Selim Işık Tutunamayan Albümü

Bakın bendi doğru yapmanın, doğruyla yanlışı ayırmanın parayla pulla alakası yok, yukarıda anlattığımızı iyi okumadınız ya da hatalı bend nedir bilmiyorsunuz.
Burada anlatmaya çalıştığımız karşıdaki kişi gitar çalmayı bilmeyen biri olunca nasıl bend hatalı diyorsak, karşıdaki kişi selim ışık olduğunda da dememiz lazım. Bendin yanlışlığı kişiden kişiye değişmemeli. Geçirdiği zorluklar konusuna girmeyeceğim, kimse olduğu yere kolayca gelmedi (istisnalar hariç).
Albümü eleştirmedim, bu ülkede onurr gibi bir gerçek var en basitinden. İnsanların tarzı değişebilir, müziği bırakabilir, bu gün blues yarın serdar ortaç söylüyor olabilir. Bunların hepsi değişken, kendi görüşün olur saygı duyarım. Fakat bend yanlış hocam, ya türkiyede yok, zorluklarla geldi gibi cevaplar savunma olmamalı.
Bendleri biz de yanlış yaparız, benim doğru çaldığım, hatasız çaldığım şarkı yok. Fakat piyasaya şarkı sürüyorsun ve ya etrafındakiler uyarmıyor ya da daha kötüsü sen bunu duymuyorsun. Burada bizim anlattığımız aslında sizin selim ışık'ı övmenizden daha yapıcı birşey. Kişilerin hataları olabilir, fakat bunun kendi farkında değilse ve birisi uyardığı zaman düzeltirse, o kayıp değil kazançtır.
Tekrar ediyorum, albüme saygım sonsuz, tarza birşey demedim. Gitarları olmamış. Selim ışık değil bu forumdan herhangi birisi albümü yapsaydı, hatalarını yine söylerdim. Kitap çıkaran, o kadar kişiyi eğiten, endorsement anlaşması bulunan bir kişi için, ne yaptığının farkında olmaması, evet cidden kötü.
Beni yanlış anlamışsınız. Ben bend hakkında bir şey demedim. Eksiklerini bulalım eleştirelim. Bu faydalı bir şey. Bunlara göre hataları düzeltirsek güzel işler yapabiliriz.
Bend konusunu tam bilmediğimden ses kaçırıp kaçırmadığını da anlamadım.
 
Konu çabucak dar bir alana sıkıştı ama albümle ilgili enteresan bulduğum bir noktayı yazayım; malum Oğuz Atay ve Tutunamayanlar romanı ile özdeş bir karakterin ismi de Selim Işık. Bendler tuşe vs bir yana albümün adı beni gülümsetti. Bunlar, bu tür göndermeler güzel şeyler.... Call of Ktulu'da H.P. Lovecraft'a çakılan selamı Oğuz Atay da haketmişti... Daha iyi bir albümde olamazmıydı bu? olabilirdi belki.... Tesadüfün güzelliği yeter...
 
Son düzenleme:
Hocam, haklısınız fakat selim ışığı bırakın, malmsteen bile olsa eleştirilecek yanı varsa eleştirilir. (malmsteen bu forumda selim ışıktan çok eleştiriliyor.)
Eğitmenliğine lafım yok, bilgi kirliliğinin çok olduğu, en azından ingilizcesi olmayan genç arkadaşlara yardımının yadsınamayacak kadar çok olduğunu da biliyorum buraya kadar da tamamız.
Fakat, beğenmeyen arkadaşlar kısmına, hadi sen daha iyisini yap görelim tarzı yaklaşmak bence doğru değil. Futbol eleştirmenleri futbol oynuyorlar mı eleştiride bulunuyorlar? Yani selim ışığı eleştirmek için selim ışık kadar ünlü olmamız mı gerekiyor?
Emeğe saygım sonsuz, fakat özensiz işler hele selim ışık gibi türkiyede bilinen tanınan bir adamın böyle kayıt çıkarması bana mantıklı gelmiyor.
Eğer dediğiniz gibiyse de, profilimde video var. Buyurun dinleyin, istediğiniz gibi eleştirin. Ama unutmayın, ticari veya beğenilme kaygım yok benim. Selim ışık kalitesinde bir iş bekliyor insan, şahsen hayal kırıklığı yaşadım. Çok mu önemli? bence Selim ışığın umrunda bile değildir. fakat biz dikkatli ve emek vermiş müzisyenlerin kulağını tırmaladığında, verdiğimiz tepkiyi de çok görmeyin.


Sizinle birçok noktada aynı düşünsek de yazdıklarım tan anlaşılmadı sanırım.

Eleştiri yapıcı olur ise eleştirilene de bu yazıları okuyana da faydası olacağı aşikardır. Fakat o nasıl solo iğğ, gözüm yandı vs.vs. bu eleştiriden ziyade hakarete girer. Benim kurduğum o cümle tam olarak bu noktadaki kişilere karşıdır.

İşte tam bu yüzden de gerçek anlamda amatörler, amatörlük adı altında bile cesaret edip paylaşım yapamıyor.

Selim ışığın umrunda olması ya da olmaması da benim umrumda değil açıkcası. Burada X bir kişi konuşulsa, tanıyor isem gene yorumu yaparım.
 
Geri
Üst