Abartı Ilanlar

Bunlar konuşuldumu acaba bilemedim. Ne güzel fiyatlar ya. Bir tanesi ne olduğu hakkında hiçbir bilgi yok. Fiyat 11bin, bir diğerinin fotoda bile "premium" yazıyor ama ısrarla "prestige" ibaresi kullanılıyor.

Bunlar konuşuldumu acaba bilemedim. Ne güzel fiyatlar ya. Bir tanesi ne olduğu hakkında hiçbir bilgi yok. Fiyat 11bin, bir diğerinin fotoda bile "premium" yazıyor ama ısrarla "prestige" ibaresi kullanılıyor.
üstteki Mai Guitarsın swirlüymüş eder 225+225'den 400$ . yola versen hadi 100$ eder 550$. %18de vergi versen 650$ yani 4800TL filan yapıyor sadece gövde . manyetikler no name galiba ali expdeki ucuzcu manyetiklerden . köprü iyi . 1200tl o desen(en kötü edge bulamazsan gotoh alırsın dimi) , 1000tl de sap desen 7500-8000 liraya filan denk geliyor sanki

üstteki Mai Guitarsın swirlüymüş eder 225+225'den 400$ . yola versen hadi 100$ eder 550$. %18de vergi versen 650$ yani 4800TL filan yapıyor sadece gövde . manyetikler no name galiba ali expdeki ucuzcu manyetiklerden . köprü iyi . 1200tl o desen(en kötü edge bulamazsan gotoh alırsın dimi) , 1000tl de sap desen 7500-8000 liraya filan denk geliyor sanki
Çok iyi niyetli oldu bu hesaplama 😊. İşin içinde emek falan vardır belki onuda anlarım ama sıkıntı şu; gitar "ibanez jem custom" değil. Zaten "ibanez jem custom" diye bir şey yok. İyi niyetten böyle açılmıştır başlık diye düşünüyorum. Yoksa sahtekarlık olur. Gitar tam İbanez olmadığı gibi Jeme ait ahşap talaşı bile yok içinde. Hele "Custom" yazmak..... artık ona birşey diyemiyorum bile 🤪

Çok iyi niyetli oldu bu hesaplama 😊. İşin içinde emek falan vardır belki onuda anlarım ama sıkıntı şu; gitar "ibanez jem custom" değil. Zaten "ibanez jem custom" diye bir şey yok. İyi niyetten böyle açılmıştır başlık diye düşünüyorum. Yoksa sahtekarlık olur. Gitar tam İbanez olmadığı gibi Jeme ait ahşap talaşı bile yok içinde. Hele "Custom" yazmak..... artık ona birşey diyemiyorum bile 🤪
o tremolo jemden ama . bence sattığı jem505in orjinal edge köprüsü o

Ulan bari telleri düzgün geçirseydin burguya..

thmb_912919326vjv.webp

Bir türlü Epiphone ilanlarına çüşşş dememeyi öğrenemedim. 6000 liraya Epiphone Standard 50's ilanı görünce bastım yine çüşşş'ü ama dore'de 8000 lira olduğunu görünce çüşş demek bile yetersiz kaldı. Thomann'dan vergi kargo dahil 600 euroya alınabilen gitar burada 900 euro. Tabii thomann göndermiyor gitarı anlaşma gereği. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Bu kadar fark olmamalı. Bu nedir yahu?

Bir türlü Epiphone ilanlarına çüşşş dememeyi öğrenemedim. 6000 liraya Epiphone Standard 50's ilanı görünce bastım yine çüşşş'ü ama dore'de 8000 lira olduğunu görünce çüşş demek bile yetersiz kaldı. Thomann'dan vergi kargo dahil 600 euroya alınabilen gitar burada 900 euro. Tabii thomann göndermiyor gitarı anlaşma gereği. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Bu kadar fark olmamalı. Bu nedir yahu?
İlan 50's de değil, birkaç hafta önce yine aynı gitar 2500'den satılmıştı 50's diye ancak eski seri. Pazarlık olabilir sözü artık yasaklanmalı.

