İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :lol:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :lol:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :lol:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :lol:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
psionic demiş ki:
Ben de aldım vamp2 ancak güzel bir ton yakalayamadım pek. Behriner GDI21 var onun tonları daha güzl geliyor.
Bir de bu midi olayına girmek için ne gerek, benim ses kartında midi vs. yok midi kullanamaz mıyım?

Geciken cevabım için kusuruma kalma :D

Açıkçası ben bu cihazla evde yukardaki kayıtlardaki sesleri ürettim ama nasıl bağlantı yaptığımı da net anlatmamışım.

Öncelikle bağlantımı streo yaptım

gitar-->V-amp2 -->behringer 4 kanallı mini mixer (Left out ve right out)-->pc ses kartı(stereo kabloyla line-in e girdim)


Şimdi açıkçası ben v-amp 2 süperrrrrr harikaaaaaaaaa diyebilirim ama aman yanlış da anlaşılmasın illa herkes beğenecek herkes aynı sonuca ulaşacak diye birşey de yok. Bazen bir processerde her zaman iyi ton alamıyorsunuz. Örnek : bir arkadaşım processorunden berbat sesler alıyordu gittim baktımki entonasyon darmaduman. Adam gibi entonasyonunu yaptık çocuk benim tonlarım amma süper oldu gürültü de azaldı dedi. :lol:

Sizi tenzih ederim entonasyonunuz bozuk falan demiyorum aman yanlış anlaşılmasın bu sadece bir örnekti demek istediğim o kadar çok faktör olabiliyorki iyi bir performans alabilmek için. (toprak hat, yüksek akım vb.)

Son olarak midi konusuna gelince maalesef onboard larda v-amp 2 yi bağlama şansınız yok. Bir ihtimal midi-usb dönüştürücü kablolarla bilgisayarınızın usb sini midi portuna dönüştürebiliyorsunuz ama fiyatı bir hayliii tuzluu. Onun yerine ikinci el bir creative live 5.1 i 20-ytl ye falan bulabilirsiniz hem onboard kartınızdan daha iyi performans alırsınız hemde midi portunuz olur.
 
Son olarak v-amp 2 pc bağlantısını anlatayım.

Not : Aşağıdaki işlemleri yaparken v-amp 2 nizin elektrik fişi prizden çekili olsun açıkken yani v-amp 2 açıkken yapılmamasına dikkat edelim :

öncelikle ses kartınız için normal joystick girişi olan yere bağlantı yapacaksanız ki çoğu ucuz ses kartlarında böyle, aşağıdaki gibi bir kablo almanız gerekecek ben 12-YTL ye aldım :

Kablomuz :
cab1001chx0.jpg



1- Bu kablonun iki yuvarlak tipte olan ucunu v-amp 2 nin midi out ve midi in portuna takacaksınız. Takacağınız uçların her birinin üzerinde in ve out yazar ona göre takılacak. Bu arada dikkat; takacağınız v-amp 2 nin yuvası ile midi kablosunun fişinin iç dişleri birbirine denk gelmeli dikkat etmeden çok bastırırsanız fişin uçlarını eğebilirsiniz. (tıpkı mouse ların ps2 girişleri gibi yani)

2- kablonun diğer ucunuda ses kartınızın joystick takmak içinde kullanılan portuna takıyorsunuz. Burda dikkat etmeniz gereken bu port için kablonuzda iki ayrı kafa var biri erkek biri dişidir. Sizin kartınıza uygun hangisiyse ona takmanız gerekiyor.

Bağlantımız yaptık. Gelelim programı çalıştırmaya

1-Download V-amp2 Editor adresinden programı indirip kurun.

2- Programı açmadan önce V-amp 2 nizi açın. sağ ve sol ok tuşlarına aynı anda basın ekranda "--" gözükecek adından A tuşuna basın ekranda "d" harfi gözükecek.

