Bugün birtane marshall mg15cdr amfi aldım. Alet duzgun calıstıktan sonra soyle bi yarım saate yakın caldım. Basta clean kanalı beklentimi karsılayamasada (15w amfiden daha fazla ses beklerdim acıkcası, 12w bc rich canawar ufacık boyuyla marshalldan daha gur temiz clean ses cıkarıyor 😀) overdive a gecince bc rich in (ewt ztn duzgun bir pedalla, processorle kıyaslanmaz bile o aletin od si) overdrive kusmuk gibi kaldı 😛 gercekten crunch tan tutun metalcileri sevindirecek tonları ve orta seker ayarda rock icin guzel bir distortion ı var.
reverb herne kdr aleti acıp kapatırken cat pat, fijj (bilimum roket, torpil vs) gibi abuk subuk sesler cıkarsada calım esnasında guzel bir derinlik katıyor. cd input girişi olması ise cok guzel, bence bir kulaklık cıkısından daha onemli bir ozellik. Birde fdd diye brisey var, asıl o ilgimi cekti. onceleri solo tusu gibi birsey beklerken (iste briaz gain verir tizlere vs) buneya dememe sebep olacak kdr guzel bir ses cıkardı. manuelde lambalı amfi tonalrı simule eder diyor. lambalı amfi kullanmadığım için bilemiyorum ne kdr simule ettigini ama sesi egrcekten guzelleştirdigi bir gercek, hem cleande, hemde overdrive da (+ cd input girisinden bagladınız mp3 e bile etki ediyor 😀 o kdr volume eq fln hepsi fransız cd inputa ama fdd yi baglamıshlar ona) fdd yi kullandıktan sorna kapatınca seslerin donuklastıgını hissediyorsunuz. o fdd nedir ne diildir (devre olarak) suan tam bilmiyorum ama aleti acıp bir semasını cıkarınca kopyalar amfime monte ederim ben onu 😀 😛
özetlemek gerekirse fdd, cd input ve overdrive kanalı guzel bir amfi. cleanlerde ise gucsuz geldi bana, manuelde sesi yarıya getirince cruncha girer diyor ama yarı ses bile 15 clean gucunu veremiyor malesef. yuksek gucte clean isteyenler ya 30-50w yada baska marka bir amfi baksınlar derim. metal-rock vs calıp extra pedal, processor alamayan veya yazlıkta vs tatilde gitar calmak isteyen (cd-input) ler icin guzel bir amfi.
ps:cogu arkadas mg serisini hic begenmeyebilir, sonucta ucuz amfiler baslangıc serisi modeller vs. Ama fiyatına gore verdigi bazı tonlar guzel. bir ekipmana, özellikle başlangıç serisi bir ekipmana fiyat / performans olarak bakmak daha doğru olur diye dusunuyorum.