İlan 50's de değil, birkaç hafta önce yine aynı gitar 2500'den satılmıştı 50's diye ancak eski seri. Pazarlık olabilir sözü artık yasaklanmalı.
Evet öyleymiş ama ben gitara veya ilana çok takılmadım. 50's 2. elde bu kadar eder mi şokunun üstüne şok yaşamalar zinciriydi. Zaten şimdi ilan sahibinin ilanlarına bakınca yanlış bilgi olayı da anlaşılıyor. Bu da İzmir'in belalısı sanırım. 🙂

"Gitar 2. el gitardır, kullanılmış gitar değildir."

Saçmalamada doruklarda yaşamak...

Yakında tüm ilanlar burada paylaşılacak. Abartı olmayan ilan kalmadı ki. Bu sitede de abartı ilanlar var aslında, orası ayrı konu.
Eski fiyatları bilen biri olarak bu gitarların bu paraları alınıp satıldığını görünce içim acıyor. Anladım kur yükseldi de, millet suyunu çıkardı işin. 0 fiyatının üstüne ikinci el yedirmeye çalışanlar yüzünden şişti piyasa, ikinci elde de makul fiyata eli yüzü düzgün bir gitar almak çok zorlaştı. Eskiden 2. el fiyatı, 0 fiyatının yarısı gibi bir şey olarak belirlenirdi, ekipmanın kondisyonuna bağlı olarak. Şimdi herkesin "tonu oturmuş, ağacı kurumuş", fiyatları da 0 fiyatı x 2 olmuş nedense.

Seri numarası sorgu sonucuna göre de 2014 yılında üretilmiş ve dünyada da tek de değilmiş 🙂

Serial number: T1441202
Production year: 07 October 2014
Production number: 02
Made in Japan, custom shop ESP.
Adam 2015 yılında üretilmiş dememiş ki zaten. 2015 NAMM için üretilmiş demiş, zaten belgesinde de öyle yazıyor. NAMM ise Ocak ayında yapıldığı için 2014 sonlarında üretilmesi normal. Ayrıca production number'ın 2 olması gitardan başka bir tane olduğu anlamına gelmez. Muhtemelen yoktur.
Gitar şuradaki gitar, o kesin ESP Arrow NT 40th Anniversary NAMM Exhibition Masterbuilt Custom Shop Guitar (Metallic Marble) | Axe Palace | Reverb

Fiyata bir şey diyemem, böyle işlerin manyakları var ama yüksek tabii.

Adam 2015 yılında üretilmiş dememiş ki zaten. 2015 NAMM için üretilmiş demiş, zaten belgesinde de öyle yazıyor. NAMM ise Ocak ayında yapıldığı için 2014 sonlarında üretilmesi normal. Ayrıca production number'ın 2 olması gitardan başka bir tane olduğu anlamına gelmez. Muhtemelen yoktur.
Gitar şuradaki gitar, o kesin ESP Arrow NT 40th Anniversary NAMM Exhibition Masterbuilt Custom Shop Guitar (Metallic Marble) | Axe Palace | Reverb

Fiyata bir şey diyemem, böyle işlerin manyakları var ama yüksek tabii.
Paylaştığın resimlerde ki o "sold" etiketini keşke okuyabilseydik. Sanırım o etikette kime satıldığı falan mı yazıyor acaba.

"hem de Van'da" söylemini ne amaçla yaptığınızı çok merak ettim? Van'da müzikle ilgilenen, parası olan, gitara yatırım yapan birinin olması neden şaşırttı ki sizi?
Şaşırdığım için yazdım. Daha önce Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan birinin bu kadar ciddi miktarda parayla böylesi bir gitar alma ihtimali aklımın ucundan dahi geçmemişti çünkü. Daha önce karşılaştığım benzer klasmanda gitarlar İstanbul benzeri büyük şehirlerden ilana çıkmıştı.

Geri