Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

whatUwant demiş ki:
elimde 1,5 yıldır kullandığım extreme xed serisinden bi gitar var.bunun iyi mi kötümü olduğunu hala anlamadım.
ben heavy metal tonlarını istiyorum,bu gitarda manyetikleri değiştirsem iyi olur mu? yoksa bu gitar için değmez mi???
gitarın özellikleri ve resmi şu sitede ...http://www.garantialisveris.com/muzikaleti/str_prod.asp?storeID=972&productID=16809
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Bu gitar sanırım Uzak dogu bir Jackson kopyası ama hiç denemdim nasıl bir gitardır hiç bir fikrim yok bence bu tür şeylere pek kafa yorma çalmana bak yani fretlerde Buzzing yoksa (ötme yoksa) sap inceliği seni çok rahatsız etmiyorsa rahat çalabiliyorsan emin ol o dünyanın en iyi gitardir inan bana önemli olan senin sevmen.. Tabi Pickupsları (manyetikleri) değiştirmen çok fark eder yani çok güzel soundlar elde edebilirsin çok az bir masrafla sanırım Tek humbucker çift single bir gitarın var Humbucker seçimini Seymour Duncan'dan yana yaparsan sert tonlar alırsın www.seymourduncan.com 'a girip burda dinleyip istediğin pickups'u seçebilirsin bu tamamen sana istediğin tarza göre değişir. Bana soracak olursan humbucker için DiMarzio Steven's Special seçerdim tercihini Seymour duncan dan yana kullancaksan JB/TB4 model incele derim...

Kolay Gelsin
 
gitarın sapı aslında çok ince değil ama idare ediyo..
manyetik olarak köprüye EMG-81 alacağım o kesin gibi.
ama neck için ne almam lazım bilmiyorum,güçlü clean tonlar elde etmek için oraya ne önerirsin???
 
PAF Classic Neck(Sap için)DP194
dp194.jpg


PAF Classic Bridge(köprü için)DP195

dp195.jpg


PAF (köprü)DP103
dp103.jpg

PAF Pro (köprü)DP151
dp151.jpg

Steve's Special DP161(Mid Boost durumlu bir pickup)
dp161.jpg

Super Distortion DP100
dp100.jpg

X2N DP102(Very high output, wide frequency range :) )

dp102.jpg
 
Gitar fretlerinin iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?Endonezya malı Woshburn X-10 gitarının fretleri hakkında bilgisi olan var mı? Çok uzattım kusura bakmayın.
 
İbanez EDR 470 EMG pickup ile js 100 ibz pickup arasındaki fark nedir? Ağır olmayan Rock tonları için hangisini tavsiye edersiniz...saygılarımla
 
yucel demiş ki:
Steve's Special DP161(Mid Boost durumlu bir pickup)
dp161.jpg

Kücük düzeltme. Steve' s special tam tersine mid' i scoop edilmiş, azaltılmış bir pickup. Özellikle frekans aralıgının geniş tutulması ve düşük mid/yüksek bas-tiz dengesi, yüksek cıktısı olan cogu manyetikten onu farklı kılan özelliği. Petrucci' nin bridge tonu işte dinleyen bilir, mid frekans cok azdır, sololarda kendini belli eder, ritmlerde de hep temiz kalır.

Ayrıca bu manyetiklerin tek renkleri bunlar değil, hani bunları renklerine göre mi ayırıyorlar gibi düşünen olursa.
 
hepinize cümleten selam...buralarda yeniyim
elektro gitar almayı düşünüyorum.Fakat bi yerlerde okumuştum kısa parmaklılar iyi gitar çalmamaz,çalsa bile iyi solo atamaz deniyordu.bu ne kadar doğru...yani gitarda parmaklar amaç mı araç mı? valla isteyipte yapamamak duygusu adamı öldürecek....
 
Parmak uzunluğunun Gitar çalmakla direk bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.Tutuşunu düzgün oturtursan ve birazda ince bir klavye seçersen bir sorun yaşayacağını sanmam naçizane bilgilerimle. Başarılar dilerim.
 
Benim parmaklarım kısadır ve bu solo atarken hiç sorun olmuyor. Bir pozisyonda olmuyorsa başka şekilde bir alt telden o sesi alarak solo atabiliyorum. Ama İspanyol gitarı çalmak kolay olmuyor. Zaten birçok gitarist parmak aralarını ameliyatla açtırıyor dert etmeyin.
 
bilgileriniz için teşekkür ederim...içim huzurla doldu parayı denkleştirdiğim zaman hemen alacam. çok sağolun
 
allahım bu bir rüya olmalı sonunda istanbuldayım!nasılsınız uzun süredir giremedim nete.cevaplar için saol.pro-intensity istanbula gelsene:)bu sefer yazliga dönmeden bu isi halletmem lazim cünkü kumsalda bana inat 3erli 4 erli gruplar ellerinde gitar!!!ama büyük ihtimalle ben yine alamicam bu kararsizlikla!ya korkuyorum kaziklanirim diye.kötü bi tecrübe yasamak istemiyorum.bana uygunu secmek dogru olani secmek istiyorum.yardimlariniz icin saolun.bi fikrim oldu daha dogrusu birden fazla fikrim yani kafam karisik:)ya bide kurs olayi var.akustik gitar pop gitar klasik filan kurslari ayrimi oluyor?rahatca bulabilirmiyim kitap cd kurs akustik icin(yada popmus)?
 
zephyr kardeşim eğer istanbuldan gitar alacaksan çok da sorun etme. zaten tüm gitar mağazaları yan yana. hiç bişey bilmesen de hepsine tek tek girsen akustik gitar bakıyorum desen ya da derdini anlatsan hepsi bi şekilde yorum yapar gitar gösterir sana. en son da tüm duyduklarından mantıklı cümleleri elersin, iyi kötü ucuz yollu bi gitar alırsın. zaten ne alırsan al bi süre sonra yetersiz gelecektir keşke şunu alsaydım diyeceksin. o yüzden sen yeterki gitarı al ve hemen çalmaya başla. gerisi boş.
 
Geri
Üst