Me_ThuS demiş ki:1- Delta 1010lt ile 10 kanal kayıt yapabilirsin. Mikserlerinin toplamda kaç ayrı çıkış verebildiğini bilemiyorum eğer bütün enstrümanlara yetebilecek sayıdaysa ve bu sayı 10 dan küçük eşitse söylediğin sistem kurulur. Delta dan çıkan giriş kablolarını Mikserlerinin çıkış kanallarına bağlayacaksın. (Power mikser olduğu için bunlar belirtmek istedim. Power Amfi çıkışlarını ses kartınıza bağlamayın. Onlar sadece pasif kabinler için. Sonuçlardan hoşlanmazsınız.)
Daw toplatmanın ne demek olduğunu açıklarsan sevinirim. Benim bildiğim toplatılabilen bir daw yok piyasada.
2- Almayı planladığınız cihazın modelini söylemezseniz görüşünüzün doğru olup olmadığını söylememiz biraz zor. Hala Daw ile kastettiğiniz şey konusunda şüphelerim var. Açıklığa kavuşturursanız daha net yardımcı olabilirim.
Me_ThuS demiş ki:Daw - Digital Audio Workstation'ın kısaltması. Cubase,Pro Tools birer daw'dır. Ama topladığın bilgisayar ses kartı daw değildir.
ProjectMix de ram niye bulunsunki kayıt arabirimi. Analog sinyali gönderirsiniz dijitale çevirir bilgisayara aktarır. Laptop ile kasılma yaratmadan çalışırmı sorusu biraz şüpheli çünkü. Siz aynı anda bir sürü enstrüman kaydederken hard diske çok ciddi yük bindiriyor olacaksınız. Laptop harddiskleri en iyi erişim hızlarına sahip hard diskler değildir genelde. Yeterli olurmu bilemiyorum.
Bunun dışında önem verilmesi gereken bir diğer konu arabirimin kalitesi. Her ses kartı aynı kalitede analog\dijital (A\D) çevirim yapmıyor. Haliyle kayıt kaliteniz büyük oranda etkileniyor bu kısımdan. ProjectMix Delta Lt den daha iyi bu konuda bunu söyleyebilirim fakat sadece M-Audio'nun ürünlerine bakıyor gibisiniz diğer firmalarıda göz önüne alın daha iyi çözümler bulabilirsiniz.
Laptop ile kayıt konusunda şunu eklemek istiyorum. Laptoplar genellikle performans için tasarlanmazlar bu sebepten çok kanallı kayıt yapacak bir insanın ihtiyacını herhangi bir laptop pek kolay karşılayamaz.
spil demiş ki:Arkadaslar bir sorum olacak.Ben bir cok ses kartinin latency problemlerinden dolayi bir tane 16 kanalli firewire mixer aldim tek tek kayit yapmak ve hücüm kayit vede arkadaslarimla birlikte calmak icin.Simdi pc ye tanittim.Cubasede ayarladim.Bir tane deneme kayit edeyim dedim.Sesin cubase e geldigini görüyorum(audio dosyasina sarkiyi atiyor,o dosyayi wmplayerla dinliyebiliyorum),ama sesi bir türlü cubasede dinleyemiyorum.Daha önceden onboard ses kartimla kayit yapttigimda hem dinleyip hemde calabiliyordum simdi ise sadece caliyorum ve cubase kayit ediyor.Yani gitar caldikdan sonra vokal yapmak istiyorum ama sesi alamadigim icin sadece bön bön bakiyorum.Bu sorunu nasil halledebilirim.Yada bana daha neler gerekli,bu konularda uzman arkadaslar bir yardim elini uzatsinlar. yani mixerle kayitlar icin ne gibi aletler gerekli,ve hangi tür programlar? ayarlar? Insallah dogru anlatmisimdir.Simdiden herkese cok tesekkürler.
sleepers demiş ki:arkadaşlar selam bi sorum olacak kaydettiğim gitarın üstüne cubase'den bi kanal açıp vokal yapıcaktım sesi kulaklıktan verdim hem kendimi hemde gitarı duymak için fakat kendimi yarım saniye kadar gecikmeli duyuyorum bu sorunu nasıl halledebilirim şimdiden teşekkürler