemanlarından biri olarak bu konudaki yanılmayı düzeltebileceğimi düşündüm. Kıdemli bir hukuk öğrencisi olarak bunun bir savunma değil de, kimbilir belki de tam yorumlayamamaktan kaynaklı bir yanılgı olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi savunmayacağım fan kulübü...

kalipardi demiş ki:
Benim gördüğüm kadarıyla fan club,grubun etki alanı içerisinde hareket ediyor ve gruptan bağımsız değil. gruba yapıcı yıkıcı hiçbir eleştiri getirmiyor.gruba karşı hiçbir yaptırım gücü yok. son olaylarlada buna delil oluşturur nitelikte fan club sanırım bayadır devrede ve bu oluşumu örnek alan çıkmadı. yani ankarada hiçbir grup böyle bir oluşuma ufakta olsa özenmedi. yani özendiriciliği yok. insanlarda gruba tepki oluşmasına neden oluyor.(bu bayrak olayları falan) crossfire yurtdışını hedefliyor fakat yurtdışında herhangi bir club oluşumu yok.

Öncelikle ilk günden bu yana bu oluşumun gruptan bağımsız olduğunu vurguladık. Ben halen de bu lafımın ardındayım.
Şöyle ki; eğer "Crossfire" Fan Kulüp diyeceksek, grubun izni ile bunu yapmalıydık. Etik olarak grubun adını kullanarak, bu grubun fanlarını bir araya getireceksek bu hareket, bu şekilde yapılmalıydı.

Öte yandan gruptan o kadar bağımsızız ki; ne üyelik armağanlarımız, ne yapacağımız etkinliklerin konsepti, ne de etkinliklerimiz için grup ile fikir alış verişi yapmadık bile. Yani TUR var diyoruz, belki de istemeyecekler o konserlerinde peşlerinden Çanakkale ya da İzmir'e gelmemizi ama biz var diyor ve de gidiyoruz.
Bayrak yaparken de sormadık. Ben Wacken'e gittiğimde çok özendim Slayer fanlarına. Dedim ki kendime bir Testament bayrağı yaptıracağım ve konsere geldiklerinde de sallayacağım sopasıyla. (Panterakay'ın Manowar'da dev bir Türk bayrağı sallaması gibi bireysel bir hareket) fakat sonra Testament'i mi bekleyeceğim ulan diyerek, bu bayrakları Crossfire için yaptırdım. Seviyorum, konserde sevgimi göstermek istedim.
Ne bileyim zaman içerisinde menajerleri olacağımı :LOL: Ben ilk konserinden beri grubu izleyen tek seyirciyim (Hatta Can ve Kaya hariç grup elemanlarından bile çok izledim bu grubu sahnede). O derece severim. FAN dediğimiz cinsten.
Bayrak olayının da aslı budur, sonra da fan kulübe armağan ettim. Bu konuda da bireysel davranışımdan ötürü eleştirilebileceğimi düşünmüyorum. İster göbeğime dövmesini yaptırırım, ister Crossfire hayratı diye çeşme yaptırırım, ister bebemin adını ÇaprazAteş koyarım, istersem de bayrak yaptırırım; yalnız beni bağlar.

Özendiriciliğe gelince, birileri Magick ya da Suicide ya da Cidesphere için elini taşın sokmalıdır!
Sokmadı diye bu bizi bağlamaz. Zaman, maddi ve manevi fedakarlık gerektiren bir hareket çünkü. Bakın Solitude ve Karakedi konserlerinde bu gruplar için açılan posterler var. (Solitude - Thrash Till Death ve Rampaların ustasıyım - Karakedi hastasıyım şeklinde).
Aynı şekilde forumumuza ilan verip, yönetimi devredeceğiz deyince üyeden hiçbiri Nightwolves'u da devralmak istemedi, isteyenler de yemedi...

kalipardi demiş ki:
crossfire yurtdışını hedefliyor fakat yurtdışında herhangi bir club oluşumu yok. FAN CLUB'LARIN AMACI GRUBA YENİ FAN'LAR KAZANDIRMAK DEÐİLDİR.bu sevenleri grup kendisi kazanacaktır ve yaptığı özgün,yaratıcı işler bunun aracı olacaktır

Yurt dışında tanınırsa üye de kazanabilir. Şu an Rusya ve İran'dan üyeler var. Ben kendim Testament Fan Club (Legions) üyesiyim, bu da oradaki kişilerin arzusu ile olacak bir şey. Bizim Nightwolves'a yurt dışından üye toplamak gibi bir çabamız yok ama internet evrenseldir. Crossfire sitesine giren, Nightwolves'a ulaşabilir. Sıfır bürokrasi...

