Sesin HDD'den geldiğine emin misin ağabey? HDD kaç yıllık olursa olsun, iç kısmı nasıl olsa havasız/hava almayan bir yer olduğu için zamanla böyle ses yapması söz konusu olmaz. Çıkan ses vınıltı biçimindeyse ve periyodikse diskte "bad sector" olabilir. Yahut HDD'yi düşürmüşseniz/sarsmışsanız kafa yerinden oynamış da olabiilr.İlk soru benden gelsin. Hard disk dizel motor gibi har har çalışıp duruyor. Sürekli, hiç durmadan, 7/24! Format attım, virüs programı lisanslı ve güncel. Durum değişmedi. Hadi buna da tuşedendir deyin.
o hardiski bir başka harddiske imajlamakta fayda var. ömrünü tamamlamak üzere. bende de aynısıı oldu önemsemedim sonra 6-7 yıllık birikimim çöpe gittiİlk soru benden gelsin. Hard disk dizel motor gibi har har çalışıp duruyor. Sürekli, hiç durmadan, 7/24! Format attım, virüs programı lisanslı ve güncel. Durum değişmedi. Hadi buna da tuşedendir deyin.
Servise göndersen de düzeltmezler. Soketi komple değiştirirler. Amd soketlet bu konuda avantajlı. Soketler komple plastik olduğu için bükülmüyor. 😀Benim çok başarılı bir anakartım var ama işlemci soketindeki bazı teller eğrildi. Kıl gibi hepsi düzeltmek cok zor. Asus servisinemi göndermem lazım?
Soketten kastım o. En garanti çözümü dediğim gibi soket değişimi.Soket bükülmedi ki. İşlemcinin altına değen teller eğrildi. Çok yumuşak ve küçük olduklarından düzeltmekte beni aşıyor. Soketi değiştirmeyede varım 700 lira para vermiştim canavar gibi anakart.
Bilgisayar tamircilerine güvenim zıfır! 🙂
Laptobum ani ısınmalarda tak diye kapanıyor. Termal macunu yepyeni. Samsung un tasarımlarına tüküreyim. Hyperthreading kapalı, işlemci gücü yüzde 95 limitli.
Ancak bu sayede Çılgınlar gibi render alabiliyorum.
Kaça patlar acaba işlemci i7 2600Soketten kastım o. En garanti çözümü dediğim gibi soket değişimi.
İlk soru benden gelsin. Hard disk dizel motor gibi har har çalışıp duruyor. Sürekli, hiç durmadan, 7/24! Format attım, virüs programı lisanslı ve güncel. Durum değişmedi. Hadi buna da tuşedendir deyin.
İlk soru benden gelsin. Hard disk dizel motor gibi har har çalışıp duruyor. Sürekli, hiç durmadan, 7/24! Format attım, virüs programı lisanslı ve güncel. Durum değişmedi. Hadi buna da tuşedendir deyin.
Bu windows 7'li sistemlerde yeni çıkan problemlerden. search index denen bir zıkkım var, bu bozulunca hard disk devamlı çalışıyor, yazıyor-siliyor-okuyor. Üstte bahsedilen msmpeng virüsü değil ise şunları kapatmanızı tavsiye ederim:
Disable Search Indexing In Windows 7
Hatta sırf bu değil, index'e bağlı içinde "search veya index" geçen diğer konuları da kapatırsanız sorun düzeliyor. Garantilidir.