3- Şimdi programı açabilirsiniz. konfigrasyon ekranında cihazınız gözükecek ok deyip direkt programı açabilirsiniz. Hepsi bu kadar.

Bir kereye mahsus yaptığınız bu işlemlerden sonra bundan sonraki programı her açışınızda program v-amp 2 yi otomatik tanıyıp hemen açılacaktır.

Programın kullanılmasını da ayrıca vakit olunca yazmaya çalışacağım.

Not : benim aldığım midi kablosuyla önceleri v-amp 2 imi bilgisayara tanıtamadım. Aklıma geldi dedimki aldığım midi kablomun üzerinde midi out yazanı v-amp 2 nin midi out u yerine midi inine gireyim dedim. yani ters bağladım birde baktım bilgisayar pat diye tanıdı. Bu da aklınızda olsun derim. :lol:

Programdan görünüm :

V-Amp-Design-20-lg.jpg


Not : yukardaki kurulum yazısı bilgi amaçlı olup kurulumla ilgili her türlü sorumluluk ve oluşabilecek riskler tarafınıza aittir. :lol: (aman ben yazayımda dünya hali noolur noolmaz birisi yanlış bişey yapar sen tarif ettinde cihazım bozuldu felan denmesin sonra :lol: )
 
Kayıtları dinledim, yazılanları okudum açıkçası bu aleti alasım geldi :)

"blackburns" kayıtlarda mixer kullanman kayıt kalitesini arttırdı mı? Eğer vaktin olursa arada hiç mixer kullanmadan direkt olarak Gitar -> V-amp2 -> Ses kartı şeklinde bir kayıt yapabilirmisin? Hem böylece bizler de kayıtlarda mixer faydalı oluyor mu olmuyormu görmüş oluruz :) Bir de ses kartın ne marka yazıyı dün gece okumuştum eğer yazdıysan da kusura bakma :)

Bunları sordum çünkü ben onboard ses kartıyla mixer kullanmadan yaptığım kayıtlardan bir türlü memnun kalmıyorum ses çok cılız oluyor :(
 
blackburns demiş ki:
The_Scorpions demiş ki:
Bu arada ses kayıtlarını dinledim de;ne yalan söyliym ben de 2 hafta öncesine kadar pod xt live kullanıyodum ve o kayıtlardakinden daha iyi sonuçlar aldım.v-amp2 hakkında bahsettiğin olumlu özellikleri de dikkate alarak bu kanıya vardım...Efektlerin v-ampte daha iyi olması bile genel performansı çok etkilememiş diye düşünüyorum (:

Ya hakkını helal et bu son mesajını anlayamadım gece gece anlayışım kıtlaştı mı ne :lol:

"ve o kayıtlardakinden daha iyi sonuçlar aldım" derken v-amp 2 nin burda verdiğim kayıtlarımı kastettin yoksa xt live la yapılan kayıtlar varda onlarımı kastettin. Tekrar kusura bakma diyorum ya gece gece kafa biraz durmuş olabilir idare et. :lol:

Xt live ile yaptığım kayıtlardan bahsediyorum....
 
Valla ben bu yazıyı okudum, kayıtları dinledim, özelliklerine baktım ve iki gün önce vertigo nickli arkadaştan vamp2 aldım iyi de yaptım :D

bu arada sorunsuz bir alışverişti güvenebileceğiniz bir insan bence kendisi (vertigo yani :D)
 
Çıktığı günden beri kullanıyorum , birgün bile yarı yolda bırakmadı beni.Fakat şu tuşları yokmu tuşları 2-3 sene dolduğu zaman zor basılır bi hal alıyor onuda bi halletseler 10 üzerinden 10 vericem alete :D V-Amp2 fakirin anfisidir :D
 
Başta blackburns olmak üzere bilgi veren herkese teşekkürler. Size bir sorum olacak. Buradaki kayıtların çoğu distortion ağırlıklı tonlarla yapılmış. Fakat ben overdrive tonlarında, clean tonlarda güzel sesler veren bir alet istiyorum. Vamp2 bunun için de doğru bi seçim olur mu?
 