Aynı noktadan hareketle biz Türkiye için de fan toplamayı amaçlamadık.
Kurulalı iki yıl oldu ve 100 üye ettik. Oysa biz daha az düşünmüştük ve elimizde armağan kalmadı bu nedenle, yenilerini yaptırırken insanları oyalamamak; armağanlar gelmiyor diye şikayet duymamak için üye alımını durdurduk.

Nightwolves kuruluş amacı sitede http://www.nightwolves.org/hakkimizda.htm uzantısı altında yazılmıştır.
"NIGHTWOLVES; Ankaralı metal grubu CROSSFIRE sevenlerinin bir çatı altında hareket edebilmesi ve gruplarına sahip çıkarak hak ettiği gibi desteklenmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur" denmiştir.
Yani kalabalıklaşalım demedik.
Az olalım - öz olalım ama birbirimizi bilelim dedik. Bir arada olalım dedik. Örgütlü fan oluşumu dedik.
Bu nedenle de herkes gelmesin diye mail atarak üye olabileceğiniz bir kulüp değil, dernek gibi hareket edip ücret alan bir hareket başlattık.
Fakaaaaaattt...
Bir araya getirdiğimiz fanlar için etkinlikler düzenleyerek oluşumumuzu aktif tutabiliriz. Takdir edersin ki Nightwolves olarak Kuğulu Park'ta kermes ya da altın günü yapamayız. Tur yaparız, konser yaparız, dinleti yaparız; bunların hepsini yaptık. Sıra tavla turnuvasında...
Önemli bir uyarı: Etkinliklerin amacı yeni üyeler kazandırmak değil; üyeler için aktif bir paylaşım platformu yaratmaktır.

kalipardi demiş ki:
bence nightwolf bugüne kadar yaptığı işleri iyice bir gözden geçirmeli.amacını iyi belirlemeli.tüm rock müzik sevenleri kucaklamalı.ankaralı diğer gruplara elinden gelen desteği vermeli.ve bence grubun çok çok yakınında olan club yönetimi biraz geri çekilmeli

Kesinlikle değil!
Bizler; Crossfire tarzını sevdiğimiz için buradayız. Daha geçenlerde konsepti gözden geçirdik ve herkese açılmalı mıyız dedik, vazgeçtik. Ayrıca http://www.nightwolves.org/hakkimizda.htm uzantısında "NIGHTWOLVES; öncelikli amaç olarak üyelerinin ortak paydası CROSSFIRE için bir FAN desteği ve gönüllüler hareketi olmayı amaçlamaktadır. Evet, şimdilik yalnızca CROSSFIRE fakat; aynı vizyona ve kaliteye sahip tüm gruplarımız için destek ve ilgi anlamında elimizden geldiğince çalışmak isteriz" demiş; hatta Rock Station'da çıkan röportajda Myst, In Spite, Solitude, Karakedi gibi grupların isimlerini de vermiştik. Myst teşekkür maili atmış, bizi onure etmişti.

Gruba her üye istediği an istediği gibi ulaşabilir. Muhabbet edebilir. Biz daha yakınız. Arkadaşlık anlamında. Mesela ben kendi adıma eski eleman Can ile 10 yıldır aynı okuldayım :LOL: Kaya ile 9 yıldır arkadaşım :LOL: Uğur'u Tayga'dan beri; Kerem'i 2000'den beri tanırım :LOL: Grubun taasrımcısı Raikhor 1 numaralı üyedir :LOL: 2 numaralı üye menajerin kardeşidir :LOL: 3 numaralı üye eski basçı Kaan'dır :LOL: 4 benim, eski menajerleriyim. :LOL: vs vs vs...

