Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Arkadaşlar hiç split tube pick up kullanan var mı aranızda ? Adını sıklıkla duymaya başladım piyasada ancak daha önce hiç denemedim de duymadım da...
Yuvarlak formunun katkısı varmı yoksa görüntü için mi?
 
SiLeNoZ çok sagol sanırım dogru bir karar vermişim fakat bir sorum daha olacak bu baya acamice bir soru sanırım ama kusura bakmayın lütfen.. kullandıgım rg550ltd yi sert ve düz bir yere koyup floyd rose u bastırınca girarın sapının yukarı aşşagı esnedigi bariz gözüküyor açıkcası biraz korktum daha önce hiç başka bir gitarda böyle bişey görmedim sizce normal mi? Birde gitar üretildikten sonra sanırım biraz fazla beklemiş ve ses ve ton düğmeleri hışırtı yapıyor bunu nasıl çözebilirim yada bu durum gitar için kötüye bir işaretmi ögrenmeye çalışıyorum yardımcı olanlar şimdiden teşekkürler
 
jojobo demiş ki:
SiLeNoZ çok sagol sanırım dogru bir karar vermişim fakat bir sorum daha olacak bu baya acamice bir soru sanırım ama kusura bakmayın lütfen.. kullandıgım rg550ltd yi sert ve düz bir yere koyup floyd rose u bastırınca girarın sapının yukarı aşşagı esnedigi bariz gözüküyor açıkcası biraz korktum daha önce hiç başka bir gitarda böyle bişey görmedim sizce normal mi? Birde gitar üretildikten sonra sanırım biraz fazla beklemiş ve ses ve ton düğmeleri hışırtı yapıyor bunu nasıl çözebilirim yada bu durum gitar için kötüye bir işaretmi ögrenmeye çalışıyorum yardımcı olanlar şimdiden teşekkürler
bence o gitardaki esneme sap ayarının çok gevşek olmasından kaynaklanıyor. veya 2 ci bir ihtiaml sapın çok çok ince olmasından da olabilir. herkes gitar alırken sapın ince olmasına dikkat ediyor hatta bunun için çoğu zaman ibanez tercih ediliyor. çok ince oluncada tabi böyle sorunlar olabiliyor.

ses ve ton düğmelerinde hışırtı için onun normal birşey olduğunu söyliyebilirim her gitar tozlanınca tone düğmeleri cızırtı yapar. bir spey sıkınca geçiyordu antistatik speyimiydi tam hatırlıyamadım. ama spey kullandıktan 1 süre sonra yine cızırtı yapyorsa o da ton düğmelerinin içinde ki podların karbonları bitmiş demek oluyor. ozmn gidip değiştirticen. ben geçen sene 15 milyona iyisinden volume podu taktırdım (markasını hatırlıyamadım şimdi) gerçekten fark ediyor ses gerçekten kademe kademe artıyor ve kısık volumde seste bir bozulma olmuyor.
 
arkadaşlar..forum biraz fazla uzun olduğu için okumak kastı.belkide cevabımı bulabilirdim.beni aydınlatacak biri varmı bu yüzden....sorunum şu...genelde malmsteen çalıyorum.bu adamın hastasıyım.fakat bunu yanında diğer virtözlerdende 3-5 tanesini izlerim.ama thrash ve melodik death tarzı gruplarda çaldım ve çalıyorum...benim problemim şimdi 1000$ a kadar çıkabilecek bir gitar alacağım fakat rtim için değil...herkez bir şey söylüyor...kafam allak bullak....içimden bi ses git strato al diyor..diğeri ibanez j...bir diğeri kramer...biri slammer...biri jackson...abi ne yapsamki...bin bilsende bir bilene danış izlenimiyleee...solocuyum 4 senedir çalıyorum...bana bilgilerinizi aktarırsanız ve aydınlatırsanız çok teşekkür ederim...
 
