kurtis demiş ki:
selam arkadaşlar buradaki kullanıcılar çoğunun gt6 kullandığını tahmin ederekten sorumu buraya da yazmayı düşündüm şimdiden özür dilerim.
boss gt6 da tuner i pedalla gerçekleştirme imkanımız var mı ve processore herhangi bir ses kaydedebiliyor muyuz ? bir arkadaş yazmıştı gt8 de ben mevcut kullandığı pedala tekrar basınca tuner a geçiyort muş ama ben yaptım olmadı ayar falan varsa yazar mısınz bulamadım da🙁 şimdiden teşşekkürler
gt8 in volume pedalının istenildiği bi aralığında (%0 - 100) ya da pedal %100 konumundayken biraz daha yüklenince açılan footswitch(expression switch) le pedalın belirli özelliklerini aktifleştirmek mümkün, tuner da bunlardan biri. ben gt 6 kullanmadım ama gt8de bu işlem nasıl yaplıyo istersen tarif edeyim belki aynısını uygulayabilirsin. ama öncelikle belirtmem gerekir ki pedalı %0 a getirince açılan tuner pek kullanışlı değil özellikle wah kullanılan efektlerde çünkü pedalı refleks olarak tam kapatınca tüm efektler by-pass olup sadece gitarın clean tonu geliyo ve wah ı sonuna kadar kapatıp o boğuk sesi almak istediğinde bütün efektler kapanıyo dediğim gibi...
gt8 için tarif ediyorum yanlış olmasın...assign tuşlarından biri olan ctl/exp tuşuna basıp parameter tuşlarıyla ilerleyince ikinci olarak ekranda "EXP SW function özelliği geliyo tuner i burdan seceçbilirsin. bu ilk yöntem.
diğer assign tuşuda variable.bu tuşa bastığında asign 1 ve 2 die bi kaç assign menüsü çıkıyo karşına.assign 1 i tekrar aynı tuşa basarak seçip parameter tuşularıyla önce "target" ayarlıyoruz ki bu tuner.daha sonra "min" seçeneğini "on" "max" seçeneğini "off" olarak deniyoruz ama olmazsa bu kısımla oynayabilirsiniz alet yanımda değil şu anda. tekrar parameter tuşlarıyla ilerledikten sonra "source" bölümünü "exp pedal" yapıyoruz. "mode" toggle olarak kalıyo."act range lo:" "0" "act range hi:"1 olarak ayarlıyoruz ve kaydediyoruz. bundan sonra artık %0 - 1 aralığında tuner aktif %1-100 aralığında da istediğiniz efekt aktif olacak.
umarım bu açıklamaların yardımı olur. yolculuğa çıkacağım için gt8 çantasında bavullarımın yanında yanlış yazdığım bişey varsa forumdaki arkadaşlar zaten düzeltirler.
bide
[email protected] mail adresime elinde olan bi arkadaş bana gt8 patch yükleme programını yollayablir mi demiştim. ricam hala sürmektedir.teşekkür ederim