Daha bu akşam Kerem ile yemekteydik, bak adam Crossfire ile alakası var mı; yok. Hala arkadaşım. Can ile birlikteydim tüm gün, yemişim grubu ve müziği, ayrılmış zaten ama seviyorum bu çocuğu ve onunla zaman geçirmeyi. Şu an sevgilim ile Can'ın sevgilisi aynı evde yastık savaşı yapıyor. Yarın da birlikte televizyon izleyeceklermiş :LOL:
Anlatabildim mi... Bağlılığımız grup ile değil, insanlar ile...
Bu nedenle Crossfire ile sınırlıyız. En azında YÖNETİMİN bu şekilde.
Fakat kurucu kadro gruptan daha bağımsızdı, bunu söyleyebilirim. Zorlandıkları için biz devraldık. Yönetimde Özgür Apak adlı bir arkadaş var; grubun müziği ile ilgisi yoktur ama elemanları sevdiği için önce üye oldu, sonra aktif kadroya girdi. Efe ise grubu tanımadan müziğine hasta olup yönetime katıldı. Çok çeşitli adamız, grind ya da jazz hastası üyeler var.

Bir de Nightwolves Forum'da defalarca vurgulandı; "yönetim" diye bir şey yok. AKTİF olarak Nightwolves hamallığını sırtlayanlar var sadece. Tişörtçüye git, kimlikçiye git, vesikalıkları scan ettir, konserlerden önce cep mesaj at gibi. Üstlenmek isteyenlere kapımız her daim açık, bunu da her zaman, her yerde belirttik. Tek şartımız var, bizim kadar kötü olmayacaksınız, bir adım öteye taşıyın...

Bir şey daha... Diğer gruplara açılmanın sakıncası:
Zamanında Karakedi konserinde Nightwolves bayrağı salladık diye eleştirildik yine bu forumda :LOL: Halbuki o konserde Karakedi gitaristi Gökem bizim tişörtü giymişti.
Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Eleştiriye kapalı olmak değil; ne yapsan suç :LOL:

Destek ol, sana ne oluyor sen git Crossfire yalakalığı yap, keriz herifler bir de para veriyorlarmış...
Destek olma; genişlemeniz gerekli ya da fan kulüp pasif kalıyor... Neden... Yanıt yok.

AZ OLALIM - ÖZ OLALIM. ;)
Bunları bireysel fikirlerim olarak yazdım, Nightwolves rumuzu ile yazmak da olasıydı.Öptüm yanaklarınızdan...
 
kalipardi demiş ki:
birde uğur aksoy'un küfür kullanımı tüylerimi diken diken ediyor.küfür yerinde kullanıldığında güzeldir.
illâ bana fan club kurduracaksınız lan...

Pardon hangi küfür kullanımından bahsediyoruz anlayamadım. Yav komik komik şeyler yazmayın allah aşkına birincisi, ben forumda küfür ettiğimi hiç zannetmiyorum şu bayrak olayındaki " sana girsin" dışında ve buna küfür diyorsan hayatında hiç küfür duymamışsın demektir. İkincisi senle muhabbetim olduğunu hiç sanmıyorum ki, gündelik yaşamımda küfürlü konuşup konuşmadığım konusunda bir fikir sahibi olasın. Hayat dersi kıvamında saçmalıklarınla lütfen canımı sıkma (Allahım yaa!!! küfür yerinde kullanılınca güzelmiş. Eee başka...)

Son olarak bu sıralar forumda benle ilgili birşey yazmamanızı çok rica ediyorum çünkü Can' la Kerem'in ayrılma olayı sadece sizi üzmüyor ve olayın stresini hala üzerimden atamadım. Şaka , eleştiri, öneri, uyarı tavsiye ve özellikle bunun gibi saçmalıklar kaldırabilecek durumda değilim, varsa bile lütfen sonraya saklayın.
 
Bayrak olayındaki tartışma ayrıdır zaten :LOL: Biz haftaiçi kavga edip, haftasonu rakı balık yapma potansiyeline sahibiz. Aştık kimi şeyleri, gocunmuyoruz birbirimize küfür edince ya da kavga edince. Yoksa özellikle Uğur ve ben birbirimizi boğazlardık milyon defa :LOL:

Bir de eğer fanların eleştirmediğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Fanların çoğu elemanları tanıyıp, doğrudan ulaşabildiği için yüz yüze oturup iletiyoruz. Bunu da sanırım en çok ben yapıyorum. :LOL:
Gbanes Gökhan var, Mustaine Berkay var, Purgatory Emrah var... Bu kadar adam ya tanıdıklar ya da doğrudan elemanlara ulaşarak iletiyor eleştirilerini. Bir defasında biri bana mail atmıştı; ben de banane git foruma konu aç dedim. Adam da Nightwolves foruma konu açtı eleştirisi ile ilgili. Aferin dedim. :LOL:

Kayaaaaaa...
Ya millet yeni elemanlar kim merak ediyor. Bir açıklama yapın artık isterseniz. ;)
 
birsürü şey yazdım bilgisayarın azizliğine uğradım.kısaca küfür yerinde kullanılmalıdır sözü tamamen espridir.ve bence uğur aksoy hazır sinirliyken fan club yöneticilerini dövmelidir.
neden?çünkü fan club insanlarda kıskançlık,öfke,çekememezlik ve en önemlisi yanlış intiba gibi duyguların oluşmasına sebep olmuştur.grubun ankaralı müzik severlerle hayat bağlarını kesmiştir.ilk albümden fan club oluşumu %100 sûnidir.ayrıca yeni elemanları hiç merak etmiyorum.bende bir crossfire severim ve kesinlikle işlevselim(birçok fan'dan)bunları bana limonlu oralet ısmarlamadınız diye yapmıyorum .samimiyetiniz ve iyi niyetinize rağmen sizi zararlı görüyorum.
uğur aksoy'un küfür hadiseside sadece bu sopa girsin ve imzasıdır.küfür insanlarda rahatsızlık oluşturmak için edilir,benim rahatsız olmam neden sizi sinirlendiriyor.imzanızı oluştururken insanların kahkahalara boğulacağınımı hayal ettiniz.size tavsiye verecek değilim ama illa tavsiye isterseniz bu fan club yöneticilerini dövünüz.
 
Ya biz tavla turnuvası yapıp Uğur'u dövmekten beter etmeyi amaçlıyoruz, sen hala fanları döv diyorsun. Küçük Enişte - Uğur ve Deniz - Kaya maçları çok ama çok kanlı geçecek. Deerrudolf da çakal oyuncudur Kalipardi. Sen de ona rakip olsana...
 
abi ben sanal ortamın dışında bal kabağına dönüşüyorum,sihirim kaçıyor.ama çaktırmadan girerim aranıza , organizasyonun yerini falan bilmiyorum işin gerçeği ama öğrenip geleceğim. birde dayaklık bi tipim var,onun içinde ürküyorum açıkcası.
çok iyi tavla oynadığımı nereden öğrendiniz o da ayrı bi hikayedir.
 
Canımın içi muhtemelen senin yaşın kadardır müzik işindeyim ve eğitim, öğretim, bilgi ve ihsan olarak senden çok ilerdeyim. Geçen bu seneler içerisinde forumlarda, sahnelerde, dergilerde bir cesaret sahip oldukları küçük beyinlerine bakmadan ortamlarda benim de şeklim olsun diye düşünüp, grubuma ya da şahsıma nazır atıp tutan cahil , can sıkıcı 0- 12 yaş grubu zekalı adamların karşımda titrediklerine çok şahit oldum. İyisimi benim hakkımdaki fikirlerini kendine sakla. Lütfenden anlamaz mısınız ya!?
 
kalipardi arkadaşın dediklerinin hepsine sonuna kadar katılıyorum, aslında siz de katılıyorsunuz da kendinize bile çaktırmıyorsunuz, madem muhteşem bi fan oluşumunuz var neden bu adamı konuşturuyorsunuz, denizden başka var mı savunan?uğurun asabi ve kendinden emin halleri ise tamamen çileden çıkarıcı, madem kötü eleştiriye gelemiyorsun bakma abi foruma!bazen en iyi cevap sessizliktir, pohpohlanmaya alışmış bi bünyeye çok gelebilir tabi yazılanlar!neyse sağlıcakla kalın,bu forumun güzel sayfalarında güzel paylaşımlar için de yapıcı olun!hoşçakalın
 
uguraksoy demiş ki:
Canımın içi muhtemelen senin yaşın kadardır müzik işindeyim ve eğitim, öğretim, bilgi ve ihsan olarak senden çok ilerdeyim. Geçen bu seneler içerisinde forumlarda, sahnelerde, dergilerde bir cesaret sahip oldukları küçük beyinlerine bakmadan ortamlarda benim de şeklim olsun diye düşünüp, grubuma ya da şahsıma nazır atıp tutan cahil , can sıkıcı 0- 12 yaş grubu zekalı adamların karşımda titrediklerine çok şahit oldum. İyisimi benim hakkımdaki fikirlerini kendine sakla. Lütfenden anlamaz mısınız ya!?

