Aardvark Direct Pro Q10

Eheh... Abim New Jersey'de, hanımı Londra'da, bendeniz burada çocuk bakıcılığı yapmaktayım :?

İş yok güç yok, bari Burak'ı batırayım :D

Al bu da Tascam'ın FW-1884'ü:


FW1884-large.jpg

Tascam FW-1884 8 I/O Firewire Audio Interface/Control Surface (US$1300)
 
Valla Protools falan tanimam ben Sonar'dan sasmam. :) Digi002 ailesi sonar ile uyumlu(ymus, cakewalk.com diyor) audio interface olarak, ancak tabi Digi002nin control panelinin Sonar'la %100 uyumlu calismadigi soyleniyor bir yandan da (sonarla full functional calisan 1 veya 2 tane Control surface var zaten). Yine de arkadasi Sonar ile entegre etmek mumkun, bu guzel bir sey..ne kadar verim aliniyor, iste onu gozle gorup inanmak lazim. Muhtemelen millet ya protools ile gelen bundle TDM / RTAS pluginlere abaniyor ya da gidip Pro Tools Kullanicilari tarafindan en tercih edilen plugin paketlerini (TC electonicsin veya Waves'in bundle paketlerini) alip sonrasinda kendi presetlerini yaratmakla ugrasmiyor, presetten veriyor efekti :)

Ya bi de tascam 1884'e baktikca insan ayni parayi neden control surface fonksiyonu olmayan Digi002R modeline yatirayim diye geciriyor icinden(focusrite preamplar yuzunden mi acaba? :p ) Malesef Tascam'in buralarda distributoru yok dogru durust. turkiyede de Erel ticaret vardi distributor olarak, ancak adamlar epey bir geriden takip ediyorlar isi.. mail gonderiyorsun cevap alamiyorsun. telefon ediyorsun, millet seni birbirine aktariyor telefonda, en son kimseyle konusamayip sinirden kapatiyorsun telefonu, o da ayri. devlet dairesi gibi. turkiyede muzik ve ses aletleri distributorlugunu bazi firmalara ticareti yasaklamak lazim :p

1600$'a 24 fader'li CS bence mackie'ye gule gule der bu alemde :elsalla Mackie'nin fiyatini oldum olasi cok abarti bulmusumdur fonksiyonuna gore.. US2400 yolu gozleyenlere bir kisi daha eklenmistir su an itibariyle!Aardvarklara yoldas olarak US2400 alinabilir bir tane , tabi denk getirebilirsek. Ama bir yerde de dur demek lazim nefsimize, gercekten de iflasin esigine geliriz yoksa :) Burak, sana "TC PowerCore Firewire DSP" diyeyim, iyice iflas et sen :)


Aardvark dedim de dostlar..Az once Avustralyada Innovative Music isminde Aardvark distribute eden bir firmayi aradim, hani belki hesaplidir adamlar diye...adam 2899 AUD ( yaklasik 1800 EUR) fiyat bicti cihaza. 8O turkce kufur edip kapattim tabi.
 
Arkadaslar bir de soyle bir yaklasim mumkun...

Eger calismalariniz daha cok akustik kayit (davul dahil) uzerineyse, yani soft synth'lerle, sampler'larla, sound design ile cok ilginiz yoksa (ki Mahcem ve Burak icin bu soylenebilir, Agent Mulder icin soylenebilir mi bilmiyorum, ama yazdiklarindan oyle cikariyorum), sizin icin iki alternatif var:

Birinci alternatif:

iyi bir bilgisayar = $ 1.500

2 x aardvark Q10 = $ 1.700

muzik yazilimi (Sonar diyelim) = $ 500

kontrol yuzeyi = $ 1.000

TOPLAM = $ 4.200

Ikinci alternatif:

16 kanal
16 mic pre
8 bus
48 kHz/24 bit
40 kanal mikser
full otomasyon
motorize, dokunmaya duyarli fader'lar ve kontrol yuzeyi
kayit/miksaj/mastering programi
128 kanal MIDI, 4 MIDI I/O
surround miks yetenegi
...

TOPLAM: $ 2.999

SX1LE-large.jpg


Tascam SX-1LE
 
Doruk, alet guzel gercekte de.Ancak sistemi toplama usuluyle kendin olusturunca memnun kalmadigin veya upgrade etmek istedigin parcalari elden daha kolay cikarmak gibi bir avantaj oluyor.Belki biraz pahali oluyor ama ihtiyaclar zamanla degiskenlik gosterebildiginden risk minimuma iniyor.O yuzden sahsen cok sicak bakamiyorum boyle entegre cozumlere. Elden cikarmak istediginde satabilmek ayri bir meziyet gerektirir herhalde.


selamlar

Kubilay
 
CrazyLead demiş ki:
ne güzel aletmis o öyle Lcd monitörle berabermi geliyor?

tamam sen kazandin :D

Tascam SX-1LE = 2.999

LCD monitor = 400

TOPLAM = 3.399


Agent Mulder,

Dediklerin dogru. Ben kendi calisma tarzim kapsaminda bu tur bir cozumu zaten hicbir zaman dusunemem, cunku akustik muzikten giderek uzaklasiyorum. Ama gruplari kaydeden ufak capli demo studyolari icin bu tur cozumlerin bilgisayardan cok daha hesapli, kullanisli ve guvenilir olduguna inaniyorum. Ileride elden cikarmak gercekten zor olur ama ortalama bir studyo bu aletin ekonomik omru dolmadan cok once ona odedigi parayi zaten fazlasiyla cikarir gibime geliyor.