Marty Friedman tonu için jackson, Malmsteen tonu için Fender veya hangi gitaristin tonunu beğeniyorsan o marka bir gitar al. Başlanmgıç için istediğin tona yakın renk elde edersin. Ayrıca Klavyeleri dene, çal. Hangisi rahatsa ona takıl derim. Ya klavye rahatlığı ya da ses rengi için aranacaksın yani. Kolay gelsin.
 
bende ööle düşünüyorum ama birde burada diğer arkadaşlarında yorumunu alayım dedim...onların varsa ellerinde bi yorum yapsınlar bende rahatlıyım..sen malmsteenin tonu demişsin ancak burada bi bakayım dedim stratocasterlara hepsi taiwan korea...sapları olağan üstü berbat ve kalın..ancak hiç american strato denemedim o yüzden bi izlenim bırakmadı üstümde...e.s.p serileri izmirde çok çeşit görmedim...jackson alacam galiba yada ibanez..yada slammer hammer..inçallah kolay gelir bana...
 
Ben ne ibanez ne jackson sahibi değilim ve pek kullanmadım ama sen ibanezle jackson kırması bir gitar tarif ediyorsun anladığım kadarıyla.Bence Strat senin istediğin tonları vermez (thrash-melodik death) ama gel fırsatın varsa İstanbul'da dene. Sürat düşkünlüğü var madem, kırma gitar da yapamıyacagına göre ibanez çok yakışır bana sorucak olursan.slammer dan da uzak dur madem bütçen 1000$ a kadar iyi ve uzun ömürlü bir gitar sahibi olabilirsin o parayla.
 
yardım

benim tam olarak istedigim sey su :muzik parcasındaki gitar solosunu cıkarmak.boylece solosuz muzigi dinlerken soloları da kendim atmak.yanınızda surekli bir orkestra anliyacagınız.bunu gerceklestirebilecek bir program varmı yada bilgisayara bir parca,ses kartı vs.bi rakadasim bu tip biseyden bahsetmisti.gercek mi yoksa beni kafaya mi almis.bu konuda beni bilgilendirirseniz cok memnun olurum.

herkese tesekkurler
 
O zaman bence sen klavyesi rahat olan bir gitar al. Daha sonra Eğer üzerindeki manyetikler iyi değilse pahalı ve mid tonları daha baskın olan manyetiklerden al. Canavar gibi olur. Sololarda mid tonlar daha önemlidir.
 
Ayrıca fretboardda jumbo fretler ve gül ağacı sap sololarda daha akıcı oluyor. Telleri hep temiz tutarsan ve fretboardı da ger tel değiştirirken yağlarsan hızlı ve rahat solo atabilirsin. Jackson ve Washburn klavyelerinde jumbo fret var. Diğerlerini bilemiyorum. Uzun zamandır gitar denemedim. Bİr ara çıkıp bakınmam lazım.
420451.jpg

Gitar tellerini temizler kayganlaştırır. Hızlı çalmanıza yardım eder.

421902.jpg

Klavyeyi arada bir yağlayın.
 
arkadaslar ibanez RG 420 RG420GK RG420FA modelleri arasinda ne gibi bir fark var acaba hangisi daha iyi, kore malı oldugunu dusunursek hepsinin?
 
Beyler ben gitarda herşeye yeniden başlamak ve herşeyi öğrenmek istiyorum...
Bi nevi gitara yeni başlayacağım...Bana önereceğiniz kitap,site,yada alıştırmalar nelerdir???
 