Açıkçası drive ve clean tonlarımdan mutluyum ama bu kişiye göre değişebilir tabi . V-Amp in en güzel yönü tonlamada çok fazla seçenek (32 amp similatörü ve 15 kabin seçeneği var) olması ve bunları yaparkende çok zaman kaybının olmaması (Yani aletin pratik olduğunu söyleyecemde cümle kuramıyoz tabi uyumamaktan :) ) . Mesela bir örnek verirsek ; British Blues Amp similatörünü genelde çok kullanırım ve aynı similatörü clean ton olarakta kullandığım olur. Sadece Gain'i kısıp kabini değiştirerek.Bu tabi biraz daha bas bir ton oluyor ama diyorsan ki cam gibi clean isterim onuda alırsın Tube preamp seçeneği var.Kısacası fiyatının çok üstünde bir alet ama genede handicapları var (Her alet gibi).

1-Dış yüzeyindeki kanal potları çok dandik :(

2-Footswitch'i sadece 2 banklı bazen zorlanabiliyorsunuz. (Yanında ücretsiz verilenden bahsediyorum)

3-Bi ara üretilen bir serisinde pil sorunu vardı , alet sürekli kendini resetliyordu ama resetlese bile o kadar pratik bi aletki 5 dk da tonlarınızı yazabiliyorsunuz. (ilk çıktığında aldım sadece 1 kere kendini sıfırladı onun dışında böyle bir sorunum olmadı ama 2 arkadaşım bu sorunu yaşadılar.)

4-Master Volume potunda işaret parametresi yok :)

Bunlar negatif yönleri pozitif yönleri ise ;

1-Her kanalın ayarını görebiliyorsunuz biliyorsunuz ki POD 2.0 ' da böyle bir sorun var bir ton yazmışsınız ama EQ. değerleri kimbilir ne göremiyorsunuz.

2-Çok reverb seçeneğinin olması.

3-Tonlarının hacmini , lezzetini hissettirebilmesi.

4-Amp ve Kabin seçeneklerinin çokluğu ve %80'inin gerçekten kaliteli olması.

5-Fiyat abicim fiyat bu fiyata ne alınır ki başka ?
http://www.zzounds.com/item--BEHVAMP2
http://www.zzounds.com/item--BEHVAMPPRO

6-Efektleri ortalama düzeyde bir alet.

7-Bir Wahwah iniz yoksa wahli bir ton yazabilirsiniz. Tabi wahin yerini tutmaz ama wahwahın konumunu belirliyebilirsiniz mesela tiz bir halde açık veya mid , bas . (Bu dediğimin autowahla bir alakası yok tek frekans üstünde kalmasından bahsediyorum)

Aklıma gelenler bunlar şimdilik :)
 
Aytekcan demiş ki:
Çıktığı günden beri kullanıyorum , birgün bile yarı yolda bırakmadı beni.Fakat şu tuşları yokmu tuşları 2-3 sene dolduğu zaman zor basılır bi hal alıyor onuda bi halletseler 10 üzerinden 10 vericem alete :D V-Amp2 fakirin anfisidir :D

Ya bunu dediğin iyi oldu, ben de adam gibi bakamadım alete ondan böyle oldu zannediyorum :)

Yalnız kabin modellemeleri konusunda sana katılamıyorum, bence işe yarar sadece bi kaç tanesi. Diğerleri tonu o kadar kapatıyor ya da keskinleştiriyorki, ya kulak tırmalıyor, ya da borunun içine bağırıyormuşum gibi bi ses çıkıyor. Genellikle 10 ve 4 numaları kabin modellerini tercih ediyorum. Gerisini bi türlü sevemedim. Bi de ikincil amfi modellerine geçmek için parmaklarımla rövaşata çektirmesine sinir oluyorum :)
 
