Ben Adana'da yaşıyorum. Hayatımda standart bir Esp bile görmedim. Böyle bir gitarı da ancak reverb.com rarest of rare kategorisinde görebilirim. Gitar ve rock müzikle ilgili paylaşım yapan tüm insanları facebook, youtube, instagram, soundcloud, reverbnation, bandlab dahil bulabildiğim tüm platformlardan takip ederim. Doğu Anadolu bölgesinden çıkmış rock/metal müzik yapan grup ya da müzisyene denk gelmedim, duymadım varsada bir şekilde denk gelmedim işte. Bu yüzden şaşırdım. Neyini tartışıyoruz anlamadım.
Sadece şaşırdım yani. Olayın ayrımcılıkla, ırkçılıkla ya da küçümsemeyle alakası yok, şaşırdım sadece ve Van'da olduğunu belirttim. Olay bu yani, kırıldıysanız tüm Vanlı arkadaşlardan özür dilerim. Van'da olması beni şaşırttı. Böyle şeyler beni sevindirir aksine, bu adamı tanısam takip ederim, forumda Türk Gitaristler başlığında yaptığı işleri paylaşırım. Daha önce karşılaştığım tek custom Esp ülkemizde Tayfun Çotuk'ta oda sürekli sergi yapar paylaşır gitarlarını instagramda, ben de salyalarım aka aka izlerim. Gerçek bir koleksiyoncudur. Namm de sergilenen bir gitarın Van'da adını duymadığım bir gitaristte olması beni şa-şırt-tı arkadaşlar. Bu yiğit kimdir ne çalar, bilmem. Şaşırdım sadece Van'da olmasına.
Edit: Olayın vizyonsuzluk, fakirlik ya da Doğulu olmakla alakası yok. Konuştuğumuz şey Bmw 5.20 değil. Bu tarz gitarlar genelde kimlerin elinde olur?