Geçenlerde ben de bu konuda bir eleştiride bulunmuştum.Bir bu Uğur Abi'yi, bir de Kocaeli-Gebze'yi katî suretle engellemek gerekiyor sarı sitede.
Burada atıfta bulunulan ikinci kişi yıllardır bu işi yapar. Kendisinin 20 sene önce bir RG550 veya benzeri bir gitarı bana son derece abartılı gelen bir fiyata satışa koyduğunu hatırlıyorum. Ama sonuçta bu işi yaparak gelir elde ettiği belli ya da zamanla buna doğru evrildi. Burada isim vermeyeyim, ama bunu tek yapan da o değil.
Diğer taraftan, evdeki amatörün elindeki 3-5 gitarı "çeyrek altın" zannetmesi hem gülünç oluyor, hem de ikinci el piyasasını bozuyor. Bu işi meslek edinmiş kişilerin saçma fiyatlamalarına ayak uydurmak ve yıllarca birşey satamamak yerine, gerçekten ikinci el mantığı ile fiyat koysalar, ciddi bir döngü oluşacak ve pek çok kişi de bu sayede enstrüman edinecek, onlar da elden çıkaracak aynı şekilde vs... Demek ki dert enstrümanı elden çıkarmak değil ? Oysa ikinci el piyasası bunun içindir.
Not: "Herkesin kendini mağaza veya esnaf zannetmesi neyin kafasıdır" diyecektim... Şimdi fark ettim ki bu zaten tam bize göre bir şey. Herkesin "hocam" olduğu bir yerde neden herkes herşey olmasın ki 🤣