Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

Bir üstteki mesajımda belirttiğim özelliklerde bir kart seninde işini görecektir. M-Audio nun ucuz modellerine bakabilirsin mesela.
 
Benim de bu konuda yardıma ihtiyacım var. Aradığım şey şu şekilde;

-Gitarı herhangi bir aparat (büyüğü küçülten jak gibi) yardımı olmadan direkt ses kartına bağlayabileceğim 1/4"lik girişi olmalı,
-Processorümü de bağlayabileceğim midi giriş ve çıkışı olmalı,
-Bunların yanında hoparlörüm için stereo 1/8"lik çıkışı olmalı.

Hem müzik dinlerken hem de kaydederken ses kalitesinin tatmin edici olmasını istiyorum. Bu açıdan M-audio 2496 yı araştırdım biraz. Fiyatı/performans açısından yeterli bir kart olduğunu duydum. Ancak yukarda belirttiğim giriş ve çıkışların olmadığını farkettim. CREATIVE X-FI PLATINIUM FATAL1TY CHAMPION SERİSİ 7.1 gibi kartlarda aradığım girişlerin olduğunu gördüm ancak Creative ses kartlarının kayıt açısından pek tatmin edici olmadığını duydum. Aradığım kart bu şekilde olmalı. Acaba hangisi kartı tavsiye edersiniz? Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Teşekkürler.
 
Kayıt yapacaksan Creative tavsiye etmem. Bu istediğin özelliklere sahip cihazlar var piyasada biraz daha araştır istersen. Bütçeni bilmediğimden isim veremiyorum.
 
İlgilendiğin için teşekkürler. 100-300 ytl arası benim için uygundur. Mesela E-MU 0404 dikkatimi çekti. Hem midi in/out var hem de 1/4 giriş çıkışı var. Ancak müzik dinleyebilmek ne kadar yeterli olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Bu kart beklentilerimi karşılayabilir mi acaba? 1/8lik çıkış yok sanırım :S
 
Müzik dinleyebilmek için yeterlilikle kastettiğin nedirki? Bu cihazlar müzik kaydedebilmek ve haliyle onu tekrar çalabilmek için yapılıyorlar. Rahat ol dinlersin istediğin gibi. 1/8" çıkış içinde basit bir dönüştürücü kullanabilirsin bir sorun olmaz. Bahsettiğin kartta güzel bir kart bu arada.
 
Selam arkadaşlar ses kartımı değiştirmeyi düşünüyorum .. M audio Firewire solo ve m audio fast track pro arasında kaldım ..Amacım midi klavyemde yazdığım müziklere ve altyapılar vokal kayıdı yapmak ve sorunsuz tıkandam aksamadan sağlıklı işler yapmak .. bu arada laptop'umda 4 pin'lik firewire çıkışı var...!!

Şimdi bazı arkadaşlar diyorki usb li ses kartları kimi zaman donuyor teknik sorun veriyor diyor kimileri de diyor firewire daha iyi teknik konuda gerçekten arada kaldım çünkü maddi imkanlarımdan dolayı tek seçim ve iyi bir seçim yapmam gerekiyor..yardımcı olursanız sevinirim..
 
selamlar M audio Firewire i almayı dusunuyorum. ancak bilgisayarımda firewire portu aradıgımda sadece 1 tane oldugunu gordum baglantıda bir sorun yaşarmıyım. bunun yanında benim ses kartım onbord usb ya da firewire harici bir kart alınca illa disable etmek zorundamıyım yoksa sadece cubase kayıtları için kullanabilirmiyim harici kartımı, normal zamanda muzik dinlerken sorun yaşarmıyım yardım ederseniz sevinirim saygılar
 
1 firewire portu bir sorun yaratmaz zaten bu tür aletlerin çoğunda 2 tane port vardır farkettiysen. Onlar üzerinden ekstra firewire cihazları zincir halinde kullanabiliyorsun. Hayır illaki kapatmak zorunda değilsin ama en ideali onboard ses kartını tamamen devreden çıkartmaktır. Dinleme içinde bu kartlar o onboard kartlardan çok daha kaliteli çalışıyorlar. Sorun yaşayabilirsin fakat kimse kartı takıp denemeden birşey söyleyemez kesin olarak.
 
Hangi M-Audio ?

"konu" biraz Attila İlhan'ın "hangi..." serilerine benzedi :)
herneyse, yazılanları dikkatle okudum. inanın son 1 haftadır hangisini alsam diye düşünüp saatlerimi bilgisayar başında geçirdikten sonra firewire solo'nun benim için en ideal seçim olduğuna karar vermiştim ki, forumdaki bu bölüme rastladım. doğal olarak ne kadar gerizekalı olduğumu düşündüm. buradaki 5 dakikalık okuma ile edindiğim bilgileri gerçekten 1 haftada edinmiştim.
benim setup laptop, boss gt-8 processor, pasif bir sennheisser mikrofon.
laptopumda firewire portu olmadığından 1 convertor da buldum laptop için (Rain SG - 0130), garaj'dan da 2. ellere baktım ortalama 250 ytl civarına 1 kart buldum, convertor da yaklaşık 30 ytl gibi.
bu kadar kafa şişirdikten sonra öğrenmek istediğim temel ekipmanlar için ek bir alete ihtiyacım var mı acaba ?
 
