@ilkinkazan'dan DiBox aldım. Hızlı kargo ve güzel paketleme için teşekkür ederim...[/QUOTE]
ben teşekkür ederim, güle güle kullanın..
ben teşekkür ederim, güle güle kullanın..
groverjacksonForumda eskiden groverjackson nickli bir arkadaş vardı, Ahmet adında, Jackson/Charvel gitar alır, satardı. Onu tanıyan var mı?
Adam banka hesap defteri gibi ilan açmış düzeninden belli zaten.Moriyondo nickli arkadaşla yakın zamanda alışverişim oldu. Çok güvenilir ve aşırı ilgili bir satıcı. Alışveriş yaparken kesinlikle tereddüt etmeyiniz. Saygılar..
@Gizemon arkadaşımızdan gitar satın aldım.
Alışveriş sürecimiz şöyle gerçekleşti (yorum katmadan, olanı anlatıyorum);
Öncelikle açtığı ilan ve fiyat üzerinde ufak bi pazarlık denedim ve karşılığında pazarlığın mümkün olmadığını çünkü yeni tel taktıracağını söyledi.
Daha sonra detayları konuşmaya başladığımızda, farklı bir il'de olmam sebebiyle konu ile alakalı kendi aramızda bir türlü uzlaşamadık, haklı sebepleriyle sadece bulunduğu şehir üzerinde elden satma düşüncesi hakimdi.
Kendisi o an için şehir dışında olduğundan öncelikle 1 hafta süreyle İstanbul'a dönüş yapmasını bekledim (bu 1 haftada neredeyse sürekli konuştuk).
Bu bekleme süresinde farklı müşterilerle görüşebileceğini fakat nezaketen de olsa olası müşterilerle anlaşmadan önce banada bilgi vermesini rica ettim. Aynı zamanda, arkadaş İstanbul'a dönüş yapana kadar bende farklı gitarlara göz atacağımı, farklı bir gitara yönelmem durumunda ise kendisine zaten net bilgi vereceğimi belirttim.
Kendisinin belirttiğine göre, İstanbul'a dönüp fazla durmadan kişisel işlerini halledip tekrar gideceğini belirterek gitar satım işleri için en fazla 1 gün ayırabileceğini bununda ''3 eylül perşembe '' olabileceğini söyledi.
Fiyat konusunda ise son olarak tekrar konuştuğumuzda;
Gitara tünel'de yeni tel taktıracağını ve 25 lira masraf yapacağını bunun için pazarlığın kesinlikle mümkün olmadığını, başkalarının paslı teller ile gitar sattığını ve aslında 25 lirayı benden alması gerektiğini (şakayla karışık) söyledi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bende bu arada diğer taraftan @AykanKK ile fikir alışverişinde bulunarak alışveriş işini nasıl halledebileceğimizi konuştum.
Bu sırada @Gizemon arkadaşımız sağlık problemleri sebebiyle '' 3 eylül perşembe '' günü öğleden önce işleri olduğunu ve sadece öğleden sonra teslim edebileceğini söyledi. Bu doğrultuda, '' İstanbul'da elden bu gitarı nasıl alabiliriz? '' arayışı doğrultusunda, @AykanKK arkadaşımızın önderliği ve aracılığı ile İstanbul'dan elden deneyerek almamıza vesile olacak birilerini aramaya başladık, @Gizemon arkadaşımızın teslim edebileceği saat konusunda ki net olmayan durumları sebebiyle anlaştığımız fiyat üzerinden tahmini kargo ücretide dahil olmak üzere ödemeyi ilk etapta @AykanKK arkadaşımıza gönderdim. Daha sonra buluşma saatinin son dakikaya kadar netleşmemesi sebebiyle İstanbul'dan @rockstar orhan arkadaşımızın hoşgörüsüne sığınarak işi deneme ve satın alma noktasına kadar kendisiyle getirdik ücreti hesabına aktardık ve alışverişin tüm insiyatifi kendisine bıraktık.
