10/46 String

Selamlar arkadaşlar

Bir konu hakkında sizinde fikirlerinizi almak isterim . Kullandığım gitar tunematic köprülü standart e tuning . Tel kalınlığım 10/46 şuana kadar da 5 senedir hep bu aralıkta oldu. Fakat hep Floydrose lu gitar kullandım , köprü sap ayarını arkadaşım Volkan Özdemir'e yaptırdım . Çok kullanışlı rahat bir şekilde çaldım , fakat bu sefer işler değişti sabit köprülü gitarda 10/46 tel takınca çok sert oldu teller ve her zaman yakaladığım hızı yakalayamaz oldum , bazı harmoniklerde zorladığımı fark ettim . Tellerin yüksekliği standart ölçüle ne çok düşük ne çok yüksek harmonikleri kaybetmemek için , standart yükseklikle tuttuk . Geçenlerde bir arkadaşımdan 9/46 elixir tel aldım mükemmel oldu biraz daha yakın fakat çalış açısından çok rahat inanılmaz bir esneklik yakaladım . Şimdi gel gelelim soruma siz sabit köprülü gitarlarda ne kullanıyorsunuz , benim korkum biraz da şu , şuanda tek gitar kullanıyorum ellerim. 9/46 alıştığı zaman ilerde ilave drop tuning ler için bir gitar aldığımda 10 yada 11 lik tel kullandığımda sıkıntı yaşayamak alışma süresi yaşamak istemiyorum . Varsa tecrübeleriniz sormak isterim .
 
10-46 kullaniyorum, 9-46 dan gecip alismam baya uzun surmustu.
10-46 ile daha hizli calindigini dusunuyorum ben, tel kalin oldugu icin iskalama imkanin daha az fakat daha fazla kuvvet uygulaman gerektigi de bir gercek. Alistiktan sonra cok rahat geliyor, double bendlere calismak en kisa surede alismasini saglar :)
 
Elixir'ler çok sert tellerdir. Ernie ball denerseniz 10-46da da rahat rahat çalabilirsiniz. Hexcore tellerden uzak durun mümkün oldukça. Gerçi neredeyse her tel elixir'den daha yumuşaktır desem doğru bir genelleme olabilir. :)
 
Drop tuningler için eyv ama standart e de 10 aldığım performansı 11 de alamam bilmiyorum tabi genelde kalın tel kullananlar telleri yakın tutup hızlanabiliyor ama ben yukarıda turuyorum ve ciddi sert okuyor düşüncede harmonik gidiyor ama genelde çoğu ünlü gitarist düşük tutuyor speed için bildiğim kadarıyla daha doğrusu gördüğüm kadarıyla zakk wylde yüksek seviyede kullanıyor zaten adamın o kalınlıktaki sapta yardırmasına hastayım
 
Geri
Üst