Abartı Ilanlar

yuh.webp

Prosesör güncelleme yaparken takılmış.
Bu bozuk haline çekilen fiyat yaklaşık 11 Bin TL.
Tamiri için (olacağını varsayarsak) 270 dolar artı KDV denmiş. 20 bin TL'yi aşıyor yani.

Sıfırı 24 bin TL.

Bu haline 11 bin TL kim neden verecek? Kim ve neden bunu bu fiyata alsın?
Peki ya tamir olamazsa ? 11 bin TL elde patlayacak.

Onu da geçtim; tamir ile parası zaten sıfırına denk geliyor neredeyse.
Bizim gerçekten ikinci el alışveriş kültürümüz yok.

Dünyanın her yerinde yetişen, ucuz, yumuşak olduğundan işlemesi kolay olduğu için kuzey Avrupa'da guguklu saat yapımında kullanılan ve luthierlerin gitar için tercih etmediği ıhlamur ağacından yapılmış kasası ve zaten ana vatanı Japonya olan bi gitar için neden 500.000 lira ?.
Thomann'dan vergisi dahil 110 bin civarına kızılağaç/alder kasa ibanez jemV7 alsak daha iyi değil mi ?.
Veya bu paraya 2 adet made in u.s.a gitar Gibson/Jackson alsak birilerini zengin etmek yerine ?.

IMG_20250128_024858.webp IMG_20250128_024929.webp

Dünyanın her yerinde yetişen, ucuz, yumuşak olduğundan işlemesi kolay olduğu için kuzey Avrupa'da guguklu saat yapımında kullanılan ve luthierlerin gitar için tercih etmediği ıhlamur ağacından yapılmış kasası ve zaten ana vatanı Japonya olan bi gitar için neden 500.000 lira ?.
Thomann'dan vergisi dahil 110 bin civarına kızılağaç/alder kasa ibanez jemV7 alsak daha iyi değil mi ?.
Veya bu paraya 2 adet made in u.s.a gitar Gibson/Jackson alsak birilerini zengin etmek yerine ?.

176398 eklentisini görüntüle 176399 eklentisini görüntüle
Şu forumda ticaret reisi savunacağımı hiç düşünmezdim.Ben de açıkçası çoğu ilanının hem fiyat hem de izah biçiminden abartılı olduğunu düşünüyorum.Fakat buradaki eleştiri çok yersiz ve bilgisizce yapıldığından düzeltilmeye ihtiyaç duyuyor.Arama motoru üzerinden yapılabilecek basit bir araştırma ile bu gitarın 7 ile 13 bin dolar bandında reverb fiyatları olduğunu,eski jemlerin yurtdışında iyi fiyatlara alıcı bulabildiğini görebilmek mümkün duruyor.Ayrıca baswood ağacı petrucci,vai,satriani yıllarca kullanmışken kendim de birinci tercihim olmasa da kötülenmesini absürt buluyorum.Belli bir segmentin üstündeki gitarlarda ağaç seçimiyle kalitenin çok bağdaşmadığını farketmek gerekiyor.Abanoz,gül,maple tuşe seçimi gibi kızılağaç,ıhlamur,maun bir tercih meselesidir.Akustik enstrümanlarda yumuşak yapısından dolayı tercih edilmemesi mantıklı bir gerekçe olabilirken elektrik gitarda durum maalesef anlamsızlaşıyor.

Şu forumda ticaret reisi savunacağımı hiç düşünmezdim.Ben de açıkçası çoğu ilanının hem fiyat hem de izah biçiminden abartılı olduğunu düşünüyorum.Fakat buradaki eleştiri çok yersiz ve bilgisizce yapıldığından düzeltilmeye ihtiyaç duyuyor..Ayrıca baswood ağacı petrucci,vai,satriani yıllarca kullanmışken kendim de birinci tercihim olmasa da kötülenmesini absürt buluyorum.Belli bir segmentin üstündeki gitarlarda ağaç seçimiyle kalitenin çok bağdaşmadığını farketmek gerekiyor.Abanoz,gül,maple tuşe seçimi gibi kızılağaç,ıhlamur,maun bir tercih meselesidir.
Buralara kesinlikle katılıyorum
Arama motoru üzerinden yapılabilecek basit bir araştırma ile bu gitarın 7 ile 13 bin dolar bandında reverb fiyatları olduğunu,eski jemlerin yurtdışında iyi fiyatlara alıcı bulabildiğini görebilmek mümkün duruyor.
Şuna maalesef hiç katılmıyorum. Artık sahibindendeki aynı mevzular reverbde de başladı. Yok onun ellediği gitar yok onun imzaladığı gitar yok onun sattığı gitar yok anısı var vs vs.
Abinin ilandaki ibanez 10th jem 13.895 dolar yapıyor. Bir gitar kolay kolay 13k dolar etmez. Hele de 2. el ise.
Aynı sitede birkaç sene önceki satılmış ilanlara bakarsanız aynı gitarın muhtemelen 3-4 kat ucuza satıldığını görebiliyorsunuz. Ibanez Rules gibi ibanez manyaklarının olduğu siteye bakarsanız aynı model gitar 5k doların üzerinde yok. Tabi biraz eski bir site belki 2010 öncesidir. Ama bizdeki kadar enflasyon olmamasına rağmen fiyatların direkt 2ye katlanması akıl alır gibi değil. Bizim fiyat endeksimiz önceden reverb dü. Ama şuan ordakiler de kafayı yemiş durumda. Çok da güvenmemek lazım.
Ha 10k dolarım olsa alır mıyım. Alırım. Ben de deliyim. Napayım başka 😀😀😀

