Amfinin potansalarının içine ;elektrikçilerden teminedebileceğin pas sökücü ve önleyici al ve sık gecer...
rostocker demiş ki:şimdi dostum öncelikle tuner düğmesine basarsın,kırmızı ışık yanar ve akord etme işlemi başlar.Sonra Lead yazısının altındaki switch düğmesinin (hani brit combodur,tweed,metal diye seçenekleri seçtiğimiz düğme) yanında tel isimleri vardır (6E,5A,4D... gibi).İşte bu düğme ile akord işlemi yaparız.
ÖR: Düğmeyi 6E yazılı bölüme getiririz ve gitarın kalın mi teline vururuz,bu düğme hangi telin üstünde ise o teli akord ederiz.Gitarın kulakçığı ile teli sıkıştırır gevşetiriz ve anfideki 2 kırmızı ve biri yeşil olmak üzere 3 ısık da yanabilir.İşte yeşil ışık yandığında akord ederiz kalın mi telini.Diğer teller için de aynı işlemi uygularsın.Kalın mi'nin altındaki la teli için 5A,onun altındaki tel için 4D,onun altındaki için sırayla 3G,2B,1E diye devam ederiz.
Umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır.Akord işleminden sonra tuner tusuna tekrar basılarak işlemden çıkılır anfi çalınır.
Saygılar...
rostocker demiş ki:
Bak arkadaşım,anfideki Equalizer bölümü anfinin 2 kanalı için de (Clean ve Lead) aynıdır.Yaptığın EQ ayarları cleande de bulunsan yada lead bölümünde de bulunsan (Lead bölümünde overdrive,distortion,metal,metal stack,tube drive,acoustic farketmez herhangi birinde de çalsan) ayarlar aynı kalır.Yani bu ayarları yukarıdaki saydığım bölümlerden birinde çalarken diğer bölüme geçişte eq ayarları değişsin istiyorsun fakat olmaz.Elinle ayarları değiştireceksin.
Ama ben farklı kanallara geçişte değişik equalizer ayarları istiyorum diyorsan,o zaman sana Boss EQ-20 Advanced Equalizer Pedalı nı önerecem.9 farklı kayıt yapıp kullanabiliyorsun.Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
(Arkadaşlar kusura bakmayın resim çok yer kapladıysa,denesem de küçültemedim)
Bağımsız dediğin elinle ayarları değiştirebilirsin her ne bölümde çalarsan çal.Amfıdekı dıstortıon metal stack gibi kısımlarda eq ayarını değiştirebiliyorsun.simdi bu amfıde equlayzır varya onu bagımsız nasıl kullanıyoruz? yoksa amfıdekı dıstortıon metal stack gibi kısımlarda tonu degıstırebılıyoruzmu?
hap demiş ki:doğru başlık burasımı bilemedim ama yardım edermisiniz amfi alma konusunda biraz sıkıştım evde çalışmak için amfi alacağım eski amfim ibanez tbx15r onu sattım ve şu iki amfi arasında kaldım
vox ad15vt 300 lira
roland cube 30x 350 lira lütfen yardımcı olrsanız memnun kalırım
iyi penalamalr iyi forumlar
hap demiş ki:doğru başlık burasımı bilemedim ama yardım edermisiniz amfi alma konusunda biraz sıkıştım evde çalışmak için amfi alacağım eski amfim ibanez tbx15r onu sattım ve şu iki amfi arasında kaldım
vox ad15vt 300 lira
roland cube 30x 350 lira lütfen yardımcı olrsanız memnun kalırım
iyi penalamalr iyi forumlar
16 senelik g30rcd kullanıyorum. potanslardaki cızırtı dışında hiçbir problemi yok, eşşek gibi kullanmama rağmen.halilpazarlama demiş ki:abi mg serisinden uzak durun 😀 deneyimle sabit 30unuda kullandım 100ünüde hiçbir farkı yok.biraz daha para bulup vs serisi alın.