Focus dergisinin gercege dayali olmayan bir haberi alip koyacagini sanmiyorum. O yuzden boyle bir teknolojinin gelismis olmasi bence cok mumkun. Ama tabi bu teknolojinin ne amacla kullanilacagi da cok onemli. Ulkeler arasi casusluk icin kullanilacaksa insanlik yararina birsey icat etmis olduklarini dusunmem dogrusu. Boyle bir teknolojiyi yine egolarini tatmin etmek isteyen ABD gibi ulkeler ziyan etmez de, insanlik icin daha faydali bir amac icin kullanirlar umarim.
Insanlarin birbirlerinin beyinlerini okuyabilmeleri (boyle bir makine olmadan) de bence mumkundur. Enerjiyle, telepatinin bir suru ornegi vardir ama ne boyuttadir bilmiyorum. Acikcasi kimsenin bunu cok fazla basarbildigini sanmiyorum henuz, belirli kucuk bir kisim insan haricinde. Cunku oyle olsa insanlar sozlere, telefonlara, bilgisayarlara bu kadar bagimli olmaz, ihtiyac duymaz, ama beyinleriyle baskalarinin beyinlerini okur, oyle iletisim kurarlardi.
Bende yakinlarimin kafasindan gecenleri anlayabiliyorum cogu zaman, ama bu daha once de bir arkadsin dedigi gibi sadece o insani cok iyi tanidigimiz, nerde, ne zaman, neye, nasil tepki verecegini bildigimizden kaynaklaniyor bence. Ki oyle bir durumda bile 100% emin olamayiz o insanin aklindan gecenlerden, sadece yaklasik bir tahminde bulunuruz diye dusunuyorum..