arkadaşlar sitenin formunu takip etmeye yeni başladım aslında müzik konusunda fazla bilgim yoktu ama buradan aldığım bilgilerle hiç bişi bilmediğimin farkına vardım.gitara başlamak istiyorum aileme karşıda bi savaş vermekteyim onların düşüncesine göre apartmanda olduğumuzdan çalamam gürültü olur.onlar destek olmadığından bütçem kısıtlı.çok istiyorum ama hiç birşey bilmediğim için çekiniyorum çünkü beklemediğim kadar karışık formları okuduğumda bazı şeyler öğrendim ama %5 i etmez genelde bunlar ne şeklinde bi yaklaşımım oluyor.başlamam konusunda ne dersiniz 16 yaşındayım 2senem öss için yoğun geçecek zamanlama kötü yada geçmi kaldım.hiç birşey bilmeyen biri olarak cevap istiyorum.daha tarzımı bilmiyorum çeşitli dinlerim teomandan metalicaya kadar alakasızdır yani.müzik türleri neyde ne çalınmalı gibi bilgileri nerden öğrenebilirim.formlardan okuduğum kadarıyla her gitarın sesi farklı özellikler bakımından çeşitlilik çok.bunları öğrenmek istiyorum çok uzun ama biyerden başlamak gerek yardımcı olursanız sevinirim.bundan sora formları hep takip edeceğim ama bu seviyeye gelmek için yardım lazım.sıfırdan başlayan biri olarak bana neler önerirsiniz?neyle başlamam daha ii olur gitar arası farklar neler gibi?(yanlış konu başlığındaysam özür dilerim ama gitarlarla ilgili olarak burayı buldum yönlendirirseniz sevinirim.)
 
Zephyr tam yerine gelmişsin ve hoşgelmişsin :)

Sıfırdan başlamanın en iyi şekli en ucuz ekipmanı almakla başlar ve bu ailene de yük olmaz. İkinci el bir klasik veya elektrogitar ile 15-20 wattlık gaini (distortion) olan bir amfi sana yetecektir. Bunların ikinci elleri sana yaklaşık toplam 250-350 dolara çıkar sanıyorum. Hiç olmazsa bir elektrogitar alıp 90 dolara da Zoom 505 denen footpedalı alıp maksimum 250 dolara kadar da bir başlangıç harcaması yapabilirsin. Bunu varsa müzik setine takar kısık sesle de olsa çalabilirsin ve hatta kulaklık çıkışıyla kimse duymadan kulaklarını sağır edebilirsin :)

Forumlarda Alım Satım bölümünde birçok uygun olabilecek ekipman satılıyor. Onlara bir bak fiyat al onlarla konuş derim. Almaya karar verdiğinde bilgin olmuş olur.

Baktın hiç olmuyor ve çok istiyorsun gitar çalmayı, o zaman bir klasik gitar ile başla derim. Anneler babalar sever klasik gitarı :)

Kolay gelsin.
 
sevgili zephyr bende burada tek bildiğim şeyin hiçbişey bilmemek olduğunu öğrendim :) Ama gitar çalmayı zor bişey olarak görme. Ben başlarken sevdiğim ve rahat çalabileceğim parçaların tablarını buldum ve onları çaldım o şekilde öğrendim zamanla olacak şeyler ayrıca öss neden dert edilir bilmem derslerin yanında şöyle bi gitar çalışması iyi gider :) Ayrıca ses olayını dert etme bence. Sana kolay gelsin..
 
bence de öss yi dert etme. ve şunu belirteyim ki benim en çok gitarı ilerlettiğim sene lise 2ydi :) bence hiç geç kalmadın. eğer ömrünü adıyacaksan hele önünde ne kadar çok zaman olduğunu daha net görürsün.
 
ARKADASLAR ibanez RG420, RG420BK, RG420GK, RG420FA, modelleri arasinda ne gibi bir fark var acaba hangisi daha iyi, kore malı oldugunu dusunursek hepsinin? ve su ibanez RG420 FA da kullanilan agaclar hangileridir ogrenebilirmiyim bileniniz varsa
 
sanirsam burda yardimlarinizi alabilmek icin bayan olmak gerekiyor cevap vermek zorunda degilsiniz tabi ama burda gozlemledigim kadarıyla ve kendi sorularıma dayanar soyluyorum pek insan aradigi cevabi bulamiyor bir konu aciliyor ve o surekli devam ediyor baskalarının sorularınada lutfen cevap yazin
 
Geri
Üst