Tahmin ettiğimiz, buluşma saati olarak düşünelen zaman dilimini biraz aşması sebebiyle @rockstar orhan kendini bi nebze zor durumda bırakarak sağolsun gerekli olan tüm ilgi alakayı söz verdiği gibi gösterdi.
İş gitarın denenme ve satın alınma kısmına geldiğinde ise @rockstar orhan arkadaşımızın olay anında bize yaptığı geri dönüş ile gitar üzerindeki tellerin paslı ve eski olduğunu, @Gizemon arkadaşımızın ise telleri değişmeye yanaşmadığını söyledi. 1 hafta bekleyip, üstüne bunca insanı aracı yaparak ödeme ve teslim işini çözdüğümüz bi alışverişte son anda böyle birşey yapılması doğal olarak hiç hoşuma gitmedi. Kısa bi süre sonra @rockstar orhan ve @Gizemon'un aralarında yaptığı görüşmeler sonucu, (- 20 lira fiyattan kırılarak ) paslı teller ile gitarı almış bulundum. Bulunduğum şehir içerisinde tel bulma problemi çekebileceğim düşüncesiyle, @rockstar orhan arkadaşımızdan bi paket tel almasını ve taktırmasını rica ettim. Saolsun tel işini çözmek konusunda da yardımcı oldu.
Benim bu alışverişte anlamadığım konu ise,
Gitarı bildiğim kadarıyla tünel'de bi dükkanda denemişler (sanırım dore).
Satıcı olan @Gizemon arkadaşımız, yanına gelen arkadaşın sadece iyi niyetli bi aracı vazifesiyle orda olduğunu bilmesine rağmen,
Son dakikada gitar teli üzerinden ve @rockstar orhan arkadaşımızıda olaya dahil ederek 20 liralık pazarlık yapma gereğinde bırakıp, bizi alışverişten soğutmasına ne gerek vardı? Zaten gitarın denendiği noktada 20-25 liralık tel taktırsa, gelen arkadaş üzerinden işi pazarlığa gerek bırakmadan çok temiz bir şekilde halledebilirdi.
Kısacası ne gerek vardı bunca dalavereye?
Ben bu olaya çok kızdım.
O ekipmanı almaya kendim gitmiş olsaydım, gerekiyorsa almadan geri dönerdim bu hiç problem değil.
Fakat ben araya bukadar iyi niyetli insanları koyup, bi alışverişe girişmişsem bu insanlar üzerinden tekrar tekrar para konuşmanın gereği olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü oraya gelen insan sorumluluk üstlenerek geliyor.
Demem o ki, gitarı tellerini paslı ya da tel takılmamış şekilde boş olarak satabilirsin, elbetteki bu hiç sıkıntı değil ama 1.5 haftalık konuşma süreci boyunca sıfır telle vereceğim şeklinde pazarlayıp ve pazarlık kapılarını kapatıp, son dakika da gelen arkadaş ile gitar teli üzerinden pazarlığa girişmek yakışıklı durmuyor.
Olay ve alışveriş sonrası (belki biraz fevri davranarak) @Gizemon arkadaşımıza (küfürsüz ama sert) bir mesaj yazdım.
Aldığım cevap ise daha şaşırtıcı oldu...
- Gitarın aslında başka bi müşterisi olduğunu,
- Elden teslim etmek ile uğraşarak gereksiz külfete girdiğini,
Kulak arkası ettiğim ve gitarı almaya giden arkadaşa yönelik;
- Gitarı almaya giden @rockstar orhan hatrına satışı gerçekleştirdiğini yoksa alışverişten vazgeçmeye niyetli olduğunu,
- Gitarı almaya giden @rockstar orhan arkadaşın, böyle satmakla uğraşmak yerine başka müşteriler bulabileceğini acele etmemesi gerektiğini söylediğini,
- Gitarı almaya giden @rockstar orhan arkadaşın, @AykanKK ve benim bu alışveriş konusundaki tutumumuzu beğenmediğini söylediği,
Gibi bikaç şeyi yazmış bana...
Gitarın halen deneme aşamasındayım, bi kaç ufak gözden kaçan sıkıntılar var gibi zamanla halledeceğim.