Bu arada bak sana ne buldum, odani ozlemissindir belki :D

TRXF6003_lg.jpg
 
TC powercore'u biliyorum, Mackie UAD 'iyi filanda dusundum bir ara, ama bu siralar bu AMD3000 PC ve 1Gb Ram ile calisirken sonitus FX, Lexicon Parthenonlari acarken hic kasmiyor :)
O yuzden cok sorun yok o boylamda.
EMU'nun DSP based effektlerinin hikayesini ogrenince karar verecegim, eger Emulator X sampleri karttaki DSP chipini kullaniyorsa alacagim. Bir de o guzel Proteus sesleri varsa cok guzel olur.
Tascam'in 24 faderlisi tabi gercekten adamin zihnini bulandiriyor :)
 
Burak Emulator'i ben de yakindan takip etmekteyim. Dedigin gibi efektler icin karttaki DSP chip'lerini kullaniyor. 15 efekt varmis ("500 presets" diyor tanitim yazisinda, sanki preset yazmak marifetmis gibi).

Tabi efektlerin kalitesini bilemiyorum, sonucta uzerinde Creative yazan bir kutu bu, icinden ne cikacagi hic belli olmaz. Dur bakalim hele birkac review yazilsin buyuk dergilerde...
 
Topic iyice cigrindan cikti arkadaslar :) Aardvarktan nerelere geldik

Burak, Mackie UAD-1'i nasil bilirsin? Fiyati makul bir DSP karti gibi geldi bana. DSPden kaynakli latency durumu, efektlerin kalitesi,vs? Powercore bana cok cazip geliyor sahsen, firewire modelini alip hem laptopta hem desktopta kullanilabilitesi var.

Doruk, onu ozlemedim ama Scully'mi ozledim :D
 
UAD'nin kompresorleri cok guzeldi bir arkadasta dinlemistim , cok iyi idi. Diger efektleri dinleme imkanim olmadi acikcasi. Doruk'un da dedigi gibi buyuk dergilerin emu ile ilgili kritiklerini bekliyorum.
Bu arada esim de arada bozuluyor evde bir duzine gitar, davul, bas, 3 tane synth filan , her ne kadar ayri bir odada olsa da, her sefer UPS yeni bir paket getirince yuzu asiliyor ;)
 
Bu arada bir parantez açıp, konu dışı olmasından dolayı affınıza sığınarak, evli ve müzik ile uğraşan herkesin yapması gereken bir hesap konusuna değineyim. (Burak'ın eşi ile ilgili söyledikleri hatırlattı.)

Mevcut evinizin kirası (Ev sizinse, değeri/2) + Ev halkının güncel harcamaları (yiyecek, giyecek v.s.) + Eşinizin oto, kuaför v.s. harcamaları + Eşinizin manevi baskısının size göre maddi olarak değeri + Daha verimli çalışmanın getireceği maddi kazanç artışı - Avukat masrafı - Nafaka - Stüdyo olarak kullanabileceğiniz evin kirası - Cinsel ihtiyaç harcamalarınız (Bu harcamalar şu anki yaşam stilinize göre (+)lar kısmında da mevcut olup kendini sıfırlayabilir) - Evli olmaktan aldığınız hazzın size göre maddi değeri = ?

Sonuç + (pozitif) ise hiç düşünmeyin derim !!! :)
 
Kaya, guzel noktaya deginmissin :)
Ben evli oldugum zaman daha rahat muzik yapiyorum.
Bu ikinci evliligim, bekarlikla iyi mukayese edebiliyorum ;)
Sanirim geceleri barlardan is cikarmak, enerjimin cogunu aliyordu, muzige fazla birsey kalmiyordu :D
 
Normal bilgisayarlı sistemine SX-1LE özelliklerinde motorize "dokkandırmaya duyarlı" potansları olan 16 kanallı bir kontrol yüzeyi ilave et bakayım kaça maloluyor sana ;)

Aslında bence çok muhteşem bir alet, artık sistemim oturduğu için at değiştirmem diye birşey sözkonusu değil ama eğer bugün sistem kuruyor olsaydım kesinlikle dikkate alırdım bu aleti. Zaten uzun bir süredir iZ Radar II denen olayı izlemekteyim yakınen.

Alacağımdan değil ya. Öyle işte.
 
Benim param olsa alırım şahsen çünkü semi pro bir kullanıcıyı epey götürecek donanıma sahip alırsın lcd ni takarsın mouseunu oh kebap yaw para biriktirip alsammı şundan bi tane.. (bunu almakla bitmiyorki Mikrofon alacaksın vs vs ) Bunu alan kişi bilgisayarında artık oyun oynayabilir ne güzel degilmi ohhh yüklerim bilgisayara agzına kadar oyun oynarım sabahlara kadar.. yok aiso driver latency mme dxi vsti cırt cort ugraşmazsın..... tak kanallara kaynakları bas dügmeye.... yallah kayıtta makina ... ah ah agzım sulandı birden...
 
Geri
Üst