Bu abartılmış olay hakkında daha fazla yorum yapmayacağım.
Yorum yapmamış halin bu mu?
- Bir özür dileyip, yaptığını kabul etmek yerine,
- Gelen arkadaşın senle olan kişisel muhabbetini bize yetiştirmek ve insanları birbirine kırdırmak yerine,
- Fiyatıda öyleydide böyle oldu, amfim aslında vardı da yoktu, tel yeni olacaktı da eski oldu, sana sattım ama başka müşterisi de vardı, 600'dü de 580 aldım, aslında yetişemezdim de yetiştim, falandı da filandı yerine,
en basit ve en kolay olanı yapsaydınız madem.
Nedir bu basit olan?
- Gitarı rahatça teslim edebileceğin bi saat için net konuşmak olabilirdi mesela,
- Alıcı olarak gelen arkadaşla aranızda geçen konuşmaları bana belirtmeye bilirdin mesela,
- Alıcı olarak gelen arkadaş ile 20 liralık tel için pazarlık yapmayıp zaten geç geldiğin bi buluşmada daha fazla zaman çalmamayı başarabilirdin mesela,
- Tel taktıracağının bilinciyden madem, denenme esnasında hazır burdayken halledelim diyebilirdin, gelen arkadaşın vakti yoksa paranı aldıktan sonra bi paket teli sen alıp bu arkadaşa verebilirdin mesela,
- Gitarı satarken (hatta resmen satmışken), aslında başka müşterisi vardı, daha fazla para ediyordu, piyasası şukadardı bukadar dı demeyebilirdin mesela,
Yada okadar güvenilir ve temiz bir satış yaptığını düşünüyorsan,
Benim buraya yazdığım ilk mesajdan sonra bukadar rahatsız olmayabilirdin mesela...
Ayrıca,
Gitardaki problem vuruk veya çizik değil.
Bu konuda ne seni, ne alıcı arkadaşı kesinlikle suçlamadım...
Sana konuyla alakalı tek satır yazmadım, Emre arkadaşıma ise sadece durumu farkedip farketmediğini sordum hepsi bu.
Problem;
Potanslarının sıkıştırma somunlarının sıkılamıyor oluşu (bildiğin yalama olmuş) ve potansların kendi kendine yuvadan gevşemesi ile alakalı. Ayak üstü denemeye gelen bi arkadaşın çok farkedebileceği bi durum olduğunu sanmıyorum bunun zaten. Tone potansının sadece coil-tap özelliği çalışıyor, tone kısmının şuan için ses üzerinde herhangi bir etkisi yok. Muhtemelen sarsılma sebebiyle bi temassızlık veya lehim kopması var bakmak veya baktırmak gerekecek.