Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

techincs ampliye bağladığın zaman kabin rezonansı falan olmayacağından gitar amplisinden aldığın sesi alamazsın kesinlikle... tabi pedalının ampli modelleyen bir pedal olmadığını varsayıyorum. pedalın nedir?
 
Hepsini yeni alcagım...
Eger Gitar amfi ise(daha onceki topiclerdede bole demislerdi...) 850mile ne oneririsiniz...??
 
processor

zoom dan uzak durmanızı tavsiye ederim aslına bakarsanız orta seviye processor aldığınızda dünyanın özelliği varmış gibi gelir biraz kullandığınızda işe yarar standart bir ses elde edemezsiniz ve unutmayın bu orta seviye dijital aletler yapabileceklerinizi fena halde kısıtlar

alakasız ama fender jackson'ı aldıktan sonra bu yeni jackson lardan alan oldumu ve memnunmu halinden ?
 
Hayır onun dediği heralde fender firması jackson firmasını kendi bünyesine kattıktan sonra kalitesinde bir değişim olup olmasığı galiba. Ama jackson atölyeleri ve ustalarının değişmediğini düşünürsek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Bu satın alma işi sadece isim ile falan alakalıdır, yani artık jakson satışından gelen paralar fendere akıyor sadece onun dışında bir değişiklik yoktur...
 
Bence de. Zaten ortada mevcut olan bir üretim sistemini adamlar neden bozsun ki ?
Bence de sadece hukuki bir değişimdir. Sanmıyorum ki Jackson kalitesinden ödün versin.
 
Neden böyle bir birlikteliğe gittiler anlamıyorum. Birisinin karısı öbürünün kocasıyla işi mi pişirmiş ne? İki alakasız yapıda firma bunlar bence. Çok gereksizdi. Amaç neydi acaba? Fender nere, Jackson nere.
 
hepsinin yaptığı işin altında para dönüyor. yani bence yeterli bir ortak nokta bu :)

tamam kalite, özen vesaire enstrumalara gösteriliyor olabilir, ama hepsi para için yapılıyor sonuçta. bu da maddi bir birliktelik. fender jacksonun gitarlarını alıp humları single coil ile değiştirecek değil sonuçta, ikisi de kendi çizgilerinde devam edecektir. sadece arkadaki para akışının yönü değişecek.
 
Zoom Gfx-707 processor um var. gitar öğrendiğim şahıs çok kötü bi processor diyor. Özellikleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum .İnternette bakındım hiçbir şey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
 
Jackson kalitesi hakkinda cok yorum yapmayacagim da, Fender en azindan gibson custom shoptan bile kaliteli oldugu bilenen baska bir firmayi da aldi. Benedetto. Bu adamlar en ucuzu 4K'lik archtop seyler yaparlar. Ve Fender aldiktan sonra uretim sorumlulari degismedi, ve son haberlere gore kalite ve sayginligi artti.

Fender diyince akliniza endonezya hindistan squier gelmesin, fender custom shop gelsin. ;)

B
 
fender 50th anniversary strat da gelebilir tabi. o ne güzel alettir ya, fender custom shop bir harika yaratmış...

gerçekten neden bilinmez ama fender diyince herkes squier vs diye atlıyo çevremde ama bu adamların USA gitarları çok iyi. ayrıca meksika yapım gitarları da USA yapımları aratmıyor...
 
yahu neden fender deyince herkesin aklına squier gelsin? benim aklıma stratocaster/telecaster geliyor direk. bende mi bi sorun var? fender diyince benim aklıma gayet kalite, ve kült bir isim geliyor.
 
pyramind demiş ki:
yahu neden fender deyince herkesin aklına squier gelsin? benim aklıma stratocaster/telecaster geliyor direk. bende mi bi sorun var? fender diyince benim aklıma gayet kalite, ve kült bir isim geliyor.

Benim de aklıma ilk bunlar geliyor. Yalnız klavyeleri bana çok kaba gelmişti ilk defa çaldığımda (1991 gibi). Belki de gitar sahibi arkadaşım telleri çok yukarıda setuplamıştı ondan.

Fender'in iyisinin özel tonu var Bir tane Buddy Guy model şart zaten. Para olsa ilk onu alacağım.
 
bilmiyorum ya benim çevremdekiler anormal bence :) sende bişi yok yani. ben buddy guy gitarını sevmedim. strat lar da artist signature serisinin kralı gitar SRV strat. tek kelimeyle harika gitar.
 
Fenderin Meksika ve Amerikan bütün modelleri iyi bence , tabi en önemlisi tonlarının size hitap etmesi. Benim squierim var mesela fiyatına göre çok iyi , ama tonları bana hitap etmediğinden köprüsünde dimarzio bi manyetik var. Onun dışında klavyesi aşırı rahat tam bir başlangıç gitarı. Benim bildiğim Fenderler rahatlıklarıyla ünlü Atalay ama senin şansızlığına kötü gelmiştir dediğin gibi belkide :D
 
Merhaba arkadaşlar bende gitarımı bu ara yenilemek istiyorum , ve foruma göz atim dedim, şimdi kafam dahada bir karıştı nedense.Ben Jackson ve ibanez arasında biraz kararsızdım belki fender mustang üretimden kalkmasaydı onuda listeye ekleyebilirdim ama allahtan şimdilik durum o kadar vahim değil.

Soru1: Jackson KE3, RR3,SL3 bu üç model arasında daha geniş bir fikre sahip olmak istiyorum o yüzden beni aydınlatırsanız sevinirim.

Soru2: İbanezler hakkında maalesef çok az fikrim var ve bu beni dahada zorluyor.

Şimdi size biraz detay vereyim elimde bir adet affinity squier strat var ilk göz ağrım ama artık bana yetmiyor , yani ona bir kardeş lazım. 1600 dolar belki 2000 çıkabileceğim son fiyat.

Grubumla beraber grunge ağırlıklı cover yapıyoruz tabi playlist içinde 80 lerden çok sevdiğimiz şarkılar herzaman yerini koruyor.
Jackson ın tonları ve sesi gerçekten inanılmaz ama sadece metal müzikle sınırlanmak istemiyorum, bu yüzden ton konusunda çok korkum var.Bir kaç arkadaş ibanezlerin her tona güzel uyum sağlarken jackson ın biraz sabit kaldığını söyledi bu nekadar doğru bir yorum, birde Atalay önceki sayfalarda ibanez i ritim gitar olarak tutmamışsın abi ben bide rytm gitaristim gerçi lead olmak istiyorum ama önümde 1-2 sene daha var hakkını vermek için ,biraz kafanız şişti ama yardımcı olursanız çok mutlu olucam .
 
Geri
Üst