Alışveriş esnasında emeği geçen, @AykanKK ve @rockstar orhan arkadaşımıza buradan da bi teşekkür ediyim.
Özellikle @AykanKK 'nın başkasının sattığı bi üründe bile konuya gösterdiği destek, özveri ve ilgi alaka derecesinden çok memnun kaldım.
Bundan sonra güvenli iş yapan bi satıcı gördüğümde, '' Ne kadar da @AykanKK bir satıcı '' diyebilirim, o derece 😀😀.
Saygılar...
Gitarınızı kaça alıp kaça sattığınız noktası beni bağlamaz.Sıfırı bugün 1.400 TL olan gitarı 580 liradan almanıza rağmen hala 20 liralık telin hesabını yaparak beni özel mesaj yoluyla rahatsız ediyorsunuz. Ben gitarın üzerinde denenecek tel olmadığı için tel taktıracağımı söyledim. Sonra evde çıkarttığım telleri buldum babam geri taktı. Hastaneden yeni çıkmıştım ve belirtilen saatte Tünel'e yetişmeye çalışacaktım eğer gitarın üzerinde tel olmasaydı orada takılması için ekstra zaman gerekecekti ve gitarı denemeye gelecek arkadaşın vakti bitecekti ben de Tünel'de hasta halimle diğer arkadaşın gelmesini bekleyecektim. Sonuçta gitar o tellerle sorunsuz olarak denendi ve denemeye gelen kişi bir sorun olmadığını belirtti. Hatta deneyen kişi önceki sahibi pek kullanmamış galiba diye de yorumda bulundu.
Alışveriş gerçekleştirdikten sonra buradan mesaj atmak suretiyle kişiliğime hakaretlerde bulunup bana terbiyesiz diyen kişiye terbiyemi koruyarak cevap verdim her zaman. Sürekli söylüyorum buradan da yazayım Allah aşkına artık beni rahatsız etmeyin.
Buradan yapılan herhangi bir yorum beni etkilemez çünkü ben bu işi sürekli yapan bir insan değilim gitar çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli enstrüman alan-satan biri değilim. Üniversite öğrencisiyim ve gitarımı da biraz beni maddi açıdan rahatlatması için sattım çok daha ucuz bir gitar aldım.
Buradan yapılan herhangi bir yorum beni etkilemez çünkü ben bu işi sürekli yapan bir insan değilim gitar çalmayı öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli enstrüman alan-satan biri değilim. Üniversite öğrencisiyim ve gitarımı da biraz beni maddi açıdan rahatlatması için sattım çok daha ucuz bir gitar aldım.
Gitarınızı kaça alıp kaça sattığınız noktası beni bağlamaz.
Çünkü site üzerinde kendi açtığınız ilan fiyatı ile birebir yazdığınız fiyattan bana sattınız.
1000 lira'da yazabilirdiniz o sizin insiyatifinizde olan birşey, kimseyi veya müşteriyi bağlamaz.
Madem o mesaj sizi bu kadar rahatsız etti, ben yazdığım mesajı buraya koyayım. Gerekli bir ban veya uzaklıştırma cezası gerektiriyorsa hakkımda gereken yapılsın, ayrıca olası zan altında kalma durumumda herkesin gözünün önünde kişisel olarak değerlendirilsin.
Olay sonrası hanımefendiye verdiğim tepki budur ! ;
60381 eklentisini görüntüle
Aldığım cevaplar ise bunlar ;
60382 eklentisini görüntüle
60383 eklentisini görüntüle
Sonra bana şu mesajı attınız:
''Kalbin kırıldıysa, bi anlık öfkeme ver.
Sert çıkmış olabilirim, biyere bişey vereceğimde yok maksat laf olsun. (buraya yorum yapmayacağını söylüyor.)
Sen yine gitar çalabildiğinde bana da öğret...''
Ben de bunun üzerine cevap vermedim çünkü devamında gereksiz samimiyetinize tekrardan dönecektiniz. Sanırım sizi rahatsız eden bu son mesajınıza cevap vermemem oldu. Olayı tekrar alevlendirdiniz, buralara taşıdınız.