Pin-up

yav turkpunk forumda sordum, sikleyen olmadı...
bi de burada sorayım.
canlı dinlemedim, sadece şu cover'ı dinledim..
vokal falan çok iyi (daha doğrusu tam benim sevdiğim tarz) çok güzel olmuş da neden cover için pop piyasasının en salak şarkılarından biri şeçildi?
 
Pin-up ı ilk creamfields de izlemiştim. Baya eğlenmiştim, ayrıca grup elemanlarının da güzel olmaları olaya ayrı bi hava katıyor. Placebo izlemeye gelen gençleri bir pin-up eğlendirebilmişti placebo'dan önce. Hepinizi kutluorm, haika çalıyosunuz.
 
pin-up'ı cinselliği kullanıyor diye eleştirenlere derim ki kasmayınız, korkmayınız, seviniz sayınız. grubun kızlardan oluşması suç değil, bu aptal tartışmalardan, kıskançlıklardan ve önyargılardan hayranların bir kısmı sorumlu bence (büyük ölçüde dangalak bir kısmı hatta).

haaa bi de şunu söyliiim...all girl punk rock sloganının sebebi de çok güzel anlatıldı bana..."bakınız biz kızız hobaaa muhaaa, gelin seyredin bakın kızız oh yeah" anlamında olduğunu düşünen olabilir...hatta çok var. ama aslında o slogan erkeklerin elinde olan önyargı ve aşağılama dolu piyasada dört kız olarak tutunabildiklerini göstermektedir. (yürrü beaaa!!)
 
bursalının niyeti çogu yerden çok daha iyi valla
eskişehirde kızlara bedava bilet verildiği halde hala içerde 1000 erkek 50 kız oluyodu

en azzından şarkılara eşlık eden insanlar oluyo
bursada
 
kayıtları temiz en azından bi çok salağın yapamadığını yapmışlar takdir ediyorum kendilerini.ama büyük ölçüde bayan olduklarından kazandıklarını kabul etmeleri lazım çünkü onların bin katı çalan insanlar var.
 
bayan olmanın bazı avantajları vardır elbet ama bu avantajlar sadece seyirci ve pohpoh bazında geçerli...bu yüzden olmaz olsunlar.

bu durumun avantajdan çok dezavantajı var...mesela bayan olmalarının ve bunun onlara olan etkilerinin abartılarak hatta "grubun tek olayı" olarak yansıtılarak tekrar tekrar gündeme getirilmesi gibi.

bayan oldukları için kazandılar doğru ama ne kazandılar:

- ön yargı
- eleştiri (eleştiri lazım ama acaip yannış yunnuş iddialar da var)
- dengesiz alakasız bir beklenti

sonuncusu ne demek açıklamalıyım evet

...bayan oldukları için kimilerinde müziklerinin cinselliklerinin önüne geçmesi gerektiği yönünde bir beklenti var. bu beklenti ilk başta sağlıklı iken ve fazlasıyla karşılanır iken zamanla rahatsız bir hal alabiliyor.

mesela neyi nasıl çalıyorlar nasıl duruyor nedir gereğinden fazla dikkat etmek gibi. şimdi pin up öyle 10 yıllık köklü bir profesyonel grup değil...hatta bakın forum bölümüne, amatör gruplar. tabi ki onlardan bin kat daha iyi çalan insanlar vardır. ama bu onları kötü bir grup yapmaz. her şeyi gerektiği gibi gerektiği şekilde çalıyorlar

yani demek istediğim...bayan olmaları ile ilgili o kadar olayı ortadan kaldırıp objektif olduğumuz zaman, bir amatör grup olarak gayet iyi ilerledikleri görülür.

bu kadar yeter mi...yetmezse daha yazarım anlamayana anlatırım dert değil, yazının kökü bende ne de olsa.
 
eyvallah iyi anlatmışın hoş anlatmışında barlarda iş bulup para kazanmak için bayan davulcu , basçı arayan insanlar tanıyorum.yani sonuçta bunlarda bu piyasaya çalıyolar.herkesin abarttığı gibi bi grup değil bence.takdir ettiğim 2 noktaları var birincisi popülerliğe oynamayı çok iyi biliyolar.
ikincisi ve en önemlisi aslında (tabi bana göre diğerleri bunu pek siklemez)kayıtları adam gibi anlaşılır çoğu öküz gibi değil yani.
bayan olmanın müzik piysasında eşşek gibi artı yanı var kim ne derse desin
 
artı yanı var evet ama şu forum başlığında takip ettiğim kadarıyla eksisi daha fazla. ön plana çıkmak için bayan eleman arayan zihniyetin seyirci versiyonu yüzünden zaten bu tartışmalar oluyor. işte cinsellik faktörünü çıkararak eleştiren az. benim anlatmak istediğim bu faktörü çıkarıp objektif olarak bakıldığı zaman pin up'ın iyi bir yerde olduğunu göreceğimiz.

pin up all girl punk rock sloganını da kullanıyor evet ama bunun sebebi sanırım önceki sayfalarda anlatılmıştı.

bir şey daha var. bir şekilde popüler olmak kötü değil ama bence popüler olma şekli önemli. "biz kızız heyoo" ile "siz kızsınız heyoo" arasında ufak da olsa bir fark var.

...hmm karışık oldu biraz...neyse
 
azcık karışık olmuş ama zaten ben pin-up'a kötü bi grup demiyorum.dediğim oldukları yer yaptıkları müzikten çok çok üstte.bu bence bi dez avantaj değil.onlardan çok daha iyi müzik yapan gruplar var ama az tanınıyolar yada hiç tanınmıyolar.
 
Geri
Üst