Ben de v-amp2 almayı düşünüyorum verdiğiniz güzel bilgiler sonucu. fakat v-amp2 ararken bi arkadaş 250 YTL'ye ikinci el rp300a verebileceğini söyledi. bununla bie kıyaslama yapabilirseniz çok sevinirim. yapamazsanız da canınız sağolsun :)

şimdiye kadar hep "digitech'in sesleri çok dijital, gercekten uzak şeyler" diye duydum. bilmiyorum ne kadar doğru. v-amp2'den vaz geçilir mi rp300a için?
 
lovecraft demiş ki:
Aytekcan demiş ki:
Çıktığı günden beri kullanıyorum , birgün bile yarı yolda bırakmadı beni.Fakat şu tuşları yokmu tuşları 2-3 sene dolduğu zaman zor basılır bi hal alıyor onuda bi halletseler 10 üzerinden 10 vericem alete :D V-Amp2 fakirin anfisidir :D

Ya bunu dediğin iyi oldu, ben de adam gibi bakamadım alete ondan böyle oldu zannediyorum :)

Yalnız kabin modellemeleri konusunda sana katılamıyorum, bence işe yarar sadece bi kaç tanesi. Diğerleri tonu o kadar kapatıyor ya da keskinleştiriyorki, ya kulak tırmalıyor, ya da borunun içine bağırıyormuşum gibi bi ses çıkıyor. Genellikle 10 ve 4 numaları kabin modellerini tercih ediyorum. Gerisini bi türlü sevemedim. Bi de ikincil amfi modellerine geçmek için parmaklarımla rövaşata çektirmesine sinir oluyorum :)

Abi 10 ve 4 diyorsunda önyargılı olma , ben ilk zamanlar sadece 15 ' i kullanıyordum ama zamanla diğerlerinede alişiyorsun bu arada sahip olduğun manyetiklerde bu boğma veya tırmalama olayında önemli bir rol oynuyor . evde Js-1200 ile işte ise rg370 kore ile birlikte kullanıyorum çokta güzel sonuç aliyorum açıkçası ve 4 numaralı kabini hiç kullanmadım daha :P :) bence kabinleri değiştireceğin zaman biraz EQ. ile ayar yapılması lazım öle çotanak diye olur mu :)
 
perdesiz demiş ki:
Ben de v-amp2 almayı düşünüyorum verdiğiniz güzel bilgiler sonucu. fakat v-amp2 ararken bi arkadaş 250 YTL'ye ikinci el rp300a verebileceğini söyledi. bununla bie kıyaslama yapabilirseniz çok sevinirim. yapamazsanız da canınız sağolsun :)

şimdiye kadar hep "digitech'in sesleri çok dijital, gercekten uzak şeyler" diye duydum. bilmiyorum ne kadar doğru. v-amp2'den vaz geçilir mi rp300a için?

Dürüst olmak gerekirse Digitech çok kullanmadığım ama zaman zaman denediğim bir pedal , Digitechlerdeki efektler bence çok güzel ama iş anfi similatörü olunca biraz zayıf sanki . V-amp ' i bir prosesöre değiştireceğimi sanmıyorum , handicaplarını yazdım zaten bu handicaplara razı olursan bence vamp ama tabi rp ler konusunda benden daha fazla bi arkadaş varsa o bir kritik yapsın ona göre hareket et derim . şimdi alma derim almazsın istediğini elde edemezsin sonra küfür yemeyelim senden :D
 
Aytekcan demiş ki:
lovecraft demiş ki:
Aytekcan demiş ki:
Çıktığı günden beri kullanıyorum , birgün bile yarı yolda bırakmadı beni.Fakat şu tuşları yokmu tuşları 2-3 sene dolduğu zaman zor basılır bi hal alıyor onuda bi halletseler 10 üzerinden 10 vericem alete :D V-Amp2 fakirin anfisidir :D

