Herkese merhabalar,
Pedalboardımda haddinden fazla olduğunu düşündüğüm dip gürültü sorunu yaşıyorum. Sorunu çözmek için inanın çok uüraştım. Diğer başlıklara da baktım. Spesifik bir problem olduğu için yeni başlık açmak durumunda kaldım. Ben sizlere durumu detaylı olarak açıklayacağım. Tecrübesi olan arkadaşlar lütfen fikir sunarsa çok sevinirim çünkü ben tıkandım artık.
Pedalboardı evde ses kartına (Presonus 26c) bağladığımda monitörlerden (Presonus Eris 3.5 BT) stabil olarak dipses duyuyorum.Her ne kadar Noise Gate ile bu dipsesi kessem de özellikle clean soundda dipses ile gitar sesi neredeyse eşit seviyede oluyor, tadım kaçıyor.
Sonuç olarak tüm pedallar sökülmüş vaziyette çözüm arayışı içinde bekliyorum. Eğer vakit ayırabilir ve sorunum için çözüm önerisinde bulunursanız çok sevinirim. Zira bu setupla hem kayıt alıyorum, hem de sahneye çıkıyorum ama şu dipses sorunu yüzünden şu anda her ikisi de sekteye uğramış durumda.

Pedalboardımda haddinden fazla olduğunu düşündüğüm dip gürültü sorunu yaşıyorum. Sorunu çözmek için inanın çok uüraştım. Diğer başlıklara da baktım. Spesifik bir problem olduğu için yeni başlık açmak durumunda kaldım. Ben sizlere durumu detaylı olarak açıklayacağım. Tecrübesi olan arkadaşlar lütfen fikir sunarsa çok sevinirim çünkü ben tıkandım artık.
Pedalboardı evde ses kartına (Presonus 26c) bağladığımda monitörlerden (Presonus Eris 3.5 BT) stabil olarak dipses duyuyorum.Her ne kadar Noise Gate ile bu dipsesi kessem de özellikle clean soundda dipses ile gitar sesi neredeyse eşit seviyede oluyor, tadım kaçıyor.
- Gitar olarak Fender Classic Player 50s Strat kullanıyorum. Sorunun gitardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını test etmek için gitarı doğrudan ses kartına bağladım (ses çıkışlarını ses kartından alıyorum) ve herhangi bir dipses duymadım. Bu durumda sorunun gitardan kaynaklı olma ihtimali yok diye düşünüyorum yanılıyorsam belirtin lütfen.
- Devamında sorunun Power Supply'dan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Güç kaynağı olarak Harley Benton power plant kullanıyorum. Çıkışları izolesiz. Sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Arkadaştan JOYO JF18R Tuner/Power Supply pedalını aldım. Onunla denedim, sonuç değişmedi. Hatta bir tık daha gürültülü çalıştı gibi geldi bana. Bir de elimde MS Pozitron yapımı Daisy Chain adaptör vardı, onunla denedim, onda da sonuç değişmedi.
- Elimdeki Power Supply max. 500 mA çıkışlı. Pedalboarddaki pedalların tek tek miliamper değerlerini buldum, topladım ve 500'ü geçmiyor. Zaten tüm pedalları aynı anda çalıştırdığım da olmuyor. Bu durumda sorun power supply'dan da kaynaklı değil gibi geldi, ama muhakkak fikrinizi almak isterim.
- Devamında tek tek pedalları pedalboarddan söktüm ve her bir pedalı tek tek bağladım. Burası biraz ilginç çünkü her pedalı taktığımda alttan dipses duydum. Tümünü bağladığımdaki kadar güçlü bir dipses değil fakat hepsinde bir dipses var. Hiçbiri tertemiz çalışmıyor. Bu durum evin topraklamasında mı sıkıntı var acaba diye bir soru işareti oluşturdu kafamda.
- Bu arada pedalboardımda 2 adet dijital pedal var. (Radar ve Echo Verb). Power Supply izole çıkışlı olmadığı için bunları diğerlerinden ayırmak adına Radarı kendi adaptörüne bağladım, Evhoverbi de tamamen çıkarttım ama sonuç yine değişmedi.
Sonuç olarak tüm pedallar sökülmüş vaziyette çözüm arayışı içinde bekliyorum. Eğer vakit ayırabilir ve sorunum için çözüm önerisinde bulunursanız çok sevinirim. Zira bu setupla hem kayıt alıyorum, hem de sahneye çıkıyorum ama şu dipses sorunu yüzünden şu anda her ikisi de sekteye uğramış durumda.