Kalipardi'nin mesajlarındaki geyik unsurunu anlamak kimi zaman o kadar zor oluyor ki ne yanıt vereceğimi bilemez oluyorum. Sanırım Uğur Abi de o nedenle bu derece sinirli. Eğer gerçekten bu yapıda birisi olsa Deniz'i döverdi, ben de "Neeeaaapıyon lan abime alüüü" der, onu döverdim.

Kalipardi'yi tavlada rakip olarak istiyorum ve diyorum ki "Çıkışta gel, çıkışta". Bize karşı olan gıcıklığını da zarlarla beraber tavlaya bırakır fikrimce. :LOL:
 
ivi demiş ki:
kalipardi arkadaşın dediklerinin hepsine sonuna kadar katılıyorum, aslında siz de katılıyorsunuz da kendinize bile çaktırmıyorsunuz, madem muhteşem bi fan oluşumunuz var neden bu adamı konuşturuyorsunuz, denizden başka var mı savunan?uğurun asabi ve kendinden emin halleri ise tamamen çileden çıkarıcı, madem kötü eleştiriye gelemiyorsun bakma abi foruma!bazen en iyi cevap sessizliktir, pohpohlanmaya alışmış bi bünyeye çok gelebilir tabi yazılanlar!neyse sağlıcakla kalın,bu forumun güzel sayfalarında güzel paylaşımlar için de yapıcı olun!hoşçakalın

Bu güne kadar yabancı basında çıkan yorumlar dışına, hiç kimsenin hakkımda iyi birşey söylemediği, Crossfire'ın en iyi zamanında bile en cok eleştiriye maruz kalan elemanı olarak şunu söylemek isterim ki ;15 senedir sadece gönül verdiğim için dinlediğim ve yaptığım metal müzikten, sizin gibi dönek şakşakcılar yüzünden ne soğurum ne de vaz gecerim. Sizin gibi yavşaklara birinci albümle cevap verdiğimizi sanıyordum ama kesmemiş anlaşılan. Her ne kadar dinlemeni istemesemde yenisini alıp dolaşırsın abi abi diye peşimde. Ama merak etme bünyen kaldırır senin, hemen sinirlenip cevap yetiştirmeye calışma. İyi ki bi eleman değiştirdik, tökezlemeye, sırt dönmeye gelmiyo dimi bu alemlerde? Hemen bıçaklamaya calışın zavallı halinize bakmadan.
 
Karavandaki sakallı ve Fenerbahçeli olaraktan Uğur'dan benim de nacizane ricam az biraz sakinleşene kadar forumdan uzak kalması veya mümkün olduğunca geyik taraflarına bakmaya çalışmasıdır. Herkesin kafasının karışık olduğu zamanlar olabilir.. Bu arada Apo ile konuştuk anlaştık, sizler oynarken kenardan kafa karıştırıp kan şekerini yükseltme misyonunu beraberce gerçekleştirmeye karar verdik. Zamanında tek başıma, çalıştığım firmanın bütün kaptanlarına kendimi havaalanında kovalatacak kadar iyi yapardım bu işi. Bir de Apo biraderimle birleşirsek ahanda kaçın siz.. :D
 
Her ne kadar ivi ve kalipardi ile birebir tanışmamış olsam da, adlarını bile bilmiyor olsam da forumun eski sayfalarından hatırladığım kadarı ile Crossfire'ı seven ve destek veren forum kullanıcıları idi. Halen de sevdiklerini düşünüyorum o ayrı da; eleştiri hakları da her zaman var.

Öncelikle birini eleştirmek (bu kavramı yergi ya da övgü anlamında değil, yukarıda yazdığım mesajdaki anlamında kullanıyorum), için ondan daha iyisini yapmak ya da ondan daha eski olmak gibi gereklilikler yoktur.
İyi eleştiri yalakalık ya da şakşakçılık değildir! Kötü eleştiri ise bok atmak değildir. Yalakalık ya da bok atmak varsa da eleştiri kurumu ile birlikte anılmamalıdır zaten.