Ya bunu dediğin iyi oldu, ben de adam gibi bakamadım alete ondan böyle oldu zannediyorum :)

Yalnız kabin modellemeleri konusunda sana katılamıyorum, bence işe yarar sadece bi kaç tanesi. Diğerleri tonu o kadar kapatıyor ya da keskinleştiriyorki, ya kulak tırmalıyor, ya da borunun içine bağırıyormuşum gibi bi ses çıkıyor. Genellikle 10 ve 4 numaları kabin modellerini tercih ediyorum. Gerisini bi türlü sevemedim. Bi de ikincil amfi modellerine geçmek için parmaklarımla rövaşata çektirmesine sinir oluyorum :)

Abi 10 ve 4 diyorsunda önyargılı olma , ben ilk zamanlar sadece 15 ' i kullanıyordum ama zamanla diğerlerinede alişiyorsun bu arada sahip olduğun manyetiklerde bu boğma veya tırmalama olayında önemli bir rol oynuyor . evde Js-1200 ile işte ise rg370 kore ile birlikte kullanıyorum çokta güzel sonuç aliyorum açıkçası ve 4 numaralı kabini hiç kullanmadım daha :P :) bence kabinleri değiştireceğin zaman biraz EQ. ile ayar yapılması lazım öle çotanak diye olur mu :)

E kardeş biz de çotanak diye bi sonuç beklemiyoruz heralde değil mi, 1 buçuk senedir kullanıyorum bu aleti. Ama sanırım kullandığım ses sisteminin bu konuyla alakası var. Şöyle baba kabinler olsa sanırım diğer kabin modellerinden de keyif alabilirim. Bende o baba kabinler yok :)
 
Tabiki zamanla tanıyorsun aleti , ben bu aleti çabuk çözdüm nedeni ise o zamanlar haftada 7 gün çalışıyor olmamdı , her an bişeylerini kurcalıyorsun falan böylelikle 1 sene içinde v-amp2 nin kurdu oldum denebilir :D o kadar eskidiki artık yerine ne alsam diye düşünüyorum hatta bendeki 2 li foot oluyorsa v-amp pro almayı düşünüyorum.
 
bu aleti yaklaşık 1.5 sene kadar kullandım
çok kahrımı çektin sağolsun gıkını bile çıkarmadan
hiçte yolda bırakmadı beni
analoğa geçtiğim için satmıştım sattığım arkadaşta hala şükreder bana :D

benim söylemek istediğim şey şu
alet eywallah iyi güzelde kullanım açısından biraz kısır olduğunu düşünüyüyorum buda bi satış politikasının neticesi olabilir çünkü footswitch i çok kullanışsız
ama ben V-amp ı fcb1010 la kullanıyodum işte o zaman alet devleşiyo
acaip rahatlıyosunuz artı ekstra olarak wah ve volume pedalınızda oluyo artı isterseniz expression pedallarına gain yada efekte atabilirsiniz
bence V-amp kullanan herkesin bi kerede fcb le denemesini şiddetle tavsiye ederim

geçen sene bi kayıt yapmıştım bende onu koyayım
sadece V-amp ve fcb1010 la onboard ses kartı olan bi bilgisayarda yapıldı

http://rapidshare.com/files/23234804/to_live_is_to_die.mp3.html
 
Fcb denemek değil uzun süre arkadaşımınkini kullandım çok güzel iyide V-amp'den pahalı :D kesinlikle satış politikası var adam döner 1 milyon ayran 2 milyon olayı direk :)
 
Benimde acemi bir v amp 2 kullanıcısı olarak bazı sorularım olacak:P İlk olarak yazdığım tonu kaydetmeyi başarabilmiş değilim. Özellikle bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca blackburns ün gösterdiği kabloyu nerden bulabilirim?
 
Geri
Üst