Aeroband Midi Gitar

Merhabalar, uzun süredir foruma giriş yapmıyordum ancak bir cihaz görüp merak edince danışmak istedim. Bununla ilgili en iyi bilgiyi bu forumdan alacağımı düşünüyorum. Öncelikle ben 36 yaşında, müziği hobi olarak işten arta kalan zamanlarımda evde yapıyorum. Kendi çapımda bateri, midi klavye ve klarnet çalıyorum. Nasıl karşıma çıktı bilmiyorum ama bu aeroband midi gitar videosuyla karşılaştım ve cihaz çok hoşuma gitti. Bu cihaza denk gelen oldu mu? Öncelikle şunu belirteyim amacım elektro gitarın yerine koymak değil. İkisi çok farklı aletler. O yüzden elektro gitarla kıyaslamamanızı rica ediyorum. Çünkü elektro gitar alıp öğrenmeye niyetim yok. Bir kaç kere denedim ama sonra kendi bildiğim enstrümanlarla devam etme kararı aldım. 😁Bu ürünü midi klavyede çaldığım gitar tonlarını elde etmek için planlıyorum. Açıkcası amacım tamamen görsel. Midi klavye yerine gitar tonlarını bununla çalmak istiyorum. Hem klavyesi telli değil de dokunmatik olduğundan daha hızlı adapte olacağımı da düşünüyorum. Bu ürün iş görecek bir ürün mü? Midi klavye yerine kullanabilir miyim yoksa tamamen iş görmez bir oyuncak mı? Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.

Bir ara incelemiştim. Gitar yerine sakın koymayın; yanından bile geçmez. Bend yok, slide yok, hammer on / pull off yok. Kendine göre bir Tuşe hassasiyeti var ancak alıştığınız şekilde değil.

İki amaçla çok işe yarar ve bence başka bir amaca hizmet etmez.

- Gitarda çaldığınız şeyleri daw da MIDI olarak kaydedecekseniz,
- Piyano fülüt vb sesleri MIDI klavyeniz olmadan çıkartmak istiyorsanız...

Muhtemelen algoritmalar karşınıza düşürüyor. Ben de bir süre önce bu konuda araştırma yapmıştım geçenlerde bu ürün tekrar karşıma geldi. Tekrar inceleme videolarına baktım. Bir kere yaptığı işleve göre fiyatı çok pahalı, içindeki sesler için gidip bu enstrüman alınmaz. Sadece midi klavye olarak düşündüğünüz zaman alınabilir ama onun içinde özellikle bend yok, o çok büyük eksi.

Boş telde pull off yokmuş ama basılıyken hammer on/pull off ve slide yapıyormuş yani çok sınırlı bir hissiyat.

Ekspresif midi klavye çok daha mantıklı çözüm hele hele bu kadar pahalı bir ürün almak yerine biraz daha koyup midi klavye alınabilir.

Tabii amaç sadece görselse hiçbir şey diyemem. Orada sözler kifayetsiz kalır 🙂

Şu aleti ayakta çalanı pek görmedim ama:

İnsaflı rakamlara inerse ilerde, bir adet alacağım. LinnStrument çok fantastik bir alet, gitar klavyesi düzeninde her tuş ekspresif özellikte, harika yani.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet amacım gitar tipi bir midi klavye elde etmek. Çünkü telli çalgı geçmişim fazla yok. Açıkcası elektro gitar öğrenmek yerine işi biraz kolaylaştırmak istemiştim. Ama yabancı kullanıcıların yorumlarının kötü olması, fiyatının sizin de dediğiniz gibi yüksek olması sebebiyle çok şüpheye düştüm. Hani yapabileceklerim çok kısıtlı olacaksa hiç bu maceraya girişmeyeceğim. Anladığım kadarıyla da bu ürünü satın almak akıllı bir yatırım olmayacak 😄

Geri