Nereye varmak istediğinizi anlamadım, ancak ürünlerin ikinci el fiyatları satış ekonomisine göre belirleniyor...İkinci el bir ürün satmak isteyen kişi, elindeki ürünün benzerlerinin ne kadar satıldığını araştırıyor ve ortaya çıkan fiyat aralığında fiyat belirliyor, bu husus sadece müzik ürünleri için değil bütün ürünler için geçerli...(örn. araba satacaksınız, sahibinden.com'dan veya benzer kaynaklardan araştırma yapıyorsunuz...)...Bu kapsamda, bilmediğiniz bir yüce divan var mı yok mu, siz değerlendirin...(buna da bir video var mı acaba?)
Bu görüşünüze de katılmıyorum, madem satıcı sıfırından ucuza istediği fiyata satabilir diye düşünüyorsunuz, o zaman "bendeki sıfırından daha iyi, seçerek aldım" vb. argümanlara sahip sıfırından fazla fiyat biçen satıcıları da hoş görmeniz gerekir, sonuçta ürün kendilerinin istedikleri fiyata satarlar...Aslına bakarsanız, ben ürünlerin fiyatlarının istenildiği şekilde belirlenmesine saygı duyuyorum ancak hem satıcıların hem de alıcıların ürünlerin ikinci el fiyatlarını bilmesinin 2 taraf için de faydalı olacağını düşünüyorum...Elbette bunu yaparken, 2 tarafa da hakaret etmeden bilgilendirme amacı güdülmesi gerektiğini düşünüyorum...
Bu nedenle, göreceli olan "abartı" değerlendirmesini ürünlerin yine göreceli olan ortalama ikinci el fiyatları üzerinden yapılmasını, hatta göreceli olan "abartı" değerlendirmesi yerine sadece ortalama ikinci el fiyatlarının yazılmasını önermiştim ama konu nereden nereye geldi...
Sevgiler ve saygılar...