Forumların asıl amacı da kahvehane, üniversite kantini, lise sıraları, cafe ve bar ortamları, stüdyo provaları, konser salonları, vs vs vs gibi mekanlarda insanların kendi aralarında yaptıkları sohbetleri ulu orta paylaşabilmeleridir. Biz, Nightwolves forum için "fikir ve duyguların paylaşımı platformu" demiştik mesela kuralları yazarken. Kesinlikle diğer forumlar için de geçerli.
Benim de şahsım adıma neler yazıldı daha bir ay önce kimi forumlarda.
Çok salamadım açıkçası iki nedenden. İlki yazanı kaale almayacağım, ikincisi de kaale alacağım biri bile olsa bu tarz forumların kimi zaman "ağzı olan konuşuyor" modunda kullanılması olası olduğu içindi.
İşte bu tarz düşünüyorsak, yazanı ya da yazılanı kayda değer bulmuyorsak yanıt da vermeyeceğiz. Bu en güzel tutum oluyor fakat bu yorumları mantıklı şekilde yanıtlamak da yerinde bir davranış. Sinirlenmek ya da fevri çıkışlar ise öyle anlar gelir ki, haklıyken bile kişiyi haksız duruma düşürebiliyor.

Bu ve benzeri forumların; dinleyiciler ile grupların karşılıklı mesaj alışverişleri için son derece yararlı oluyor diye düşünüyorum. Zaten göreceğiniz üzere forumun popüler isimler de dahil pek çok konu başlığında bu güzel yaşanıyor.

Şu yukarıda yazdıklarım burada Uğur ya da ivi gibi sabit kullanıcılara ilişkin değil, bu tarz forumların katılımcı grup ya da dinleyicilerine ilişkin genel yazdım.

Forumda yapılan yorumları genelikle benim yanıtladığım doğrudur ama bu zaten bir politikadır.
Crossfire ile ilişiğimin kesilmesi sonrası grup adına açıklamalar yapmaktan ya da duyurulardan vazgeçmem gibi; bir gün çeşitli nedenlerle Nightwolves yönetiminden de çıkmam gerekirse fanlar adına konuşma hakkını da kendimde görmeyeceğim kesindir.
Örneğin; eğer yönetim görevine adaysanız, yönetim ile birlikte zaten "Nightwolves" rumuzunun ve mail adresinin de şifrelerini vereceğiz.
 
uguraksoy demiş ki:
15 senedir sadece gönül verdiğim için dinlediğim ve yaptığım metal müzikten, sizin gibi dönek şakşakcılar yüzünden ne soğurum ne de vaz gecerim. Sizin gibi yavşaklara birinci albümle cevap verdiğimizi sanıyordum ama kesmemiş anlaşılan. Her ne kadar dinlemeni istemesemde yenisini alıp dolaşırsın abi abi diye peşimde. Ama merak etme bünyen kaldırır senin, hemen sinirlenip cevap yetiştirmeye calışma. İyi ki bi eleman değiştirdik, tökezlemeye, sırt dönmeye gelmiyo dimi bu alemlerde? Hemen bıçaklamaya calışın zavallı halinize bakmadan.

Uğur Abi; kimsenin senin 15 yıllık müzik yaşamına, bu iş için verdiğin emeğe, hem Crossfire ile hem Tayga ile çıkardığın albümlere bok attığı yok. Bir daha okumanı rica ediyorum senden.
Crossfire'ı seven, sevmese bile kaliteli bulan insanlara karşı sadece eleştiri (gerçek anlamda) yaptıkları için bu kadar sert çıkmanı doğru bulmuyorum. Turkrock'ın Crossfire sayfalarında albüm sonrası gelen olumlu eleştiriler olduğu gibi olumsuz eleştiriler de olacaktır. Zaten bu eleştiriler de olmayacaksa, fikir alışverişi sağlanmayacaksa Crossfire konusunun devamlılığının pek bir anlamı kalmayacaktır.

Herkes mesajlardaki eleştiri, geyik, takdir etme unsurlarını iyi ayırt edebilmeli. Burası MetalTR gibi hakaret yediğiniz seviyesiz forumlardan değil, buradaki kullanıcılar da oradakiler kadar seviyesiz değil.

Sakin olalım kısacası, herkes kozunu tavlada paylaşsın. :LOL: (Burada mesajım kalipardi'ye idi.)
 
abi kimse senin emeğine, bilgine, ihsanına, gelmişine, geçmişine b.k atmıyor yani, artık her ne kaygısı taşıyorsan taşı ama şunu bil ki sana hoşgörü falan göstereceğim yok, çünkü hoşgörü ve saygı istenilmez, hakedilir! Yavşaklık, şakşakcılık da nerden çıktı, bunu savunma psikolojisinin bir dışavurumu olarak algılıyorum! Benim ne demek istediğimi anlayan anlamış zaten;teşekkürler!sağlıcakla, sakin kalın!
 
Geri
Üst