Temel ekipmanlar biraz da ne yapmak istediğinle alakalı. Kablo gibi ihtiyaçları saymazsak başlangıç için gitar kayıtlarında bunlardan başka birşeye ihtiyaç duymazsın ama eğer kafanda daha farklı şeyler varsa biraz daha açıkla yardımcı olmaya çalışalım.
 
Benim istediğim aslında pek teferruatlı, efendim bilmem kaç filtreli, digital efektli kayıtlar değil. Basit davul (bazen bass ve ufak çaplı üflemeli yada piyano) partisyonlarını cakewalk ile yazıp, roland vsc 88 midi synth. ile dolgunluk kazandırıp waw olarak kaydetmek ve üzerine multitrack kayıt yapmak. Şimdi kullandığım kart Creative Sound Blaster Audigy 2 NX. En temel sorunum ciddi latency olması. Nedeni usb bağlantılı mı, usb portunun 1.1 olması mı, ses kartı mı, laptopun yavaşlığı mı, yoksa benim öz dingilliğim mi tam olarak bilemiyorum ama dizinin yaklaşık 1. dakikası dolmadan bir kayma başlıyor ve uzun bir track ise sonlarda tamamen kakafoniye dönüşüyor çaldıklarım. Bunun için usb bağlantısı yerine firewire'ı düşünüyorum. Ama bu convertor işe yarar mı göreceğiz...
Bu arada cevabın anında gelmesi de beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim
 
Bu tarz kayıtlar için evet yeterli. Açıkçası latency yi bu saydığın değişkenlerin hepsi etkiliyor (senin dingilliğin hariç tabi öyle birşey yoktur sanmam :D ) Tabi bu gecikme kayıt sırasında olanıdır herhalde burda suç büyük oranda ses kartına ve bağlantı yoluna kalıyor. Fakat yavaş bir bilgisayar da böyle sorunlara yol açabilir. Bu converter olarak bahsettiğin arkadaş yani laptopuna firewire girişi sağlayacak olan kart laptopa hangi yoldan bağlanıyor bu önemli. Her kartı her firewire çipsetinde çalışmayabilir ara sıra da olsa böyle sıkıntılar oluşturabiliyor.

İyi günler. Önemli değil bu arada :D
 
Merhaba. Arkadaşlar, alt yapılarıma vokal kaydı yapmak istiyorum. Bilgisayarım labtap olduğu için usb ya da firewire ses kartı almayı düşünüyorum. Alacağım ses kartıyla:

1- Gitarımla da kayıt yapabilmeliyim.

2- İleride midi klavye alacağım için midi girişi olmalı ve midi klavyeyi kullanabilmeliyim.

3- Vokal kayıt esnasında mikrofona delay, reverb gibi efektler verebilmeliyim; bu efektleri aynı anda monitörden duyabilmeliyim.

4- Bildiğiniz üzere bu kartlarda en sık karşılaşılan sorun gecikme sorunu. Bu işlere yeni başlamak isteyen tecrübesiz biri olarak, böyle bir sorunla yaşamak istemiyorum.

150-200 dolar fiyat aralığında sizin önerebileceğiniz bir usb ya da firewire ses kartı varmı. Tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.......
 
Öyle bir ses kartı bulursan bende alabilirim bir tane. 3. maddeyi es geçersen ve 4. maddeyi de tamamen hiçbir zaman yok edemeyeceğini bilerek daha kabul edilebilir seviyelerde kullanırsan.M-Audio Firewire Solo, Presonus un Inspire ı , Emu 0404, M-audio Fast track önerebilriim. Araştırırsan bu modellerle benzer özelliklerde farklı cihazlar bulabilirsin. Şu mu,bu mu sorularını yine cevaplarız burdan.

İyi günler.
 
Me-Thus;

M-Audio Firewire Solo'da ve M-Audio Fast Track'da midi girişi yok yanılmıyorsam, öyle değil mi?
 
slm herkese, ses kartı alıcam yardımcı olursunuz umarım

1- elektro gitar ve vokal kaydı alıcam. tek giriş yeterli.
2- çok öenmli değil ama protools desteklerse iyi olur.
3- 450 milyona kadar çıkabilirim.
4- demo kayıtlarımda tatmin edici bir sound alayım.
stüdyoya para bayılmak zorunda kalmıyım
 
Geri
Üst