Blackstar Fly3 Yeterli Mi ?

merhaba seyyar kullanmak amacıyla biraz araştırdım ve blackstar fly3ı buldum çok olumlu yorum vardı sınıfının en iyisi vs. (daha iyisi uygunu vs varsa tavsiye edermisiniz?)
sorum şu bu amfiyi alsam ileride evime büyük bir kabin alsam yani büyük kabinler için kafa amfisi olarak işimi görür mü

Ben bu ampliyi Türkiye'ye gelir gelmez almıştım harika bir ampli. Pil ile kullanım süresi şaşırtıcı derecede uzun, o boyutta ki bir ampli için tonlar gayet tatmin edici, üstelik üzerinde analog delay gibi duyulan bir delay var. Bir boost pedalı ile boostladığında da güzel sonuçlar veriyor. Boyutu küçük, hafif... Hiç bir şekilde kullanıcısını üzmez.

merhaba seyyar kullanmak amacıyla biraz araştırdım ve blackstar fly3ı buldum çok olumlu yorum vardı sınıfının en iyisi vs. (daha iyisi uygunu vs varsa tavsiye edermisiniz?)
sorum şu bu amfiyi alsam ileride evime büyük bir kabin alsam yani büyük kabinler için kafa amfisi olarak işimi görür mü
bu kafa amfi değil yani olmaz.

Farklı başlık açmayayım dedim, haliyle gecenin köründe gelen hort;

Yıl olmuş 2025 hala bu aletlerle mi uğraşıyorsun diyen olursa selam ederim, cumartesi gecesi işsizliği diyelim.

Efendim, saçma sapan bir şekilde geçenlerde elime geçti bir tane bundan. Tabi karpuz mu kenarda yatırayım, hemen vurdum kabloyu verdim sisteme. Eski parçalardan birinin içinden sevdiğim küçük bir partisyonla bir yoklayayım dedim aleti. Daha önce katana mini'ye yaptığım gibi yine emulated out'dan doğruca ses kartına oradan da logic'e gönderdim.

Katana'dan farklı olarak bunda riff'in ikinci tekrara girdiği bölümde maxon od808 ile boostladım sinyali, sanki daha bir kendine geldi gain katı. Özellikle gitarları biraz önde bıraktım ki anlaşılsın huyu suyu. Pre/post eq, montaj tıraş hiçbir oynama yok.

Gitar hellraiser c-7, adgcfad düzeninde akortlu ve 11-64 set tel takılı. Davul ssd 5, baslar ezbass + parallax X.

Komple duyum;

Sadece gitarlar dual track L/R hard panned;

Tek kanal gitar;

Önüne od808 konarak çözülemeyecek bir sorun yok şu hayatta fakat drive kanalı az daha cazgır ve "tight" olsa pek güzel olurmuş. Tek başına da iş görüyor ve 7 telli drop/düşük akortlu gitarları ite kaka da olsa kaldırıyor. Fakat katana mini bu anlamda tabi ki daha modern ve güçlüymüş, yan yana karşılaştırınca anında belli ediyor kendini. Gain karakteri olaraksa fly3 çok hoşuma gitti, katana buna göre epey yapay tınlıyor.

Alışılmış bass, middle, treble ayarları yerine tek bir ISF potansıyla eq işi çözülmüş gibi görünse de haricen bu parametreler de bulunsa hiç fena olmazmış. Delay ise bildiğimiz fixed head karakterli dijital bir tape delay modellemesi, yeni başlayan ve efekt nedir bilmeyen bir kamil için gayet yeterli olacaktır.

Katana 7" bu ise 3" hoparlöre sahip fakat çıplak duyumda aralarında pek bir fark yok.

Bu da kayıt kutut namına boyutundan beklenmeyecek işler yapıyor, bu sebeple seviyorum ben bu minnak tatil amplifikatörü olayını.

Olur da aleti merak eden çıkarsa diye atayım dedim. Başka bir açıdan yeterlilik deneyseli niyetine dursun bu da.

Geri