Suyunu çıkaranlar da var şöyle;

Şuna maalesef hiç katılmıyorum. Artık sahibindendeki aynı mevzular reverbde de başladı. Yok onun ellediği gitar yok onun imzaladığı gitar yok onun sattığı gitar yok anısı var vs vs.
Abinin ilandaki ibanez 10th jem 13.895 dolar yapıyor. Bir gitar kolay kolay 13k dolar etmez. Hele de 2. el ise.
Aynı sitede birkaç sene önceki satılmış ilanlara bakarsanız aynı gitarın muhtemelen 3-4 kat ucuza satıldığını görebiliyorsunuz. Ibanez Rules gibi ibanez manyaklarının olduğu siteye bakarsanız aynı model gitar 5k doların üzerinde yok. Tabi biraz eski bir site belki 2010 öncesidir. Ama bizdeki kadar enflasyon olmamasına rağmen fiyatların direkt 2ye katlanması akıl alır gibi değil. Bizim fiyat endeksimiz önceden reverb dü. Ama şuan ordakiler de kafayı yemiş durumda. Çok da güvenmemek lazım.

Bu durum başka bir tartışma konusu oluşturuyor.Görsel olarak etkileyici olsa da,eşyaların bir mojosu olsa da neticede 24 perdeli dimarzio manyetikli baswood body bildiğimiz İbanez'in süperstratı olduğunu unutmamak gerekiyor.İşlevsellik olarak müzisyen gözüyle bakıldığında Petrucci'nin Musicman ile oluşturduğu gitarlara daha çok saygı duyuyorum.Ciddi bir uğraş ile oluşturulmuş,belki ruhsuz olarak nitelendirilebilecek uç tasarımları olsa bile Petrucci gibi bir gitaristi en az kısıtlayan,olabilecek en rahat oluşturmalarının küçümsenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Diğer olaya gelecek olursak reverb tamamen objektif bir ölçüt olmasa da yine de genel piyasayı yansıtabildiğinden hala değerli bir kıyaslama aracı olabiliyor.Koleksiyoncu vb. olmadığımdan sadece fiyat bazında oluşan farklılıktan ürünün belli bir değerin üzerinde olduğunu farkettiğimi belirttim.Yoksa benim bakış açımda 5,10 bin dolara gitar almanın amaç enstrüman çalmaksa biraz fuzuli olduğunu düşünüyorum.1500,2000 dolara high end özelliklere sahip gitar alabilmek hala günümüzde mümkün denebilir.Tabii otomasyonun artması,gitar üretiminin maliyetinin düşmesine karşın firmalar yine de hala epey pahalıya enstrüman satıyorlar.

Petrucci'nininki epey para ediyormuş desene...
Not:Gitarı kast ettim. Siz ne sandınız?

Walla kimse kusura bakmasın başlarım Via'ına da. Hiçbir gitara 10 bin dolar vermem. Para kolay kazanılmıyor. Avantadan gelen bir para bile olsa vermem yine. Adam daha hahattayken bu fiyatlar çekiliyor, demek ki ölse kaç katına çıkacak.
1000 serisi bir LTD gitardan daha kaliteli değil bu Steve Vai serileri.
Sen kıskanıyorsun adamı. Koskoca Berklee mezunu o adam.

Not:Yoksa... yoksa aranızda husumet mi var???🤣🤣🤣

Petrucci'nininki epey para ediyormuş desene...
Not:Gitarı kast ettim. Siz ne sandınız?
Abi Petrucci'ninki 23müş. Saniyede çaldığı nota yani 😀
Şaka maka millette 3er 4er tane ibanez jpm olunca bize kalmamış. Adam çalmasa da gitar biriktiriyor b0h varmış gibi.
Kafayı jpm ile bozmuş durumdayım. Hayır param da yok bi de 😀😀😀😀😀

Geri